GeForce RTX 3090 viser skræmmende mining ydelse

3090 rtx 3000 mining
Mining har før været blandt årsagerne til tomme hylder hos forhandlerne, og med ankomsten af GeForce RTX 3090, kunne man godt frygte dette scenarie vender retur. Performance på NVIDIAs hurtigste grafikkort, GeForce RTX 3090, er lækket ved flere lejligheder, og nu er også performance under Ethereum-mining lækket

Spottet af I_Leak_VN via på Facebook blev miningen performance målt i Ethereum mining algorithm, hvor chippen scorede imponerende performance-output. Denne del er dog ikke altafgørende for, om GeForce RTX 3090 vil egne sig til mining.

NVIDIA's GeForce RTX 3090 leverer imponerende ETH mining Performance, op til 122 MH/s

Der er rapporter om en genopblomstring i crypto-mining, som kan medføre forhøjede priser på grafikkort og dertilhørende tomme butikshylder, så de lækkede benchmarks kommer ikke som gode nyheder for alle forbrugere.

Dette skyldes hovedsageligt, at hvis mining ser en markant opblomstring, så vil mining-folket strømme ind på markedet i jagten på grafikkort, og dermed forårsage mangler og forhøjede priser på RTX 3080 & RTX 3090.

Med hensyn til performance har GeForce RTX 3090 en mining rate på op til 122 MH / s out-of-the-box målt i Ethereum. Ydelsen er baseret på ”stock frekvenser” på grafikkortet, hvilket gør det næsten 49% hurtigere end GeForce RTX 3080-resultaterne, som dukkede op for en lille uge siden. RTX 3080 scorede omkring 82-84 MH / s ved stock og op til 92-93 MH / s, når grafikortet blev overclocket.

NVIDIA-GeForce-RTX-3090-Ethereum-Mining-Performance-Leaks-Out.jpg

Brugeren bag dette leak, angiver ikke, hvilken mining-salgoritme han kørte for Ethereum. Den forrige test af GeForce RTX 3080 i mining,  benyttede sig af DaggerHashimoto-algoritmen, så hvis RTX 3090-resultaterne er baseret på en anden algoritme, er sammenligningerne ubrugelige.

Mens kortet kan prale med en umildbar imponerende mining-performance, skal det bemærkes, at der er visse faktorer, som der måske ikke gør kortet til et godt køb til mining. Først og fremmest vil prisen spille en faktor, og hertil kommer det enorme strømforbrug, som kan tilbageføres ved undervolt af kortet via softwaretilpasninger, hvilket ville give næsten samme ydeevne for højere strømbesparelser, men selv da tilføjer omkostningerne og wattforbruget ikke et meget fornuftig i valget af de nye RTX grafikkort fra 3000 serien.

RTX 3090 har nogle vanvittige specifikationer, såsom 82 SM-enheder, hvilket resulterer i i alt 10496 CUDA-kerner. Ud over CUDA-kernerne leveres grafikkortet også med næste generations RT-kerner (Ray-Tracing), Tensor-kerner og helt nye SM- eller streaming-multi-processor-enheder. Kortet har et basisfrekvens på 1400 MHz og et boostclock på 1700 MHz med en TDP på 350W.

Med hensyn til hukommelse kommer NVIDIA GeForce RTX 3090 med 24 GB hukommelse samt næste generations GDDR6X-design. Med Microns nyeste og bedste grafikhukommelsses-die, kan RTX 3090 levere GDDR6X-hastigheder på 19,5 Gbps. Det vil sammen med en bus-interfacet på 384-bit levere en båndbredde på 936 Gbps.


Source & Image credit:

NVIDIA, I_Leak_VN