Intel Iris Xe virker ikke med AMD processorer

intel dgpu virker ikke med AMD processorer
I går annoncerede Intel sit første grafikkort, der i første omgang vil blive tilbudt OEM-partnere. Dette er ligeledes første gang et Intel grafikkort vil være tilgængelige for forbrugerne i næsten 22 år, hvor vi blev præsenteret for Intels 740. De seneste informationer tyder dig på, at døren er lukket for AMD’s processorer i at virke sammen med Iris Xe.

Da vi i går bragte nyheden om Intel lancerer DG1 grafikkort kunne vi næsten ikke få armene ned af bar begejstring over, at Intel stikker snuden frem på grafikkortsmarkedet. Meddelelsen om Intels første dGPU til systemintegratorer og OEM'er har generelt udløst glæde blandt GPU-entusiaster.

Der er dog et tvist til historien. En speciel UEFI BIOS er påkrævet for at Intels Iris Xe diskrete desktop grafikkort kan fungere, afslørede Legit Reviews i går.

Intel Iris Xe grafik er udstyret med DG1 GPU baseret på Xe-LP arkitektur, og henvendt til entry-level segmentet. Iris Xe grafikkortet er ikke målrettet mod gamerne. Disse former for grafikkort er beregnet til at blive tilbudt til billige multimediamaskiner, hjemmeunderholdningssystemer eller kontormaskiner.

Kun med Intels Xe-HPG-baserede DG2 GPU ser vi muligvis endelig en mulig konkurrence på markederne for gaming grafikkort, som der nu er behov for mere end nogensinde, da både NVIDIA og AMD står over for udbudsproblemer.

Intel har dog tidligere bekræftet, at DG2 vil blive fremstillet af en eksternt leverandør, som også kan blive påvirket af wafer-begrænsninger på markedet.

Når det kommer til Iris Xe, er det bekræftet af Intel, at grafikkortet kun fungerer med visse Intel systemer, herunder Coffee Lake-S og Comet Lake-S. Der kræves også et specielt bundkortchipsæt, og ingen af dem er nye.

Men Iris Xe grafikkort fungerer tilsyneladende ikke på AMD systemer.

“The Iris Xe discrete add-in card will be paired with 9th gen (Coffee Lake-S) and 10th gen (Comet Lake-S) Intel® Core™ desktop processors and Intel(R) B460, H410, B365, and H310C chipset-based motherboards and sold as part of pre-built systems. These motherboards require a special BIOS that supports Intel Iris Xe, so the cards won’t be compatible with other systems.”

— Intel Spokesman to Legit Reviews

 

Source & Image credit:

Legit Reviews via Overclock3D