LEAK: Her er AMD Big Navi specifikationer

tweak_dk_amd_radeon_vii_7_nm_graphics_card_05
AMD Big Navi kan have dobbelt så meget performance med i bagagen sammenlignet med Radeon RX 5700 XT, hvilket gør det til et grafikkort, der kan være en alvorlig rival til kommende Nvidia GeForce RTX 3080. Leakeren er denne gang Rogame, som eftersignende har lækket alle AMD Big Navi specifikationer.

Big Navi GPU - nu antaget at bære kodenavnet Sienna Cichlid - vil tilsyneladende have 80 compute units (CU'er) i top-konfiguration, ifølge tech leaker Rogame. Man troede tidligere, at Big Navi ville have 72CU'er opdelt i to 36CU clusters, hvilket reducerer den samlede performance på grafikkortet.

Ifølge Rogame, vil AMD Big Navi i sin maksimale konfiguration have dobbelt så mange CU'er som RX 5700 XT's 40 CU'er. Det sidstnævnte grafikkort er den mest kraftfulde AMD GPU, du i øjeblikket kan købe, og det er basalt set et Navi-grafikkort, der bruger AMD’s seneste RDNA GPU arkitektur.

Det er ellers ikke mange dage siden rygtemøllen konkluderede, at Nvidia Killer: Big Navi angrebet var afblæst

Big Navi er indstillet til at bruge RDNA 2 GPU arkitektur, det samme som GPU'erne i PS5 og Xbox Series X, og lover at levere mere ydelse pr. watt end den forrige generation af RDNA.

Rogame tweetede en liste, der fremviser viste nogle af specifikationerne for Big Navi, som menes at blive omtalt som Navi 21 internt hos AMD. Disse specifikationer afslørede, at den kommende GPU vil have fire shader-engines og to shader-arrays pr. Shader-engine, med 10CU'er pr. Shader-array, som samlet giver 80CU'er.

Rogame leak Big Navi specs.JPG

Ifølge WCCFtech resulterer 80CU'er til 5.120 stream processorer, som hvis AMD er i stand til at køre Big Navi med en frekvens på omkring 1.700 MHz, så kunne Big Navi levere 17,5 teraflops af compute performance pr sekund. Når det kombineres med en potent CPU, forventer vi, at Big Navi derefter leverer top-of-the-line konkurrerende performancetal mod ærkerivalen fra NVIDIA.

Jungletrommerne har hidtil antydet, at Big Navi vil være 40% til 50% mere kraftfuld end et Nvidia GeForce 2080 Ti, og at det kan også slå GeForce RTX 3080.

Faktum er, at vi stadig er på rygteplan med hensyn til performance for Big Navi.


Source & Image credit:

Tomsguide