LEAK: Nye AMD roadmaps: Zen 3 “Ryzen 4000” omtalt

AMD-7nm-Launch
AMD har opdateret deres næste generations CPU og GPU roadmaps, der bekræfter, at Zen 3 og RDNA 2 vil blive sendt til kunder i 2020. De nye produkter vil bruge TSMCs nyeste 7nm + proces node, hvilket giver højere ydelse og meget bedre effektivitet end eksisterende produkter.


Mens AMD endnu ikke er færdig med deres 7nm baserede Zen 2 eller RDNA (generation 1) GPU'er, bekræfter deres roadmaps, at vi får en forsmag på nye designs i 2020. AMD’s Zen 2 chiparkitektur ville blive erstattet med Zen 3 kernen, mens 1. generation RDNA arkitektur ville blive erstattet med 2. generation RDNA arkitektur.

7nm + Zen 3 core designet tyder på er afsluttet, og vi kan se, at produktionen opstarter engang i første kvartal i 2020. Mens Zen 2 var den første processorarkitektur, der var baseret på 7nm noden, ville Zen 3 være baseret på en evolutionær 7nm + node, der giver mulighed for 20% flere transistorer end Zen 2s 7nm proces. 7nm + proces noden leverer også 10% bedre effektivitet.

AMD-Zen-Roadmap-1030x579.png

Værd at notere sig er, at der ikke bliver tale om en massivt performance boost sammenlignet med, da Zen 2-processorer ramte markedet, men ikke desto mindre ville den ekstra ydelsesforøgelse lægge mere pres på Intel på server og desktopområdet.

Et af flagskibsprodukterne fra Zen 3 kernearkitekturen, bliver 3. gen EPYC serien, kendt som Milan. EPYC Milan serien af processorer ville blive implementeret i Perlmutter Exascale super-computeren, designet af CRAY. Tidlige specifikationer for en enkelt node afslører, at Milan CPU’en har 64 kerner og 128 tråde og AVX2 SIMD (256 bit). Der er også support til 8 kanals DDR RAM & support for mere end 256 GB pr. node, hvilket i sig selv er en imponerende bedrift.

AMD-EPYC-Roadmap-1030x579.png

Bortset fra Zen 3 er Zen 4 og Zen 5 også bekræftet. Den tredje generation EPYC lineup, der officielt blev bekræftet som ”Genoa” under 2. generation EPYC ”Rome” lanceringsbegivenheden. Zen 4 er i øjeblikket på designbordet, og vil have en lancering planlagt omkring 2021-2022. Denne skulle inddrage en sub-7nm procesnode og vil formodentlig være en massiv opgradering i forhold til Zen 2 / Zen 3 designet.

For at gå videre til GPU delen i det nye leak, har AMD også afsløret, at RNDA 2 GPU arkitekturen i øjeblikket er i design og planlagt til lancering i 2020. Da Zen 3 designet er afsluttet og RDNA 2 stadig er i designfasen, kan vi kun forholde os til, at CPU lancering ville være meget forud for 7nm + GPU'erne.

AMD-GPU-Roadmap-1030x579.png

AMD-RDNA-GPU-Architecture-For-Navi-Radeon-RX-5700-Series_11.jpg

Der er endnu ikke meget faktuelt på denne front. Ray Tracing forventes integreret på deres næste generation GPU sortiment, og dermed en næste generations RDNA arkitektur, hvor vi forventer AMD planlægger at have hardware-niveauintegration på deres GPU'er for at understøtte realtime ray tracing i spil. Dette ville bringe dem på niveau med NVIDIA’s RTX teknologi, der implementerede ray tracing gennem hardware-niveau-integration sidste år med deres GeForce RTX 20 grafikkort.

Vi ser frem til mere nyt på denne front fra AMD.


Kilde & Image credit:

Wccftech