NVIDIA undskylder lanceringen af RTX 3080

Screen-Shot-2020-09-01-at-9.34.54-AM-2-1440x810
NVIDIA undskylder lanceringen af RTX 3080, og lover i samme omgang flere grafikkort er på vej. Undskyldningen kommer som et led i de massive produktionsproblemer, som ramte NVIDIA, og som har gjort RTX 3080 næsten umulig at opdrive.

Ifølge NVIDIA var  lanceringen af GeForce RTX 3080 et "overrun by malicious bots and resellers", så de har valgt at udsende en officiel undskyldning på samme tid lovet at styrke sikkerheden i deres egen onlinebutik.

NVIDIA lover, at lagrene snart vil fyldes med de nye grafikkort, og at målet er af få deres nye RTX 3000 serie ud til "more than 100 million GeForce gamers around the world."

NVIDIA lancerede GeForce RTX 30 serien i sidste uge til stor fanfare, og overraskede markedet med en god prissætning, der gav alle håb om en opgraderingsmulighed uden at dræne hardwarebudgettet. For eksempel har RTX 3070 en MSRP på $ 499.

Tilsyneladende resulterede den store efterspørgsel efter det nye grafikkort i en markant stigning i trafikken sammenlignet med lanceringen af RTX 2080. NVIDIA siger, at de stødte på tekniske problemer under behandling af ordrer. Dette sendte kaos ind i produktionsrækkerne hos NVIDIA.

Den samme trafikstigning er blevet observeret af mange andre detailhandlere, der informerede NVIDIA om, at de var overvældet af en større efterspørgsel, end de typisk ser på Black Friday. Dette forstærkede yderligere problemerne med tilgængeligheden af grafikkortet, men virksomheden hævder nu, at de har situationen under kontrol.

For at nævne et par andre eksempler hævder Zotac, at de modtog over 20.000 ordrer via Amazon (i Europa), og arbejder nu på at kunne håndtere disse ordrer. Den US-baserede producent EVGA har også udtalt, at de fremstiller tusindvis af grafikkort, der bliver tilgængelige i de kommende uger.

NVIDIA bekræftede rygter om, at der har været inddraget automatiserede bots til at få fat i så mange grafikkort som muligt. Virksomheden forklarede at de manuelt annullerede hundredvis af ordrer foretaget af bots, og nu har integreret en CAPTCHA ved kassen for at forhindre yderligere misbrug af sin onlinebutik.

Desuden lover NVIDIA at de pumper grafikkortene ud så hurtigt som muligt, og øger forsyningsmålene hver uge for at tage højde for en naturlig nedgang i efterspørgslen af RTX 3000.

Læs den officielle undskyldning fra NVIDIA


Source & Image credit:

NVIDIA