NVIDIA: Billede med 8-pin strømstik var en fejl

Source TechPowerUP
NVIDIA har udsendt en erklæring til Tom's Hardware om, at et mystisk grafikkort er blevet fremvist i deres marketingmateriale. Og i samme omgang slår NVIDIA fast, at de stadig vil bruge et 12-pin strømstik på GeForce RTX 3070 grafikkortet.

I sidste uge offentliggjorde NVIDIA en Holiday #GIFTAGAMER-konkurrence, hvor et GeForce RTX 3070 grafikkort kunne vindes. Intet revolutionerende i denne del af historien. Hvor fejlen opstår, er via det billede, som NVIDIA benytter sig af til promoveringen af denne Holiday #GIFTAGAMER-konkurrence.

Som standard har GeForce RTX 3070 et enkelt 12-pin strømstik, i det mindste gældende for Founders Edition. Dette er faktisk en fælles funktion for alle Founders Edition fra NVIDIA (RTX 3090, 3080 og RTX 3070). Således var det bestemt overraskende at se et 8-pin strømstik på Founders Edition. Billedet, der blev brugt til at annoncere giveawayen, indeholdt en RTX 3070 Founders Edition med et 8-pin stik.

I en kort erklæring til Tom's Hardware præciserede NVIDIA, at dette var en marketingfejl:

Tweet used concept art only, which is being replaced

— NVIDIA Spokesman

Den oprindelige artikel bekræfter yderligere, at NVIDIA ikke har til hensigt at ændre det eksisterende 12-pin strømstik på RTX 3070, hvilket egentlig ikke burde være så overraskende. Grafikkortet har som standard et 220 W strømforbrug, som understøttes af både et 12-pin strømstik og et 8-pin strømstik (maks. 225 W gennem kabel og PCIe-stik). Hvad der kunne have været interessant er, at indtil videre har kun EN AiB-partner brugt 12-pin strømstik eller en custom model.

Foruden RTX 3070 Founders Edition er ASUS RTX 3070 EKWB (med forudinstalleret vandblok) det eneste grafikkort, der hidtil er spottet til NVIDIA-referencekortdesignet med et 12-pin strømkabel.

Herunder kan du se billedet, som NVIDIA beklager at have brugt:

NVIDIA-RTX-3070-8-pin-768x768.jpg


Source: Tom’s Hardware