NVIDIA: Ny arkitektur opkaldes efter Ada Lovelace

Screen-Shot-2020-09-01-at-9.34.54-AM-2-1440x810
Den havde vi ikke set komme. NVIDIA rygtes til at introducere en ny GPU-arkitektur opkaldt efter Ada Lovelace.

Selvom vi befinder os på rygteplanet, er dette alligevel spændende nyt på GPU-fronten, da det i sidste instans kan betyde, at NVIDIA vil ændre sin roadmap. Det kan også resultere i, at NVIDIA Hopper forsinkes, og vi i mellemtiden præsenteres for Lovelace-baserede GPU’er.

Rygtet går på, at NVIDIA muligvis forsinker sit multi-chip-design kendt som Hopper for at introducere en ny serie kaldet Lovelace. Der er en vis forvirring omkring navnet, fordi internt bruger NVIDIA ”ADxxx” til GPU-kodenavne, mens det eksternt rygtes at blive kaldt Lovelace, opkaldt efter Ada Lovelace, en britisk matematiker.

Ifølge @ kopite7kimi vil NVIDIA skubbe sin Hopper tilbage i køen, og det vil sandsynligvis betyde introducering af ny Lovelace-arkitektur på 5 nm først. I øjeblikket står det uklart, hvem der vil fremstille den nye GPU-arkitektur. Både Samsung og TSMC er allerede i stand til at fremstille 5 nm chips.

NVIDIA Hopper rygtes at starte med MCM (multi-chip-design), men det er endnu ukendt, om arkitekturen kommer til gaming-segmentet, da Hopper-baserede GPU'er måske er eksklusive for HPC-markedet.

Ada Lovelace har ved flere lejligheder optrådt på NVIDIA-t-shirten kendt som ”Company of Heroes”. Det er faktisk en god indikator for, hvem der kan være fremtidens helt og ende som et nyt arkitektur navn for kommende grafikkort:

NVIDIA-GTC2018-Heroes-768x624.jpg


Her finder du vores tests af grafikkort


Source & Image credit:

kopite7kimi