RTX 2080Ti "SUPER" med 16 Gbps RAM

rtx2080ti-super-ram-mod
Der har været rygter ude et stykke tid om, at der vil komme et RTX 2080Ti SUPER grafikkort fra Nvidia, men der er endnu ikke noget officielt på den front. En gruppe hardcore moddere fra Brasilien blev trætte af at vente, og lavede deres eget.


TecLab fra Brasilien har kastet sig over en opgave, som selv de fleste hardcore hardware entusiaster ville synes var en skræmmende opgave. De ville forsøge at lave deres eget RTX 2080Ti SUPER grafikkort ved at udskifte de 11 GB GDDR6 RAM, der er på kortet med en hurtigere version. 

Hastigheden på de nuværende RTX 2080Ti kort er 14Gbps, men den GDDR6 RAM der findes på RTX 2080 SUPER kortene er 16 Gbps. Det var i netop de RAM TechLab ville tage udgangspunkt. 

For at kunne gøre det krævede det, at TechLab slagtede ikke mindre end to Galax RTX 2080 SUPER grafikkort for at få nok GDDR6 chips, som de herefter kunne flytte over på et Galax RTX 2080Ti HOF kort. 

rtx2080ti-super-ram-mod2.jpg

RAM transplantationen lykkedes for TechLab, selv om det må have været en nervepirrende process. De 14Gbps RAM, der allerede findes på et RTX 2080Ti kort, kan typisk godt overclockes til at opnå hastigheder over 16Gbps.  Med de nye hurtigere GDDR6 RAM på deres Frankenstein kort, lykkedes det dog for TechLab at opnå en stabil hastighed på 17.2 Gbps.  Det betød, at de endte med at køre deres RTX2080Ti kort med RAM hastigheder på 3.2GHz over standardkonfigurationen. 

rtx2080ti-super-ram-mod-score.jpgDet nye kort på steroider sparkede en score af sig i Superposition 1080p Extreme på 11460. Selv om den praktiske anvendelighed er meget lille, og prisen på projektet ikke er noget der giver mening i ret mange sammenhænge, er det alligevel et imponerende stykke hardware modding, som går ud over meget af det vi normalt ser.

Hvis I er nysgerrige på processen kan I følge det hele i videoen fra TechLab lige her under. Der er undertekster hvis man ikke lige taler portugisisk.