RYGTE: Nvidia fjerner sine high end grafikkort

High end Nvidia Ampere
En række rygter peger på, at Nvidia er på vej til sende RTX 2080 (Ti/SUPER) samt GeForce RTX 2070 (SUPER) grafikkortene på tidlig pension.

Ifølge flere udenlandske kilder - herunder kinesiske ITHome, vil fire NVIDIA grafikkort snart trækkes ud fra markedet, da producenten angiveligt planlægger at afbryde deres produktion inden for en snarlig fremtid.

Rapporten fra ITHome hævder, at NVIDIA allerede er stoppet produktionen af nuværende high-end-serie baseret på Turing-arkitekturen. Flagskibsmodellen GeForce RTX 2080 Ti, som ikke er blevet opdateret, siden grafikkortet kom ud, vil også blive inkluderet i udslusningsfasen, hvilket betyder, at producenten sandsynligvis skaber plads til den kommende Ampere RTX-serie.

GeForce RTX 20 grafikkort, der meldes på vej ud omfatter:

  • GeForce RTX 2080 Ti
  • GeForce RTX 2080 SUPER
  • GeForce RTX 2070 SUPER
  • GeForce RTX 2070

SUPER-serien, der blev frigivet sidste år, vil dermed også blive inkluderet. Holder dettes stik, er det tydelige tegn på, at NVIDIA planlægger en afsløring af mere end blot et grafikkort.

Det rygtes også, at på grund af udslusningsfasen og produktionsstop af den aktuelle serie, kan man forvente en mangel på high end grafikkort. Et andet kinesisk websted, MyDrivers, rapporterede i sidste uge, at NVIDIA har sendt en intern meddelelse afsted mod deres Add-in-Card-partnere (AIC'er). Ifølge rygterne forventer NVIDIA en stigning i efterspørgslen efter deres grafikkort, efterhånden som interessen for cryptocurrency-minedrift vokser.


En mulig lanceringsdato for GeForce 30-serien

Vi har indtil videre ikke hørt nogen dato for den mulige lancering af den kommende Ampere-serie. Denne vil uden tvivl påvirkes af den globale pandemi, som vil have forstyrret produktionen og forsendelsen af mange produkter. ITHome rapporterer imidlertid også, at en mulig lancering af den kommende GeForce RTX 30-serie i øjeblikket forventes den 17. september.

Vi er ikke sikre på, hvor nøjagtig denne dato er, men dette ville være næsten nøjagtigt to år efter RTX 20-serien blev annonceret, som var 20. august og frigivet en måned senere, den 20. september.

Source & Image credit:

ITHome via Wccftech