HALL AUDIO Simplifier M

Vi havde for første gang besøg af HALL AUDIO i efteråret, hvor vi fik lov til at se på deres Simplifier S aptx. 2017 er lige skudt i gang, og dette startskud følger HALL AUDIO op på, med deres nye Simplifier M, som er en 50W trådløs forstærker med aptx teknologien. Læs testen, og se hvorfor vi har svært ved at få armene ned igen. 

Vi havde for første gang besøg af HALL AUDIO i efteråret, hvor vi fik lov til at se på deres Simplifier S aptx. 2017 er lige skudt i gang, og dette startskud følger HALL AUDIO op på, med deres nye Simplifier M, der er en 50W trådløs forstærker med aptx teknologi. 

 

Hall Audio sender følgende tekst med på vejen omkring deres nye HALL AUDIO Simplifier M:

Simplifier M er den simple og eksklusive løsning til dig, der ønsker at gøre dine højttalere trådløse.

Det er naturligvis et statement vi har planlagt at teste af om holder, og til en pris på 2,499.00, så virker det på papiret som et super attraktivt produkt vi har modtaget. 

 

tweak_dk_hall_audio_logo

 

hall_audio_50_wsimplifier_m_tweak_dk

 

HALL AUDIO er en af de nye danske virksomheder, der har set et behov, og som forstår hvad det er brugerne leder efter. HALL AUDIO udspringer fra et byg-selv-projekt, grundlagt af Ulrik Tuemand og Marie-Louise Larsen, som selv står for at samle og pakke produkterne. HALL AUDIO har eksisteret i knap 2 år, og har deres base på fyn, hvor de selv står for meget af produktionen til deres trådløse forstærkere.

 

Vi havde besøg af HALL AUDIO i efteråret på Tweak.dk, hvor vi testede deres Simplifier S aptx forstærker på 2x8 W, som leverede overraskende stor lyd. HALL AUDIO er endnu engang tilbage hos os, og det skal ikke være en hemmelighed, at det er noget vi har set frem til. Det er ikke ofte at man får muligheden for at teste danskproduceret lyd, der fokuserer på kvalitet og dansk design.

 

Den model vi skal se på i dag, er deres nye topmodel, som går under navnet Simplifier M. Som noget helt nyt, er alle modeller hos HALL AUDIO nu med aptx teknologien, og det er derfor ikke en del af modelnavnet mere. Simplifier M er den dyreste af Simplifier modellerne de laver. Da forstærkeren ankommer i en almindelig brun forsendelsespakke, godt pakket ind i bobleplast, springer vi over en præsentation af emballagen og går direkte videre.

 

Husk altid at tage turen forbi PriceRunner.dk inden dit næste onlinekøb. Det kunne være der var penge at spare ved at sammenligne inden du fandt dankortet frem?

 

tweak_dk_pricerunner_logo_576px

 

Hvad er der i kassen:

 • HALL Simplifier M
 • Strømforsyning
 • Brugervejledning

hall_audio_simplifier_m_tweak_dk

 

Simplifier M er en simpel og eksklusive løsning, hvis man har et par passive højttalere til at stå, som man ønsker at gøre trådløse. Som tidligere nævnt, kommer Simplifier M med aptX teknologien som standard, hvorfor man er sikret streaming i meget høj kvalitet. Hvis du er i tvivl om hvad aptX teknologien er skal du ikke fortvivle, for vi kommer til det senere i testen.

 

Simplifier M er håndlavet, og produktet begynder sin rejse ved Strøjers Møbelfabrik, hvor træet tørret, skæres til, slibes, samles, og til sidst behandles, så det er modstandsdygtig over for fugt og ridser. Derefter samles Simplifier M i Brylle, hvor den bliver gjort klar til at sende ud til kunderne.

 

Inden vi går i gang med selve testen, tager vi et hurtigt kig forbi HALL AUDIOs hjemmeside, så vi kan danne os et billede af specifikationerne.

 

Specifikationer for HALL Simplifier M:

 • Farve: Lys, Mørk
 • Forstærker type: Digital klasse D
 • Effekt: 50W pr. kanal
 • Impedans: 4 – 8 Ohm
 • Strømforsyning: 24V 2A medfølger
 • Tilslutning: Jackstik 3.5 og Bluetooth 4.2
 • Protokol: A2DP, aptX
 • Udgang: 4 Monacor bananstik, skrueterminaler
 • Vægt: 390 gram
 • Dimensioner: 12 cm x 9 cm x 5,5 cm

Som man kan se på billederne, har vi i dag modtaget den mørke model af Simplifier M til test. Jeg tør også godt allerede afsløre, at jeg er helt vildt med designet. Det ser sgu godt ud, og brugen af træ til forstærkeren, giver den et nyt nordisk look, og gør at den passer godt ind stort set alle steder man kan komme på. Hver eneste forstærker fra HALL AUDIO har sit eget unikke udseende med forskellige mønstre i træet, da alt bliver lavet i hånden.

 

Simplifier M har form som en kasse, med beskedne dimensioner på bare 390 gram og fylder lige lidt over 0,5L, hvis du skal have en mælkekartonssammenligning. Under bunden finder vi fire fødder af gummi, så den står godt på alle overflader, og på forsiden finder vi et lille HALL AUDIO stofbanner. Toppen og siderne er holdt fri af overflødige elementer, og på bagsiden finder vi alle tilslutningerne til forstærkeren.

 

 

 

Personligt er jeg vild med designet, og valg af træ til beklædning af forstærkeren. Det ser fremragende ud, og oser af det nye nordiske design, som er så meget oppe i tiden. Simplifier M, vil ligesom sin foregægner, Simplifier S aptX, stå flot stort set alle steder man kan stille den. Den er elegant, og stjæler aldrig billedet, da der ikke er blinkende lys eller larm fra en blæser.

Forstærkeren har forgyldte Monacor skrueterminaler på bagsiden, og derudover finder vi også her tilslutningen til strøm, en mini-jack indgang, og en lille switch til at skifte mellem Bluetooth og mini-jack forbindelse.

 

monacor_hall_audio_simplifier_m_tweak_dk

 

Simplifier M fungerer på den måde, at man tilslutter et par passive højttalere, som får strøm fra forstærkeren, og opretter en trådløs Bluetooth forbindelse, så man kan streame eller afspille musik lokalt fra en smartphone, tablet eller pc. Man tilslutter bare højttalerne til Simplifier M, og finder sin foretrukne musik, podcast eller radioprogram.

 

Musikken styres fra den medieenhed man forbinder til HALL AUDIO Simplifier M, og den er dermed kompatibel med Spotify, TDC Play, Yousee Play, Pandora, Deezer, TuneIn, Google Play Music, SoundCloud, Tidal, Podcast Addict, Audible, DR Radio, eller hvad man ellers foretrækker at bruge til at afspille sin favoritlyd. Jeg har brugt lidt af hvert i testen, og det fungerer problemfrit.

 

Som sagt, så har Simplifier M et aptX Bluetooth modul indbygget, som skal sikre at den streamede musik er i så god kvalitet som muligt. AptX er en teknologi der sikrer en bedre lydkvalitet i forhold til den normale Bluetooth protokol, og er det tætteste man kan komme på CD kvalitet via Bluetooth.

 

Samlet set, så er det er en elegant løsning som HALL AUDIO leverer, og det er superlet at sætte op i hjemmet. Der skal kun tilsluttes højttalere og strøm, så har er man klar til at afspille lyd fra sin medieenhed.

 

hall_audio_logo_simplifier_m_tweak_dk

 

Det er ved at være tid til at gå videre til selve testen, som er det undertegnede har set mest frem til. Den tidligere testede HALL Simplifier S aptX var på 2x8 W, og Simplifier M modellen vi tester i dag, er på 2x50 W. Det bliver meget spændende at se hvad den nyeste model har at byde på, specielt med tanke på hvor positiv en overraskelse Simplifier S aptX var.

 

Opsætningen af HALL Simplifier M er simpel. Man kan enten tilslutte to eller fire højttalere til forstærkeren. Man kan tilslutte to højttalere ved at bruge bananstik eller kabel, eller man kan tilslutte fire højttalere ved at skrue kablerne fast i Monacer skrueterminalerne. Det er hurtigere at sætte op end en tur i Fakta, og den tager altså kun fem minutter!

Når kobbertrådene fra højttalerne er placeret korrekt i skrueterminalerne, tilslutter man strømforsyningen, og aktiverer Bluetooth på den enhed man vil streame fra. Det er præcis samme fremgangsmåde, som hvis du skal forbinde til et Bluetooth headset eller en Bluetooth højttaler til din telefon, tablet eller computer.

 

Bag på Simplifier M finder vi en lille switch, der styrer om det er Bluetooth signalet eller den analoge mini-jack forbindelse, der skal bruges til afspilning af lyd. Man skal blot vippe switchen til højre, eller til venstre, alt efter om man vil afspille analogt eller via Bluetooth.

aptX teknologien er udviklet af Qualcomm, og gør det muligt at sende musik i højere kvalitet over Bluetooth. Qualcomm forklarer det selv ved hjælp af følgende tænkte eksempel. Forestil dig at den normale Bluetooth forbindelse er en haveslange med et lille tværsnitsareal.
Med aptX teknologien bliver det til en vandrutschebane, hvor du kan sende mere vand igennem. Derfor kan man med aptX afspille audio filer i en kvalitet der kommer tæt på, hvad man finder på en CD.

 

 

HALL Simplifier M er en klasse D forstærker, hvilket betyder at den har en høj effektivitet, med et lavt effekttab. Den teoretiske effektivitet af klasse D forstærkere er 100%, men rent praktisk er effektiviteten omkring 90%, hvilket betyder at der kun er et meget lille tab af energi der omdannes til varme, når forstærkeren er i brug. Det er også derfor at den kan pakkes ned i den kompakte indpakning af træ, uden nogen form for ventilering.

Testen af HALL Simplifier M foregik således, at vi har testet musik, podcasts, lydbøger og lidt TV streaming på enheden over et par uger, hvor vi smed alt det vi kunne komme i tanke om efter forstærkeren.

 


Som tidligere nævnt, kan Simplifier M levere 2x50 W ved 4 Ohm eller 2x30 W ved 8 Ohm. Det er en markant forskel fra den tidligere Simplifier S aptX, som kan levere 2x8 W. Derudover er det værd at nævne, at HALL AUDIO har lavet ændringer i printet, der gør at bunden i lyden er kraftigt forbedret og man derfor opnår en større dybde i bassen, samt en mere fokuseret diskant. Det lyder alt sammen rigtig godt, og vi glæder os til at høre hvordan HALL Simplifier M spiller.

 

Lyden:
HALL Simplifier M leverer lyd på et helt andet niveau, i forhold til deres tidligere model. Den øgede effekt fra 8W til 50W gør virkelig underværker, og HALL Simplifier M opnår en meget organisk lyd, hvor der er stor synergi mellem bas og mellemtone, med en fin og tydelig diskant. HALL AUDIO er ikke hi-fi lyd endnu, men de har taget store skridt hen imod netop dette med deres nyeste model, HALL Simplifier M.

 

Lyden som HALL Simplifier M lever på, er selvfølgelig afhængig af højttalerne der tilsluttes, men ikke desto mindre, leverer Simplifier M mere end forgængeren, som det var forventet. Faktisk leverer den alt hvad man kan forlange af en klasse D forstærker på 50W. HALL Simplifier M leverer et afrundet lydbillede, hvor bassen fylder ud i bunden, med en dyb og lækker tone, men dog ikke så dyb, at det overdøver resten af lydbilledet. Mellemtonen er sprød og spiller rigtig godt. Jeg synes at specielt vokaler bliver godt gengivet. Sammen med bassen, er det mellemtonen, som Simplifier Ms lydbillede udfolder sig i. Til sidst er der diskanten, som er fokuseret og skarp, selv når man skruer op for volumen. Det var et af de punkter som deres lille model, Simplifier S, led lidt under, men det virker til at HALL AUDIO har løst dette med Simplifier M.

 

HALL Simplifier M kan spille med inden for alle genrer af musik, om det drejer sig om klassisk, rock eller R’n’B. Det har også vist sig at være særdeles leveringsdygtigt når det har været koblet sammen med et TV, hvor der har været centrum for streaming af alt fra film, TV eller eSport.

 

Jeg har testet HALL Simplifier M over et par uger, hvor jeg har boet med den en uges tid, inden jeg begyndte at skrue helt op for musikken. Jeg var med det samme imponeret over hvad forstærkeren er i stand til at skabe. Lydbilledet er hverken for dybt, eller for lyst. Og så er

Simplifier M tilpas skarp, så at man selv ved høj volumen, ikke begynder at opleve forvrængninger af tonerne. HALL Simplifier M fik selvfølgelig mulighed for at arbejde sammen med stuealteret, til NetFlix, HBO, BluRay film og hvad der ellers findes i et almindeligt dansk hjem anno 2017.

 

amplifier_hall_audio_simplifier_m_tweak_dk

 

Da jeg endelig fik sat mig ned for at lytte til musik gennem Simplifier M, fandt jeg ud af hvor god den er, og hvor stor en forbedreing jeg synes at der er, i forhold til deres ældre Simplifier S. Jeg testede den selvfølgelig med lydfiler i FLAC og 320kbps .mp3, og spillede min favorit playliste med blandet musik igennem, som spænder mellem alt fra klassisk musik, til rock, new age, rap, r’n’b og hvad man ellers kommer omkring på musikscenerne.

 

Vi startede med Basement Jaxx og deres Where's Your Head At. Den har et lækkert tungt beat, og er præget af vokaler som med masser af aggression. Forstærkeren spillede lækkert den hårde vokal, som var sprød og skarp. På samme tid, var beatet tilpas tungt til at det gav en god bund, uden at komme i fokus. Videre til Fatboy Slim og Right Here, Right Now. Her kunne jeg tydeligt høre de fløjsbløde noter fra strygerne, blandet med de dejligt fyldige noter fra resten af sangen. Med Eagles og deres Hotel California, var det tydeligt at høre de lækre høje og klare toner fra intro guitar soloen, efterfulgt at de livlige beats fra bongotrommerne.

 

Sidst, men ikke mindst, fik den selvfølgelig også lov til at prøve kræfter med en ældre klassiker, i form af Enya og hendes Caribbean Blue. Man behøver ikke at være skudt i new age musik, for at sætte pris på den nærmest overjordiske stemning som Enya skaber med hendes stemme, i samarbejde med de meget diskrete og afdæmpede instrumenter, som sjælfuldt slør sig sammen og skaber noget der er større en helheden af de enkelte dele af nummeret. HALL Simplifier M var i stand til at gengive de varme fyldige toner fra instrumenterne, og sammen med Enyas til tider lyse og til tider dybere vokal, fik jeg præcis den oplevelse jeg altid gør, når jeg sidder ved et stykke teknik, som kan gengive sangen som den fortjener.

 

HALL Simplifier M har leveret hvad man kan forvente at en lille forstærker på 50W, og jeg synes at den har leveret godt i testen.

 

Pris:
HALL AUDIO Simplifier M forhandles kun direkte gennem HALL AUDIOs egen hjemmeside. Prisen for en trådløs 50W Bluetooth forstærker med aptX lander på 2499,00.- DKK. Det er en høj pris for en 50W forstærker, men også en pris der er helt på sin plads, når man ser på hvad man får med i købet.

 

Er du interesseret i andre produkter fra HALL AUDIO, kan du klikke på logoet herunder. De har bl.a. tre andre typer af trådløse forstærkere i andre prissegmenter.

 

tweak_dk_hall_audio_logo

 

Konklusion:
Det er på tide at samle tankerne om HALL AUDIO og deres HALL Simplifier M. Jeg har brugt det meste af tiden med film og musik, og jeg har svært ved at få armene ned igen. Personligt mener jeg at HALL AUDIO er noget af det mest spændende der foregår på lydfronten i Danmark i disse år. Hall AUDIO leverer ikke hifi som en ægte lydnørd vil fråde om munden over, men med deres Simplifier M er de kommet et skridt tættere på.

 

Hele herligheden kommer i en flot og tidsløs indpakning, takket være valget af en klasse D forstærker. Det er også derfor at det er muligt at presse så meget power ned i en lille trækasse, uden nogen form for ventilering. Simplifier M ser ikke bare godt ud, den er også i stand til at levere varen, der hvor det tæller. Og det er også derfor at den ender med den karakter den gør.

Lyden som Simplifier M er i stand til at levere, er deres tidligere modeller overlegen, og det har været en fornøjelse at have den på testbænken. Der er masser af vellyd hos Simplifier M, og den er i stand til at levere en rummelig bass, flot mellemtone og en markant bedre diskant end forgængeren. Også når der bliver skruet godt op for lyden. Jeg synes at HALL AUDIO leverer musik der så småt begynder at nærme sig hi-fi. Jeg er positivt overrasket, og HALL AUDIO skal have stor ros for videreudviklingen af deres Simplifier serie.

 

Prisen på HALL Simplifier M løber op i 2499,00.- DKK, hvilket er betydeligt mere end deres ældre modeller, men samtidig også en investering der er værd at gøre, hvis du står og mangler en lille, men yderst fleksibel forstærker. Det er en lav pris for en forstærker, men den er lidt høj, når man ser på den effekt som den er begrænset til, i forhold til hvad man kan få, hvis man bruger 5.000-10.000 kr på en større forstærker. Ikke desto mindre får man med HALL Simplifier M forstærkeren, aptX teknologi og trådløs streaming i en minimalistisk og lækker indpakning, og efter undertegnedes mening, er det er en fair pris for en trådløs forstærker, som vil klæde alle hjem den får lov til at besøge, både udseendemæssigt, men også på lydsiden.

 

Selvom forstærkeren har en forholdsvis begrænset effekt, kan nogen helt andre ting end traditionelle forstærkere i samme prisklasse. Med HALL Simplifier M synes jeg med rette, at man kan kaste store roser efter HALL AUDIO for videreudviklingen af deres serie af forstærkere. Er du så heldig at du allerede har investeret i Simplifier M, fortjener den en central plads i hjemmet. Jeg runder testen af med at give HALL Simplifier M en karakter på 9, og en Great Product award.

 

Godt:

 • Minimalistisk design
 • Ikke hi-fi lyd, men et skridt nærmere
 • Flot lyd i en meget lille indpakning
 • To eller fire speaker setup
 • aptX teknologi
 • Mindre strømforsyning end forgængeren
 • Bluetooth og mini-jack tilslutning
 • Pris

Mindre godt:

 • ”Kun” 50W effekt
 • Jeg savner mulighed for at tilslutte en bass

 

English summary:
It is time to collect our thoughts regarding HALL AUDIO and their HALL Simplifier M. I have spent most of the time with movies and music, and I find it hard to get my arms back down. I personally think that HALL AUDIO is one of the most exciting things going on the soundstage in Denmark in recent years. Hall AUDIO does not provide hifi fit for a soundgeek, but with their Simplifier M, they have come a step closer.

 

The amplifier comes in a beautiful and timeless packaging, thanks to the choice of a class D amplifier. That is also why it is possible to squeeze so much power into a wooden box, with no ventilation. Simplifier M not only looks good, it is also able to deliver the goods where it counts. And it is also why it ends with the character it does.

The sound Simplifier M is able to deliver, is superior to their previous models, and it has been a pleasure to have it on the test bench. There are lots of beautiful sound in the Simplifier M, and it is able to deliver a spacious bass, smooth mids and a significantly better treble than its predecessor. Also when turning up the volume. I think HALL AUDIO delivers music that are beginning to approach the hi-fi heaven. I am pleasantly surprised, and HALL AUDIO deserves high praise for the further development of their Simplifier series.

 

The price of HALL Simplifier M is 2499,00.- DKK, which is considerably more than their older models, but also an investment that is worth making, if you are missing a small but highly flexible amplifier. It's a low price for an amplifier, but it is a little high when you look at the limited effect, compared to what you can get if you use 5,000-10,000 Dkr on a larger amplifier. Nevertheless, with the HALL Simplifier M amplifier, you get aptX technology and wireless streaming in a minimalist and attractive packaging, and in my opinion, it is a fair price for a wireless amplifier that will suit every home it is allowed to visit, in both appearance, but also the listening experience it provides.

 

Although the amplifier has a relatively limited effect, it does some completely different things than traditional amplifiers in the same price range. HALL AUDIO deserves a lot of praise for the further development of their series of amplifiers. If you are lucky enough to have already invested in Simplifier M, it deserves a central place in the home. I conclude the test, by giving HALL Simplifier M a score of 9, and a Great Product award.

 

Good:

 • Minimalist design
 • Not hi-fi sound, but a step closer
 • Great sound in a very tiny package
 • Two or four speaker setup
 • aptX technology
 • Smaller powersupply than its predecessor
 • Bluetooth and mini-jack connection
 • Price

Less good:

 • "Only" 50W power
 • I miss the opportunity to connect a bass