Sonos stopper opdateringer til ældre produkter

Sonos stopper softwareopdatering til ældre produkter
Sonos har officielt meldt ud, at de stopper softwareopdateringer til ældre produkter og kunderne er langt fra tilfredse.


Ugen for Sonos startede med en shitstorm blandt sige mest loyale kunder, da de meddelte, at visse ældre produkter ikke længere ville modtage softwareopdateringer. For overgangsprodukter som dem, der kom ud før softwareopdateringer var en almindelig forekomst, viser det sig at være et problem.

Produkterne der fremover ikke vil få softwareopdateringer inkluderer de originale Zone Players, Connect og Connect: Amp (lanceret i 2006 og solgt gennem 2015), Bridge (lanceret i 2007), den første gen Play: 5 (lanceret i 2009) og CR200, også lanceret i 2009. Opdateringer hertil vil stoppe i maj 2020, fortæller virksomheden.

Sonos forklarede i samme omgang, at de er stolt over, at de produkter, de bygger, holder længe, og noterer sig, at 92 procent af de produkter, de har sendt, stadig på markedet stadig er i brug i dag. Over tid er teknologien imidlertid avanceret med en næsten eksplosiv hastighed, og nogle af deres tidligste produkter er holdt i live langt ud over deres tekniske grænser med hensyn til processorkraft og hukommelse.

Uden nye opdateringer, vil adgangen til tjenester og den samlede funktionalitet i sidste ende blive afbrudt, forsætter Sonos.

I dag er du nødt til at indregne softwarelevetiden i ligningen, da produkter kan sendes på pension, selvom deres hardware stadig er perfekt i stand, hvor levetiden udelukkende stiller krav om kompatibel software til understøttelse.

Efterfølgende har Sonos CEO udtalt, at ældre produkter vil modtage bug fixes. Men opdateringen med nye features droppes fra maj 2020. 


Source & Image credit

Sonos