Nyt Sony patent starter rygte om ny PS Vita

Playstation_Vita_2_rygte
Et nyt patent fra Sony, som kunne ligne en form for game card, har fået gang i rygterne om en mulig efterfølger til den aldrende PS Vita.

Der er for alvor kommet gang i rygtemøllen vedrørende en efterfølger til en PS Vita, eller måske en helt ny håndholdt konsol, efter der er dukket et billede op af nyt patent fra Sony.


Patentet blev spottet af LetsGoDigital, hvor tegningen af patentet med titlen Configuration applied to/in device data recording and storage”, meget vel kunne ligne en form for game card/catridge. Ydermere ser det ud til, at en ansat ved Sony har hans navn vedlagt patentet – nemlig Yujin Morisawa, som også tidligere er blevet forbundet med andet PlayStation-relateret teknologi.

Førhen er der også blevet snakket om at PS5 ville ankomme med et game card slot, hvilket umiddelbart virker ret usandsynligt. PlayStation 5 vil med meget stor sandsynlighed gå hen og benytte sig af Blu-Ray diske, ligesom forgængeren, hvilket det lækkede og meget omtalte PS5 devkit, også så ud til at bekræfte.
Alt dette har altså mere eller mindre udelukket at PS5 ville benytte sig af denne teknologi, hvorfor folk har kigget hen i lyset af en ny PS Vita.

PlayStation Vita blev lanceret i 2011 (og pensioneret tidligere i år), benyttede sig af små game cards/catridges, hvilket må være den primære grund til, at håbet om en efterfølger er blusset op.

Ud over dette læk, er det intet der tyder på at Sony faktisk arbejder på en PS Vita 2, og dette patent er heller ikke bekræftet til at have noget gøre med PlayStation Vita, eller PlayStation generelt.
Patentet kunne lige så godt være en del af Sony’s kreative platform ”Toio”, hvilket også har skabt store PlayStation rygter før, takket være patenter som folk troede havde noget med PlayStation at gøre, men det rent faktisk bare var noget til Toio.

Fremtiden må dog vise, hvad Sony har af planer med dette interessante patent.

Playstation_Vita_2_game_card_patent_rygte.jpg


Billeder og kilder: Techradar, Notebookcheck, Tom’s Guide