Raspberry Pi bekræfter problem med USB-C port på Pi 4

Raspberry-Pi-4
Raspberry Pi’s nyeste mini-pc – Pi 4, landede for ikke så lang tid siden, og bød på store opgraderinger over forrige model, men ikke alt ser ud til at fungere som forventet.

Med skiftet fra Micro-USB til USB-C på den seneste Pi-model, virkede dette ellers til at være et godt skridt i den rigtige retning, men flere brugere var hurtige til at opdage et problem med den nye USB-C port.


Problemet ligger i, at ikke alle USB-C kabler er kompatible med USB-C porten på Pi 4, hvilket umiddelbart skyldes en designfejl fra Raspberry Pi’s side.

Tyler Ward var en af de første til at opdage og beskrive problemet på en blog. Ward nævner at problemet skyldes at USB-C porten i Pi 4 kun har én elektrisk modstand, grundet et forkert design, hvilket gør at den ikke virker optimalt med alle USB-C kabler, nærmere sagt dem der er ”e-marked”.
Disse ”e-marked” kabler er udstyret med en chip der automatisk justerer spændingen, hvilket Raspberry Pi 4 opfatter som en lydenhed, og derfor modtages der ikke strøm. E-marked kablerne bruges ofte med enheder der kræver en del strøm, såsom laptops.

"I expect this will be fixed in a future board revision, but for now users will need to apply one of the suggested workarounds. It's surprising this didn't show up in our (quite extensive) field testing program," Udtaler Eben Upton – medstifter af Raspberry Pi.

Dette problem betyder dog ikke at Raspberry Pi 4 slet ikke kan bruges, men det begrænser fleksibiliteten en del. Hvis man vil være helt sikker på at have et kabel der virker, med Pi 4, kan man købe den officielle USB-C strømforsyning som Raspberry Pi tilbyder, eller sørge for at købe et kabel, som ikke er ”e-marked”.

Ud over dette, er der selvfølgelig også muligheden for at vente på at Raspberry pi løser dette problem, igennem en lettere opdateret udgave.
Raspberry Pi udtaler, at de er klar med en opdateret version i løbet af de næste par måneder.Billede og kilder: PCgamer, Arstechnica