Blue Ella med indbygget hi-fi forstærker

Dagens test er en vi har set frem til at præsentere for Jer længe. I dag har vi fået lov til at se på Blue Microphones nyeste headset, og også deres nye topmodel, Ella. Blue Ella er et lukket over-ear headset, med Blue’s klassiske design, og som noget helt nyt, benytter Ella headsettet sig af planar magnetic drivers, inklusiv en indbygget forstærker. Var der nogen der sagde hi-fi?

**Sponsoreret indhold.

 

Blue Microphones er kendt som et af de stærkeste brands inden for gaming industrien, med deres mikrofoner i form af Yeti, Snowball og Raspberry. Men i løbet af det seneste år har Blue lanceret en linje af high-end hovedtelefoner, til den kræsne gamer.

 

I foråret 2017 har Blue Microphones lanceret to helt nye modeller i deres sortiment af high-end udstyr, og der tale om ægte hi-fi udstyr. I hvert fald når man ser på prisen. Modellen vi skal se på i dag, går under navnet Ella. Ligesom alle andre modeller i Blue’s hi-fi serie, har navnene et feminint træk.

 

tweak_dk_Blue_576_px

 

Dagens test, er også en vi har set frem til at præsentere for Jer længe. Blue Ella er et lukket over-ear headset, med Blue’s klassiske design, og som noget helt nyt, er valget faldet på at benytte sig af planar magnetic drivers i bæstet, inklusiv en indbygget forstærker. Var der nogen der sagde hi-fi? Det gjorde vi!

 

blue_microphones_ella_hifi_headset_analog_amp_qudiophile_tweak_dk

 

Som altid hos Blue Microphones, kommer kvaliteten i første række, og prisen matcher kvaliteten. Har du læst vores tidligere anmeldelser af henholdsvis Lola og Mo-Fi modellerne, vil du også med det samme kunne genkende det karakteristiske design som Blue’s hovedtelefoner har. Her taler vi selvfølgelig om hovedbøjlen, som ikke er til at tage fejl af. Det er en mekanisk konstruktion, som består af flere bevægelige dele og led, udført i aluminium, som giver Blue hovedtelefonerne det meget utraditionelle og karakteristiske design.

 

Blue Microphones sender ligeledes deres ella headset på markedet med ganske lovpriserne ord:

 

The Planar Magnetic Headphone with a Twist
SUPERIOR SOUND, PLANAR AND SIMPLE

 

Our planar magnetic technology provides the perfect artisanal blend of accuracy and impact. Ella’s 50mm x 50mm drivers feature a planar membrane that’s less than 50 microns thin and self-tensioned for fast response and extreme accuracy. The massive driver enclosures are fashioned after high-end speaker cabinets to deliver a rich, extended soundstage. And to ensure the highest quality standards, Ella is handmade in small quantities by expert craftsmen.

 

Det samme gør de medier, der har testet Blue Microphone Ella, og lovprisningerne står næsten på spring. Dermed er vores forventninger bestemt ikke mindre. 

 

Er du mere interesseret i at hoppe direkte til testen, eller springe til konklusionen, kan du bruge quicklinks menuen herunder:

 

Specifikationer

Hvad følger med i kassen?

Den indbyggede forstærker

Design, komfort og vægt

Lyd

Pris

Konklusion

English summary

 

Blue Ella headsettet er toppen af poppen hos Blue Microphones, og dermed deres nuværende topmodel. Headsettet ankommer som forventet, når man har at gøre med Blue, i en lækker indpakning. Vi har at gøre med en forholdsvis stor kasse, hvor der på forsiden er et billede af Ella hovedtelefonerne, og på bagsiden finder man information om hovedtelefonerne på en række forskellige sprog.

 

 

 

Åbner man kassen, bliver man mødt af headsettet på fornemmeste vis. Blue Microphone gør virkelig noget ud af det æstetiske, og oplevelsen ved at købe nyt udstyr. Det ser bare tæskegodt ud, og virkelig et design der adskiller sig på den fede måde.

 

audiophile_unboxing_blue_microphones_headset_ella_hifi_analog_amp_tweak_dk

 

Lad os med det samme tage skridtet videre til specifikationerne, som har en hovedrolle i dagens test, da vi for det første ser på et par hi-fi hovedtelefoner med indbygget forstærker, men også på et par hovedtelefoner, som er bygget på en driverteknologi der hedder planar magnetic drivers. Den teknologi er lidt anderledes end normale hovedtelefoner med dynamiske drivere, som vi normalt har på besøg på redaktionen, og derfor meget interessant at gå i dybden med. Men alt det vender vi tilbage til senere. Lad os komme i gang med at se på Blue Ella hovedtelefonerne!

 

 

Specifikationer:

Forstærker

 • Output power: 250mW
 • THD+N: <1% (94 dB SPL, from 20 Hz to 20 Hz)
 • Frequency response: 20Hz-20kHz
 • SNR, self-noise: >105 dB
 • Støj: < 20 uV
 • Batterikapacitet: 1000 mAh

Drivers

 • Type: 50 mm x 50 mm planar magnetic drivers
 • Impedans: 50 ohm passiv, 10 ohm aktiv
 • Frequency response: 20-20kHz
 • Type: Over-ear, med støjdæmpende materiale

Hovedtelefoner

 • Vægt: 481 g
 • Ydre dimensioner (lukket): 21 mm x 14 mm x 12 mm
 • Ydre dimensioner (åben): 18 mm x 29 mm x 12 mm
 • Tilbehør: 1,2 meter audio kabel med Apple iPhone/iPad kontrol, inklusiv in-line mikrofon, 3 meter audio kabel, 1 meter USB ladekabel, jack adaptor

Som den grundige læser har bemærket, har Ella hovedtelefonerne en meget høj vægt, der er lige i underkanten af et halvt kilo. Det er ikke så lidt, i forhold til at vi snakker om et headset, som er lavet til brug i lange perioder ad gangen. Vægten skyldes først og fremmest den indbyggede forstærker i hovedtelefonerne, og det går vi i dybden med senere.

 

blue_microphones_ella_hifi_headset_analog_amp_carry_pouch_bag_tweak_dk

 

Hvad følger med i kassen?

 • Blue Ella hovedtelefoner
 • Brugermanual
 • 1,2 meter audio kabel med Apple iPhone/iPad kontrol med inline mikrofon
 • 3 meter audio kabel
 • 1 meter USB ladekabel
 • Jack adaptor
 • Bærepose i stof

 

blue_lole_tweak_dk

 

Før vi rigtigt kan gå i gang med dagens test, er vi dog nødt til ganske kort at forklare hvad en planar magnetic driver er. De fleste lydenheder man støder på i hverdagen er dynamiske drivere. Blue Microphones har valgt at gå en anden vej med deres Ella hovedtelefoner, og valget er altså faldet på planar magnetic drivers.

 

En planar magnetic driver er i stand til at levere en større nøjagtighed i frekvenserne, og leverer derfor musik i en højere detaljegrad, end dynamiske drivere. Faktisk kan de levere musik i så høj detaljegrad, at et af kritikpunkterne for planar magnetic drivers er, at lyden kan komme til at lyde for ren, nærmest klinisk.

 

 

Forskellen mellem en dynamisk driver, og en planar magnetic driver er, uden at gå i for mange detaljer, at der er magneter på begge sider af membranen i højttaler enheden, og at magnetfeltet er spredt ud over hele membranen der danner lydbølgerne. Til sammenligning er der de dynamiske drivere, der har magneter på den ene side af membranen, og hvor kraften bliver fokuseret på et enkelt punkt på membranen der danner lydbølger. Denne forskel er nok til, at man får renere toner og en meget mere præcis lyd, med planar magnetic drivers, end dynamiske drivere.

 

I Ella headsettet, er driverne bygget ind i lukkede over-ear hovedtelefoner. De lukkede ørekopper er designet og tunet som rigtige højttaler kabinetter, som ifølge Blue Microphones betyder, at den meget flotte og rene lyd fra planar magnetic drivers, får fylden fra de dynamiske drivere. Personligt glæder jeg mig afsindigt meget til at skrue op for lyden på headsettet og se hvad Blue Ella har at byde på.

 

Den indbyggede forstærker:
Har du læst vores tidligere tests af Blue Microphones hovedtelfoner, så ved du at deres Mo-Fi headset også inkluderede en indbygget forstærker. Denne trend forsætter Blue med Ella headsettet. Normalt, så har personer der går op i hi-fi en forstærker til deres hovedtelefoner. Det har Blue Microphones forsøgt at imødekomme, ved at bygge forstærkeren ind i hovedtelefonen, således at den kan bruges til mobile enheder, uden at man skal have xtra-udstyr med på farten. Forstærkeren kan man se på billedet herunder, som den lille sølvgrå skrueknap, der stikker op under den venstre ørekop.

 

blue__brace_microphones_ella_hifi_headset_analog_amp_tweak_dk

 

Forstærkeren booster lyden på tværs af hele frekvensen, så hovedtelefonerne kan levere højere og klarere audio, på alle enheder som Ella bliver tilsluttet. Forstærkeren betyder selvfølgelig også, at det er en fornøjelse at lytte til headsettet. Den indbyggede forstærker har en effekt på 250 mW, som giver Ella’s planar magnetic drivers kraft til at levere musik i en helt formidabel kvalitet.

 

Kort fortalt, så hjælper den indbyggede forstærker med at forbedre lydkvaliteten fra for eksempel en mobiltelefon, ved at supplere den integrerede forstærker der er i telefonen, så den skal arbejde mindre, mens forstærkeren i Ella laver hovedparten af arbejdet. Til sammenligning, så er forstærkeren i en almindelig mobiltelefon omkring 40 mW, mens forstærkeren i Ella er på 250 mW.

 

 

Forstærkeren har tre forskellige settings. Det drejer sig om;

 • Off: en passiv mode, når man tilslutter Ella til udstyr med i forvejen tilsluttede forstærkere. Ella går i passiv mode når batteriet løber tør, og kan derfor altid bruges, uanset om der er batteri tilbage på forstærkeren eller ej.
 • On: standardtilstanden for forstærkeren, som hjælper driverne med at levere en lækker, klar og detaljeret lyd.
 • On+: Aktiverer forstærkerens lavfrekvens område yderligere, og hjælper med at levere en mere aktiv og levende bass. I daglig tale, kan man betragte det som en bass boost mode, som man kender det fra andre headsets.

Design, komfort og vægt:

På grund af den kraftige 250 mW forstærker, har Ella selvfølgelig en noget højere kampvægt, end gennemsnittet af andre hovedtelefoner, og også betydeligt mere end hvad undertegnede er vant til at have på hovedet. For at kunne pakke alt ind i en enhed, er kampvægten på Ella headsettet oppe på hele 481 gram. Det er efter min mening meget højt, når man tænker på at man skal have det på hovedet. Dog skulle det utraditionelle design af hovedbøjlen hjælpe med at fordele vægten ligeligt på hovedet, så man ikke ender med at få hold i nakken.

 

 

Designet er, som vi har været inde på et par gange nu, en del af oplevelsen af Blue’s hovedtelefoner. Det er ikke bare en oplevelse at lytte til, men også at se på. Hovedbøjlens design er inspireret af affjedringen i en formel 1 bil, og det er noget jeg personligt synes at Blue har skabt med stor succes. Man har fornemmelsen af at man ser på noget eksklusivt i høj kvalitet, når man første gang løfter låget på kassen, og ser Ella præsenteret på sin trone, i al sin magt og pragt. Og jeg synes til stadighed, efter et par uger med headsettet på kontoret, at Ella formår at levere det her æstetiske visuelle udtryk, som løfter Blue’s headset design til et helt nyt niveau.

 

ella_audiophile_unboxing_blue_microphones_hifi_headset_analog_amp_tweak_dk

 

Komforten af Ella er ved første øjekast noget man kan have sine bange anelser over. Hvordan skal den formel 1 konstruktion nogensinde sidde behageligt på hovedet, uden at man får hold i nakken?

Heldigvis har Blue tænkt på det hele, og når man trækker ørekopperne til siden, ændrer konstruktionen af hovedbøjlen sig, så der bliver plads til hovedet. Metaldelene skubbes rundt om leddene, og det kommer således til at ligne et helt almindeligt headset.

 

 

Puden på bøjlen og ørebøfferne er behagelige og betrukket med kunstlæder. Ørekopperne slutter helt tæt om øret, som det skal være i et lukket headset, og de sidder utroligt behageligt på hovedet, når man har fået justeret det korrekt.

 

 

 

 

Heldigvis er designet så gennemført, at man kan indstille ørekopperne og hovedbøjlen separat, så headsettet kan tilpasses enhver hovedform, uden de store strabadser.

Ella kræves en kablet forbindelse, enten via det medfølgende kabel på 1,2 meter, med in-line controls, eller via det medfølgende kabel på 3 meter, til den stationære computer derhjemme eller på kontoret. På venstre ørekop skal kablet tilsluttes, og det er også her at man har mulighed for at aktivere forstærkeren, hvis man har brug for det.

 

På hver ørekop er der et diskret Blue logo, og på den begge ørekopper er der små LED lys, som indikerer om der mangles batteri, eller om det er ved at lade op. Det er endnu en lækker lille detalje ved Blue Ella headsettet.

 

blue_microphones_headset_ella_hifi_headset_analog_amp_tweak_dk

 

Ørekopperne er lavet i et cloased back design, hvilket betyder at de isolerer mod udefrakommende støjgener, og eliminerer noget af det støj der kan komme fra hovedtelefonerne i brug, til andre omkring en. Endnu et plus, både for dig, og dine kære omkring dig.

Før vi startede testen, sørgede vi selvfølgelig for at lade forstærkeren helt op. Ella giver selv besked om batteriniveauet. Når der er fast lys, fortæller det at headsettet er opladet. Ved en hurtig blinken, fortæller Ella at forstærkeren skal oplades, og en langsom åndende blinken fortæller at Ella er ved at blive ladet op.

 

Lyd:
Til Jer der går op i hi-fi lyd, kan jeg starte med at sige, at Ella er headset med en analog forstærker. Det betyder selvfølgelig, at lyden er fyldig, en fremragende bass, stor lydscene og en oplevelse der er tæt på at være som om man selv er til stede, når man lytter til musikken. Sådan er det i hvert fald som tommelfingerregel med hi-fi headset. Det ord der nok bedst beskriver analog og Ella i sin helhed, er at det giver musikken en realisme, som ellers normalt ikke er stede i musikken. Og det bliver kun understøttet af det faktum, at Blue Ella hovedtelefonerne gør brug af planar magnetic drivers, for at få presset en knivskarp lyd ud i øregangene.

 

Kort sagt, så spiller Ella som et ægte hi-fi headset. Lyden er intet mindre end fantastisk, og det er uanset om man kobler den til smartphone, tablet eller PC. Man bliver selvfølgelig nødt til at teste lyd i passende kvalitet, hvorfor vi gav os i kast med at høre på .FLAC filer, fra noget gammelt, The Eagles, noget klassisk 80’er og 90’er rockmusik, samt noget nyere, i form af den allestedsnærværende Kendrick Lamar, og hans nyeste album, DAMN..

 

Kort fortalt, så spiller Blue Ella headsettet helt op til forventningerne, og mere til. Lyden er så skarp, på tværs af diskant, mellemtone og bass, at det er svært ikke at klappe i hænderne af glæde. Bassen gengives dyb og rummelig, mellemtonen er helt fantastisk skarp, og diskanten er så klokkeklar, at selv Klokkeblomst fra Peter Pan ville ønske hun kunne spille med.

 

bottom_view_blue_microphones_ella_hifi_headset_analog_amp_tweak_dk

 

Detaljegraden er utrolig høj i Ella, og det samme er volumen, når man aktiverer forstærkeren. Forstærkeren har som sagt tre forskellige modes, og headsettet virker også i passiv mode, uden en aktiv forstærker. Her fungerer Ella også rigtig godt, men der mangler lidt volumen uden forstærkeren slået til. Når forstærkeren aktiveres, får man straks et skarpt, højt og klart lydbillede, og drejer man forstærkeren til On+, får man det extra bass boost, som nogle måske foretrækker når de lytter til musik.

 

Ella kan spille rigtig højt, også højere end man har brug for. På de mere basstunge numre, leverede Ella en imponerende flot og rungende bass, som ikke karakteriseres ved bare at være dyb, men fyldig i sin klang. Når Kendrick Lamar slænger sig igennem et af hans nyeste numre, DNA, får man en oplevelse af at være slænget hen over sofaen ved siden af ham, mens han rapper sig igennem hans nyeste eventyr foran en. Det er gode beats, en utrolig skarp vokal, der trækker mellemtonen ind i fokus, og med flotte besøg op i de høje frekvenser, der er så detaljerede, at det får englene til at synge. Efter undertegnedes mening, så er det svært at finde en genre som Blue Ella ikke vil gøre sig godt i. Selv på besøg i 80’erne og 90’erne er der intet man kan kaste efter Ella, som hun ikke kan hamle op med. De gamle rockklassikere gør sig utroligt godt, og guitaren får masser af fylde, med skarpe toner. Hvad mere kan man ønske sig?

 

carry_pouch_bag_blue_microphones_ella_hifi_headset_analog_amp_tweak_dk

 

Det er den samme lydoplevelse man får med Ella, uanset hvilken enhed man tilslutter. På grund af den indbyggede forstærker, får man en lyd, der er præcis lige så lækker og detaljeret, som den musik man afspiller. Sådan skal det være!

 

Pris:
Som altid har vi været en tur forbi PriceRunner.dk På nuværende tidspunkt har de desværre ikke Ella i deres database, men vi har fået oplyst salgsprisen direkte fra Blue Microphones. Blue Ella Planar magnetic headphones kommer til at koste 5990,00.- DKK, når den kommer til salg på det danske marked. Det er en meget høj pris for et headset, specielt med tanke på at Blue Microphones endnu ikke har etableret sig på markedet, som producent af kvalitets hi-fi lyd endnu.

 

Er du interesseret i at læse mere om Blue Microphones produkter eller deres nye hi-fi headset, Ella, kan du klikke på banneret herunder, for at komme direkte til deres hjemmeside.

 

tweak_dk_Blue_576_px 

 

Konklusion:
Det er blevet tid til at samle tankerne om et af de mest spændende produkter som er blevet lanceret indtil videre i år 2017. Det drejer sig selvfølgelig om Blue Microphones og deres Ella headset, som er bygget med planar magnetic drivers, der er en driverteknologi som kun få producenter benytter. Derfor har vi også haft store forventninger til Blue Microphones og deres Ella headsettet.

 

Hvis vi starter med komforten, så er det en af de vigtigste parametre, når man tænker på at headsettet vejer knap 500 gram. Heldigvis har Blue og deres anderledes hovedbøjle design formået at komme præcis dette i møde. Fordelingen af vægten af Ella hovedtelefonerne er som den skal være, og selvom man kan mærke at man har et lidt tungere headset på hovedet, er der på intet tidspunkt gener ved det under brug. Heller ikke over længere perioder.

 

Samlet set, så er Ella et headset med komforten i top, med store over-ear ørekopper og kvalitetsmaterialer i aluminium og hård plast, der er sat sammen i et superflot og moderne mekanisk design. Jeg er personligt vild med det meget specielle udseende som Blue’s hovedtelefoner har, og Ella er ingen undtagelse. Dertil er der masser af plads til ørerne, og puderne er lavet i et lækkert og blødt materiale.

 

Lydkvaliteten er helt igennem fantastisk. Det er ikke en underdrivelse at sige, at jeg varmt vil anbefale Blue Ella til enhver der leder efter kvalitetslyd. Men man skal altså også betale for varen ved kasse et. På tværs af alle frekvenser levere Ella kvalitetslyd. Den er skarp og præcis, og har intet problem med at tilføje den fylde som man ønsker sig af et ægte hi-fi headset. Jeg er meget imponeret. Den indbyggede forstærker er en særdeles kærkommen tilføjelse, da headsettet har brug for den, for at kunne forsvare prisskiltet. Der er ingen tvivl om at headsettet spiller godt uden forstærkeren, men der mangler det lidt volumen. Med forstærkeren tændt, er der både høj volumen og stor og flot lyd for alle pengene. Det er svært ikke at klappe i hænderne over hvad Blue har formået med Ella hovedtelefonerne.

 

Prisen på headsettet er høj, men man får så sandelig også hvad man betaler for. Ella fra Blue Microphones er et audiophilt headset, som leverer på alle parametre. For 5990,00 DKK kan man købe Ella headsettet. Efter vores mening er det en høj pris, men Ella følger op på prisskiltet, med lyd i meget høj kvalitet.

 

Hvis der er et eneste kritikpunkt ved Ella hovedtelefonerne, så er det prisskiltet. Der findes andre hi-fi headsets i samme priskategori som er gode alternativer. I sidste ende kommer det an på om du kan lide designet af hovedtelefonerne, leder efter en hovedtelefon med en indbygget forstærker, og om muldvarpeskindet kan klare lyset, når du hiver det op af lommen. Vi runder testen af Blue Michrophones hi-fi headsettet, Ella, med planar magnetic drivers, af med en karakter på 10, og en Enthusiasts Only award. Blue har skabt et drømmeheadset, med alt hvad det indebærer, og det skal de have stor ros for!

 

Godt:

 • Design
 • Komfort
 • Indbygget forstærker
 • Lydteknologi
 • Hi-fi lyd

Mindre godt:

 • Pris – men det koster et hi-fi headset


English summary:
It time to gather our thoughts on one of the most exciting products that has launched so far in 2017. This is of course the Blue Microphones Ella headset, with planar magnetic drivers.

We’ll begin with the comfort, which is one of the most important parameters, considering that the headset weighs in at almost 500 grams. Fortunately, Blue and their distinct headband design have managed to create exactly this, a headset that distributes the weight of the Ella headphones equally across the head. As it should be. And even though you may notice that you have a slightly heavier headset on your head, there is no problem using it for longer periods at a time.

 

Overall, Ella is a headset with top notch comfort, with large over-ear earcups and quality materials in aluminum and hard plastic, assembled in a beautiful and modern mechanical design. Personally I love the very special look that the Blue headphones have, and Ella is no exception. In addition, there is plenty of room for the ears, and the pillows are made in a soft and comfortable material.

 

The sound quality is fantastic. It's not an understatement to say that I would highly recommend Blue Ella to anyone looking for quality sound. But you have to pay top dollar for the headphones. Across all frequencies, Ella delivers quality sound. It's crisp and precise, and has no problem adding the fullness you want from a true hi-fi headset. I am very impressed. The built-in amplifier is a very welcome addition, as the headset needs it in order to defend the price tag. There is no doubt that the headset plays well without the amplifier, but there is a lack of volume. With the amplifier on, there is both high volume and great sound for all the money. It's hard not to clap in your hands over what Blue has been doing with the Ella headphones.

 

The price of the headset is high, but you also get what you pay for. Ella from Blue Microphones is a hi-fi headphone that delivers on all parameters. For 5990,00 DKK you can buy the Ella headset. In our opinion, it is a high price, but Ella follows the price tag, with very high quality sound.

 

If there is a single criticism of the Ella headphones, then it is the price tag. There are other hi-fi headsets in the same price category, which are good alternatives. Ultimately, it depends on whether you like the headphone design, are looking for a headphone with a built-in amplifier, and if the mole skin can handle the sharp light, when pulling it out of your pocket. We conclude the test of the Blue Michrophones hi-fi headset, Ella, with planetary magnetic drivers, with a score of 10, and an Enthusiasts Only award. Blue has created the headset of your dreams, with all that entails, and for that, they deserve praise.

 

Pros:

 • Design
 • Comfort
 • Built-in amplifier
 • The planar magnetic driver technology
 • Hi-fi sound

Cons:

 • Price – but that’s what you pay for a hi-fi headset

audiophile_unboxing_blue_microphones_headset_ella_hifi_analog_amp_tweak_dk