AUTHOR : Jan Blaszkevizc
PUBLISHED : 2017-03-05 10:33:00

Paracon TALON


Du har bygget ny computer, som blev lidt dyrere end forventet, men mangler stadig tilbehøret i form af headset, mus etc? Fortvivl ikke, Tweak to the rescure. Vi skal i denne test kigge nærmere på et budget headset fra producenten Paracon. Ikke nok med at headsettet ikke koster alverden, så kommer det også med support for både PC og PlayStation, har indbygget blåt lys og lover 7.1 virtuel surround. 

Hvis du er på udkig efter et headset i budget klassen, kan markedet godt være lidt af en labyrint. Vi skal i denne test af headset, kigge nærmere på et budget headset fra producenten Paracon, som i skrivende stund er en meget ny producent her hjemme. Nærmere betegnet er det modellen ved navn TALON, der skal en tur på testbænken i dag. På trods af at have et lavt prisskilt, lover dette headset alligevel 7.1 virtuel surround, understøttelse for både PC og PlayStation og god komfort. Er det hele bare salgstrick, eller er der faktisk hold i sagerne? 

 

Glem aldrig turen forbi PriceRunner.dk inden dit næste online køb. Sammenlign før du handler – det kan ofte betale sig. Klik på banneret nedenfor, for at komme direkte til siden i et nyt vindue.

 

Pricerunner

 

Specifikationer
Vi har fundet en række specifikationer på TALON headsettet, som vi har listet op herunder.

 • Virtuel 7.1 Surround Sound
 • Nem tilslutning via USB
 • LED belysning
 • Komfort med bløde ørekopper
 • Justerbar mikrofon
 • 40mm Stereo enheder
 • Justerbar hovedbøjle
 • Frekvensinterval: 20 – 20.000 Hz
 • Følsomhed: 98db +/- 3db at 1 kHz
 • Impedans: 32ohm
 • Mikrofon følsomhed: -52db +/- 3db
 • Mikrofon impedans: 2.2ohm at 1kHz
 • Vægt: 350 gram
 • Kompatibilitet: PC, Mac, Playstation 3 og Playstation 4

Hvad finder vi i kassen?
Inden vi kan tage det første kig på headsettet, skal vi naturligvis først have det pakket ud af kassen. Ud over farverne sort og blå, er kassen meget anonym at se på. På fronten finder vi en række features listet op, ikke noget billede af selve produktet som vi ellers normalt ser på kasserne af lignende produkter. Bagsiden byder på flere features og specifikationer – thats it.

 

 

I kassen finder vi ikke det store. Der medfølger faktisk absolut intet tilbehør til dette headset overhovedet. Det eneste vi finder i kassen er derfor selve headsettet. En manual have måske været på sin plads?

 

Paracon_Talon_gaming_headset_Tweak_dk_4

 

Et kig på selve headsettet
TALON tilsluttes computeren eller PlayStation via et USB stik, som er monteret for enden af det knap to meter lange kabel. Et stykke nede på kablet, er der en in-line controller monteret. Dette er den største og tungeste in-line controller jeg har set i min tid som anmelder. Det er på controlleren muligt at justere lydstyrken, tænde/slukke for mikrofonen samt lyset. Det giver absolut ingen mening at den skal være så stor og klodset – første minus her, allerede inden vi får headsettet på hovedet.

 

 

Headsettet er som forventet lavet i udelukkende plastik. Byggekvaliteten er ikke i top, men absolut heller ikke dårlig – en god mellemting som passer godt til prisskiltet. De sorte og blå farver fra kassen, går igen på selve headsettet. På hver ørebøf finder vi blå detaljer, samt omkring hovedstøtten. Det sorte/blå gitter på hver ørebøf har indbygget blåt lys – dette giver vi et kig lidt senere.

 

 

Mikrofonen er permanent fastgjort til headsettet, og kan justeres som man har lyst til da der ståltråd inde i armen. Dette ståltråd måtte dog gerne have været noget stivere, da mikrofonen har lidt svært ved at holde den form som jeg fandt passende til mit ansigt. Hvordan den lyder, prøver vi at sidde ord på lidt senere.


Hovedstøtten har som nævnt blå detaljer. Puderne er lavet i kunstlæder, men er ikke særlig bløde. Vi ser hvad det har af betydning for komforten nu, i vores test afsnit.

 

 

Testen og brugen
Det er nu blevet tid til at vi skal tage et kig på hvordan komforten og lyden er i headsettet. Der er tale om et rent plug-n-play headset, hvilket betyder at du blot skal tilslutte USB stikket til computeren/PlayStation og så er du kørende – ingen software. Hvis vi starter med at sidde et par ord på komforten, så er denne hvad jeg vil kalde OK. En ting der dog irriterede mig grænseløst ved komforten, var den enorme in-line controller. Denne var både ALT for stor og ikke mindst tung at have hængende på ledningen. Jeg ved ikke lige hvad Paracon tænkte i deres design afdeling, da de kom frem til at den skulle have den størrelse, form og vægt.

 

Puderne på ørebøfferne var bedre end på hovedstøtten, men kunne dog stadig godt være blødere og sidde tættere. Med TALON på hovedet, kunne jeg ikke få dem til at slutte tæt i bunden, lige meget hvordan jeg justerede det i siderne. Dette er en indikation på at både rammen og puderne er for stive/hårde. Det havde dog ikke nogen negativ effekt på komforten som sådan, men lyden blev en smule påvirket...

 

 

… Jeg prøvede at sidde med headsettet som det selv tilpassede sig til hovedformen, og der næst at presse på bøfferne således at de sluttede tæt hele vejen rundt om øret. Dette resulterede i betydeligt bedre bund/bas i lyden. Om dette problem med tilpasningen også gør sig gældende for personer med mindre hoveder end mit, skal jeg ikke kunne sige.

 

Med hænderne af ørebøfferne igen, gik jeg i gang med min lytte test. Denne bestod både i at lytte til en række forskellige musikgenrer, spille lidt spil og klippe en film igennem. Hvis vi starter ud med lyden i film, så gjorde TALON faktisk et rigtig fint stykke arbejde her. Jeg valgte filmen Ironman 3, som jo efterhånden er ved at være en klassiker. Dialoger og musik blev gengivet ganske fornuftigt, og det samme gjorde eksplosioner og andre effekter. Dog havde det ikke gjort noget hvis der havde været lidt mere bund/bas over hele linjen. Det samme gjorde sig også gældende til spil, hvor lyden igen var ganske fin, men manglede lidt punch. En ting der dog undrede mig var det virtuelle surround, eller skulle man sige manglen på samme.

 

Jeg kunne på ingen måde fornemme eller høre hvor lyde kom fra, kontra et normalt stereo headset hmm… Til musik var historien den samme som de to andre lytte tests. Lyden var fin på diskant og mellemtone området, men lettere mangelfuld i bunden. Mikrofonen var klart en af de bedre ting ved TALON, da denne faktisk lød overraskende godt. Over all vil jeg kalde TALON for bestået, men der er ting som sagtens kunne gøres bedre – nu til konklusionen.

 

Der er lys i begge ørebøffer, som kan tændes/slukkes på controlleren

 

Pris
Det er i skrivende stund (05/02 2017) ikke lykkedes at finde nogle forhandlere på PriceRunner.dk som har TALON i deres sortiment. Der er dog enkelte danske forhandlere uden for PriceRunner som har headsettet på lager. Her lyder prisen på 299,- plus forsendelse, hvilket bringer prisen op på lige omkring 330,- DKK. Dette er en ganske fornuftig pris for et gamer headset, som både kan bruges til PC og konsol. Klik på WEBdanes banneret herunder, for at se TALON og de andre produkter fra Paracon.

 

Konklusion
Vi er nu nået til enden i vores test af TALON headsettet fra Paracon. Det er altid spændende at kigge på budget produkter, da man som udgangspunkt ikke kan forvente det store. På den måde bliver man lettere positivt overrasket, hvilket jeg til dels blev med TALON. Hvis vi starter med at opsummere de ting jeg godt kunne lide ved headsettet, så kommer vi ikke uden om at lyden faktisk er ganske OK lige meget hvad man laver. Mikrofonen gjorde det også rigtig godt, hvilket jeg ikke havde forventet af et headset i denne prisklasse. Det er fedt at der både er support for PC og PlayStation, samt at der ikke kræves nogen software for at komme i gang – det er bare plug-n-play.

 

Dog kunne jeg måske godt have tænkt mig noget software, til det såkaldte virtuelle 7.1 surround som TALON skulle være udstyret med. Jeg kunne på ingen måde høre forskel på TALON og et normalt stereo headset på det punkt, hvilket virker ret underligt. Med andre ord, syntes jeg ikke at Paracon kan kalde TALON for et headset med virtuel surround, når det tydeligvis ikke er til stede – falsk markedsføring? Den anden ting der irriterede mig, var den enorme in-line controller. Det er mig stadig en gåde, hvorfor man har valgt at gøre denne så enorm og tung, det giver absolut ingen mening. TALON havde været meget bedre tjent med en mindre en af slagsen.

 

Godt

 • Over all god lyd
 • Lav vægt
 • Indbygget blåt lys (kan slukkes)
 • Mikrofonen er fin
 • Fungerer både til PC og PlayStation
 • Pure plug-n-play uden software

Knap så godt

 • Måtte god have til mere bund/bas
 • In-line controlleren er for stor og tung
 • Virtuel 7.1 surround kan ikke høres/fornemmes
 • Maksimal volumen måtte gerne være højere

 

Conclusion
We have now reached the end in our review of the TALON headset from Paracon. It is always exciting to look at budget products because you can’t demand a lot. This makes it easier to be pleasantly surprised, as I partly did with TALON. If we start to summarize the things I liked about the headset, we cannot avoid the sound that is actually quite OK, no matter what you do. The microphone did it really well, which I had not expected from a headset in this price range. It's great that there is both support for PC and PlayStation, and that it does not require any software to get started - it's just plug-n-play.

 

However, I might have liked some software, too control the virtual 7.1 surround that TALON is equipped with. I could in no way tell the difference between TALON and a normal stereo headset at that point, which seems rather odd. In other words, Paracon shouldn’t have call TALON for a headset with virtual surround when it clearly isn’t - false marketing? The other thing that annoyed me was the huge in-line controller. It is still a mystery for me why Paracon have chosen to make this so huge and heavy, it makes absolutely no sense. TALON had been much better off with a smaller one in normal size.

 

Pros

 • Over all good sound
 • Light weight
 • Build in blue light (can be turned off)
 • The microphone is fine
 • Works with both PC and PlayStation
 • Pure plug-n-play without any software

Cons

 • A little more bass would have been nice
 • The in-line controller is too big and heavy
 • Can´t hear the 7.1 surround system at all
 • Max volume should be a little louder

Score: 7

 

Paracon_Talon_gaming_headset_Tweak_dk_17

 


VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic
Gigabyte