AUTHOR : Lasse Kristensen
PUBLISHED : 2017-06-01 11:42:00

Plantronics BackBeat 100


Vi har endnu engang besøg af Plantronics på kontoret, og i dag drejer det sig om deres Plantronics BackBeat 100 Bluetooth headset, som er et in-ear headset beregnet til musik og produktivitet. Det er et let lille headset, med en nakkebøjle for optimal komfort. Læs med for at se vores bedømmelse.

Plantronics er ikke en ukendt producent på markedet for lyd, og over de sidste par år, har de langsomt bevæget sig fra en platform der fokuserede på professionel lyd, til at bevæge sig ind på både gaming og kvalitetslyd. Det headset vi skal se på i dag er Plantronics BackBeat 100, som er et in-ear headset med Bluetooth, som skiller sig ud fra mængden, ved at have en nakkebøjle.

 

Flere tests af headsets finder du HER

 

Er du mere interesseret i at hoppe direkte til testen, eller til konklusionen på dagens test af Plantronics BackBeat 100, så kan du bruge quicklinks herunder til at hoppe dertil:

 

Specifikationer

Design og test

Funktionalitet og lyd

Pris

Konklusion

English summary 

 

Inden vi kommer for godt i gang, så starter vi med et kig på indpakningen. Vanen tro, så kommer Plantronics headsettet i en kasse med blå toner, og et billede af BackBeat 100 på forsiden. På bagsiden finder vi information om produktet på en række forskellige sprog. Alt sammen meget standard. Åbner vi for kassen, får vi også en flot præsentation af headsettet.

 

 

Specifikationer på Plantronics BackBeat 100:

 • Dimensioner: 23 cm x 20 cm x 2,5 cm
 • Vægt: ca. 30 gram
 • Materiale: plastik
 • Batteri: et lithium batteri
 • Lyttetid: op til 8 timer
 • Opladetid: 1-2 timer
 • Design: In-ear
 • Multimedieknapper: Ja, tre stk.
 • Mikrofon: indbygget i nakkebøjlen
 • Vibration: ja, indbygget i nakkebøjlen

I kassen finder vi, udover headsettet, manual, mikroUSB til USB ladekabel og silikonetips i flere størrelser. 

 

plantronics_headset_backbeat_go_100_tweak_dk

 

 

Design og test:
Det første der falder i øjnene, er at der er gjort brug af en nakkebøjle til in-ear headsettet. Nakkebøjlen er mere eller mindre bare en stor hestesko, udført i blød plast, så bøjlen har en stor fleksibilitet.

På grund af headsettets meget lave vægt, som ligger lige under 30 gram, så kan man slet ikke mærke når man har bøjlen på. Noget jeg er blevet rigtig glad for under testen er, at der intet er som trækker i ledningerne der går til ørerne. Det er kort sagt et skidegodt design som Plantronics er disket op med, og jeg er helt vild med bøjlen, også selvom den virker lidt til den billige side, på grund af valget med den meget bløde og fleksible plastik.

 

 

Selve in-ear modulet er bygget som så mange andre, med den lille aber dabai, at der er en magnet på bagsiden af hvert in-ear modul. Det betyder at de automatisk bliver holdt sammen, når man har dem med på farten. Dog skal det også siges, at magneten er lidt til den svage side, så de hænger ikke helt så godt sammen, som man nogle gange kunne ønske sig.

Designet af modulerne er der ikke noget som skiller sig ud fra mængden. Det er små in-ear moduler, som er holdt i en klassisk sort farve, med et PLT logo på hvert moduls bagside. Som man kan se, er det et headset med kabler og Bluetooth, og kablerne går ned til selve nakkebøjlen, hvor Bluetooth modulet også findes.

 

 

Til headsettet medfølger der som altid tre forskellige størrelser af silikone tipper, til folk med forskellig størrelse øregange. I testen har vi benyttet de mindste silikone tips, der passede som hånd i handske til undertegnede.

 

plantronics_music_headset_in_ear_backbeat_go_100_tweak_dk

 

På selve nakkebøjlen finder vi tre medieknapper. En Play/pause knap, som også tænder og slukker headsettet, samt tager imod opkald, og en volume op og volume ned knap, som selvsagt kan justere lydstyrken, eller skippe frem og tilbage mellem tracks, hvis du lytter til musik. På siderne af nakkebøjlen finder vi endnu et Plantronics logo, og på indersiden af nakkebøjlen finder vi mikrofonen.

I øret slutter silikonerne stykkerne tæt, og eliminerer de fleste støjgener der fremkommer fra omgivelserne. Når man tænder for musikken, eliminerer man alle udefrakommende gener, og får en meget tætlukkende lytteoplevelse. De små silkone tips slutter helt tæt i øret. Under brug sidder de tilpas godt fast, uden at klemme.

 

 

Plantronics BackBeat 100 er et Plantronics BackBeat 100 headsettets medieknapper er intuitive at bruge, og man vænner sig lynhurtigt til at styre sin smartenhed med de tre knapper. I nakkebøjlen er der desuden en lille vibrator, så når man modtager notifikationer eller opkald er der en lille vibration, så man kan mærke at der er bud efter en.

 

Funktionalitet og lyd:
Det er et meget behageligt headset at have på, og bruge i lang tid ad gangen. Når det er sagt, så er det vigtigste hvor godt det lyder, og det er det vi skal se på nu. Først og fremmest, vil jeg endnu engang understrege at jeg synes at det er et fremragende headset til at blokere udefrakommende lyde og støj, hvilket er et plus når det drejer sig om lyd i et in-ear headset.

 

Parringen af headsettet foregik problemfrit. Aktiver Bluetooth og vælg BackBeat 100 i menuen, så parrer enhederne automatisk i fremtiden. Når BackBeat 100 får forbindelse til en enhed, bliver det annonceret af en stemme i headsettet. Dejligt og simpelt.

Lyden er som i de fleste in-ear headsets, ikke sammenlignelig med et godt on-ear eller over-ear headset. Generelt set, så er lydbilledet meget velafrundet, i forhold til at vi ser på et in-ear headset. Plantronics har formået at få lukket omverdenen ude, hvilket hjælper en hel del med at skabe det perfekte lydbillede.

 

 

BackBeat 100 fra Plantronics har en god lyd, hvor specielt mellemtonen spiller godt. Vokaler fremstår flot og skarpt. Mellemtonen bliver suppleret af en enkel bas, som er dyb, uden dog at imponere. På den anden side forurener bassen ikke lyden ved at bløde ind i mellemtonen. Diskanten er det sted jeg synes er svagest for headsettet, og skruer man for højt op, er der lidt slinger i valsen. Der kommer lidt forvrængninger, men det er også at forvente, i så lille en driver på max volumen.

Mikrofonen er placeret inden i nakkebøjlen, hvilke umiddelbart lyder som en fordel, så den ikke fanger al lyd omkring en, men i praksis fandt jeg det lidt problematisk. Mikrofonen som sådan er rigtig god, men den ligger ind mod halsen, og jeg kom meget let til at kradse den med halsen, så der kom mislyde under brug. Det er synd og skam, og det største minus ved designet. Havde jeg haft et fuldskæg, havde det været et endnu større minus.

 

Bortset fra det, så er mikrofonen god til samtaler. Samtaler foregår uden problemer, og man går klart igennem til dem man snakker med, og der var ingen udfald under vores tests.

Batteritiden på BackBeat 100 er som annonceret på omrking de otte timer, og opladetiden på headsettet er cirka 1½ timer. Den største kritik af BackBeat 100 headsettet er også her, da dækslet til at oplade headsettet sad virkelig godt fast første gang det skulle fjernes, og nu sidder det meget løst. Det er som om at det ikke kan klikkes ordentligt i igen, fordi pasformen ikke er helt perfekt. Det er et irritationsmoment. Vi runder testen af her og går videre til prisen og konklusionen.

 

plantronics_backbeat_go_100_music_headset_tweak_dk

 

Pris:
Som altid, har vi været en tur forbid PriceRunner.dk. Dagens test, Plantronics BackBeat 100, kan erhverves for den nette sum af 449,00.- DKK inkl. fragt. Det er efter vores mening en meget konkurrencedygtig pris, for et headset der har et par mangler, men til gengæld er superlækkert i brug.

 

Er du interesseret i at læse mere om Plantronics BackBeat 100 headsettet, eller at læse om andre af Plantronics produkter, kan du klikke på Plantronics banneret herunder.

 

tweakdk_plantronics_576px

 

Konklusion:
Plantronics BackBeat 100 er efter min mening et rigtig dejligt headset. Jeg er blevet meget glad for at bruge det under testen, også selvom der er et par punkter hvor headsettet kan forbedres. Her tænker jeg helt specifikt på placeringen af mikrofonen, som gør at der kan forekomme mange lydgener under brug, da den hos mig kradser op ad halsen, og det giver nogle mislyde. Dernæst er der låget til mikroUSB ladestikket, som sidder løst.

 

Ser vi på komforten, så er den helt i top, med en nakkebøjle der bærer vægten af headsettet og et par in-ear hovedtelefoner, som sidder godt i øret, og slutter helt tæt. Lyden er også god, specielt med tanke på at headsettet altså kun koster 449,00.- DKK inklusiv fragt. Headsettet leverer hvad det lover, med knap 8 timers spilletid, en meget lav vægt, og hurtig opladning, når batteriet er løbet tør.

Jeg er blevet meget glad for designet med en fleksibel nakkebøjle i blød plast, og selvom jeg ved første øjekast var lidt skeptisk, kan man ikke fornægte at Plantronics forstår sig på at bygge headsets i høj kvalitet. Og det er BackBeat 100 endnu et godt eksempel på. Jeg vil klart anbefale det som et godt headset på farten til musik og lydbøger, men leder du efter et headset som du kan snakke i telefon med, bør du kigge andre steder hen. Jeg runder dagens test af med at give Plantronics BackBeat 100 en personlig thumbs up, og en karakter på 8 ud af 10, for et veludført produkt, men Plantronics har et par områder der godt kunne forbedres i vores optik.

 

Godt:

 • Design med nakkebøjle
 • Lav vægt
 • God pris
 • God lyd til prisen
 • Intuitiv styring
 • Lang batteritid
 • Silikonetips slutter tæt i øret

Mindre godt:

 • Mikrofonen sidder på indersiden af nakkebøjlen
  Dæksel til ladestikket er løst
 • Magneterne der holder selve in-ear modulerne sammen kunne godt være stærkere

Læs flere tests af headsets HER

 

 

English summary:

Plantronics BackBeat 100 is, in my opinion, a really nice headset. I've been very satisfied with it during the test, even though there are a few points where the headset can be improved. I am thinking specifically of the location of the microphone, which makes it possible for lots of noise to be added to conversations, as it scratches my throat and causes some discomfort. Then there is the lid of the microUSB charging port, which is loose, and doesn't really fit.
 
Looking at comfort, it's top notch, with a neck strap that carries the weight of the headset and a pair of in-ear headphones that sits well in the ear and isolates outside noise very well. The sound is also good, especially considering that the headset only costs 449,00.- DKK including shipping. The headset delivers what it promises, with just under 8 hours playing time, a very low weight, and fast charging when the battery has run out.
I have been very pleased with the design with a flexible neckband in soft plastic, and although at first sight, I was somewhat skeptical, Plantronics simply knows how to build high-quality headsets. And that's BackBeat 100 another great example off. I would definitely recommend it as a good headset on the go, for listening to music and audiobooks, but if you're looking for a headset that you can have conversations with, look elsewhere. I conclude today's test by giving Plantronics BackBeat 100 a personal thumbs up and a score of 8 out of 10 for a well-executed product. Plantronics has a few areas that could be improved in our optics, and we're eagerly awaiting the next model in the series. 


Pros:

 • Design with neck brace
 • Low weight
 • Good price
 • Good sound, considering the price
 • Intuitive controls
 • Long battery time
 • Silicone buds fits snugly in the ear

Cons:

 • The microphone is inside the neck brace
 • The cover for the charging plug is loose