AirPods: Apples trådløse øretelefoner

apple-airpods-pro-hvid
Først udgivet i 2016 betragtes Apples AirPods i vid udstrækning som et af selskabets bedste produkter i de senere år, idet AirPods tilbyder god batterilevetid, mobilitet, simpel opladning, nem tilslutning og en af markedets bedste Bluetooth-rækkevidder. I denne artikel kigger vi på, hvad vi egentlig tilbydes med Apples trådløse øretelefoner.


AirPods er så populære, at Apple stadig har problemer med at opretholde en tilfredsstillende lagerbeholdning i perioder. 

Hvad er AirPods?

AirPods er Apples true wireless hovedtelefoner, der minder meget om Apple EarPods fra tidligere generationer, bare uden kabler. AirPods har Apple-designet tech under overfladen, som oprindelig indbefattede en W1 eller H1 (afhængigt af version), og nu en opdateret chip, som vi kommer ind på senere. Hertil et accelerometer til bevægelser, dobbelte optiske sensorer, dobbelt mikrofoner til Siri og telefonopkald og et andet accelerometer tracking af tale.

AirPods leveres med AirPods-opladningsetui, der bruges til både opladning og opbevaring. Opladningsetuiet er på størrelse med en tandtrådsbeholder, så den er let at opbevare i lommen. En Lightning-port i bunden bruges til opladningsdelen på dine AirPods og eturiet oplades med det lade-kabel, du allerede har til rådighed, og den trådløse opladningskasse giver dig mulighed for at oplade med en trådløs Qi-oplader.


Hvor mange versioner af AirPods er der?

AirPods blev først introduceret i december 2016 og blev opdateret i marts 2019, så der er to versioner af AirPods: de originale AirPods og anden generation AirPods. Forvirrende nok kaldes begge versioner "AirPods", men der er alligevel nogle forskelle mellem dem.

Apple AirPods første generation nden generation.JPG

Image credit: Alieexpress

Anden generation AirPods eller AirPods 2 har en opdateret H1 chip i stedet for en W1 chip. H1 giver AirPods mulighed for at skifte mellem dine enheder dobbelt så hurtigt, og forbindelsen af et telefonopkald er 1,5 gange hurtigere. De nye AirPods har den samme generelle batterilevetid, men tre timers taletid i stedet for to. Du vil ikke se nogen designforskelle mellem AirPods 1 og AirPods 2, fordi de er identiske.


Fra to til tre

I oktober 2019 debuterede Apple deres nyeste AirPods Pro, en avanceret version af sine eksisterende AirPods med et unikt design, støjdæmpningsteknologi, bedre lyd og en dyrere pris. 

apple-airpods-pro-hvid.jpg

Image credit: Apple

Apple forklarer selv, at med AirPods Pro, tager virksomheden magien med AirPods til næste niveau.

AirPods Pro ligner de originale AirPods, men har en bredere front for at imødekomme andre fokusområder til deres silikone-tip for optimeret komfort, pasform og noise cancellation. AirPods Tip findes i tre størrelser, der passer til forskellige ører former.

Selvom der tidligere florerede rygter om, at AirPods Pro muligvis kommer i flere farver, tilbyder Apple dem kun i hvid, ligesom de originale AirPods.

Active Noise Cancellation er en nøglefunktion i AirPods 2 der ved hjælp af to mikrofoner (en udadvendt og en indadvendt) sammen med avanceret software, er udviklet til at tilpasse sig hvert øre. Her skriver Apple selv: "uniquely customized, superior noise-canceling experience"

Med en indbygget Transparency mode, der kan tændes, har brugerne muligheden for at lytte til musik med Active Noise Cancellation aktiveret, mens du stadig er i stand til at hører det omgivende miljø.

Under overfladen på AirPods Pro er der også indlagt et nyt udluftningssystem, der sigter mod at udligne trykket i ørene, hvilket Apple siger minimerer ubehag under brug. Dette, sammen med en bedre pasform og en mere behagelig bæreoplevelse, skal bidrage til at trække Apple foran konkurrenterne inden for in-ear produkter.

På grund af de nye silikone tips, er AirPods Pro større end tidligere versioner af AirPods, hvilket kræver en større opladningskasse. 

AirPods Pro er vandafvisende med en IPX4-klassificering. Dette antyder, at AirPods Pro er beskyttet mod sved og let regn, men de bør ikke være nedsænket i vand, hvis lysten til den slags skulle være til stede.

AirPods Pro inkluderer en Adaptive EQ-funktion til styring af lydkvalitet. Adaptiv EQ indstiller musikkens lave og midterste frekvenser for at skabe en "rich, immersive listening experience"

Ligesom AirPods 2 og Beats Solo Pro, drives AirPods Pro af en Apple-designet H1-chip. H1-chippen giver mulighed for annullering af støj i realtid, Adaptive EQ funktionen og håndfri "Hey Siri" understøttelse.

AirPods Pro tilbyder op til fem timers lyttetid på en enkelt opladning med Active Noise Cancellation deaktiveret, eller fire en halv time, når den er tændt. Med ANC aktiveret, tilbyder AirPods Pro tre og en halv times taletid.

AirPods Pro Wireless Charging Case understøtter Qi-baseret trådløs opladning, og den kan også oplades via Lightning (ved hjælp af det inkluderede USB-C til Lightning-kabel). Opladningsetuiet tilbyder mere end 24 timers ekstra lyttetid og over 18 timers ekstra taletid.


Hvordan konfigurerer jeg mine AirPods?

En af de bedste ting ved AirPods er, hvor lette de er at konfigurere med en Apple-enhed. Alt hvad du skal gøre er at låse din iPhone eller iPad op, åbne toppen af AirPods-opladningsetuiet, holde den i nærheden af din enhed og vente på en popup på din iPhone eller iPads skærm.

Derfra skal du bare trykke på forbindelsesknappen og dine AirPods vil parre sig med din enhed.

AirPods er designet til at oprette forbindelse til din iPhone eller iPad, hver gang du åbner etui til låg, så alt hvad du skal gøre for at lytte til musik er at tage dem ud af sagen og sætte dem i ørerne.

Dine AirPods er knyttet til din iCloud-konto, så når du parrer dem med en enhed, ved dine andre enheder, at de findes. Du kan skifte forbindelser mellem dine enheder gennem standardindstillingerne for Bluetooth-indstillinger, hvor AirPods vises på enhver enhed, som du er logget på med din iCloud-konto.


Hvilke enheder er kompatible med AirPods?

AirPods fungerer med alle iPhone, iPad og iPod touch modeller, der kører fra iOS 10 eller nyere.

AirPods fungerer med alle Apple Watch-modeller, der kører watchOS 3 eller nyere, som inkluderer det originale Apple Watch og alle efterfølgende Apple Watch-udgivelser.

AirPods fungerer også med alle Mac modeller, der kører macOS Sierra eller nyere, inklusiv fra 2009 eller nyere MacBook, midten af 2010 eller nyere MacBook Pro, slutningen af 2010 eller nyere MacBook Air, midten af 2010 eller nyere Mac mini, fra slut 2009 eller nyere iMac, eller midten af 2010 eller nyere Mac Pro.

Med ovennævnte Apple Watch, iPad og Mac modeller er alle AirPods funktioner tilgængelige. Du kan parre AirPods med andre ikke-Apple-enheder, du kan så bare ikke drage fordel af alle smarte funktioner.

Hvis du har anden generation af AirPods eller AirPods Pro og bruger AirPods med en Apple-enhed, skal du have iOS 12.2, watchOS 5.2 eller macOS 10.14.4 eller nyere installeret.


Source & Image credit:

Apple