COUGAR Phontum gaming headset

large_front
COUGAR er tilbage på Tweak med endnu et headset. Denne gang skal vi kigge på deres standard Phontum stereo gaming headset. Et headset beregnet til både gaming og, at have med på farten.

Som man kan læse, så er det en 53 mm stor højttaler som sidder i headsettet, hvilket er ret meget i forhold til normalen, som oftest er 40 mm. Mikrofonen er Uni-Directional med indbygget støjreduktion. Det bliver spændende at teste.

cougarlogo.png


Lad os starte med de tekniske specifikationer.

Headphone

 • Driver    53mm

 • Sensitivity at 1kHz    98dB/mW(1kHz )

 • Impedance at 1kHz    32Ω +/- 15%

 • Frequency Response    20Hz - 20kHz

 • Cable Length    1.2m+1.8m(Detachable Cable)

 • Connector Type    Detachable Cable: Audio and Mic 3.5mm plug

Microphone

 • Type    Uni-directional noise cancelling

 • Frequency Response    100Hz to 10kHz

 • Sensitivity at 1kHz    -45dB ± 3dB

 • Impedance    2.2kΩ


Indpakningen og indholdet.

Headsettet kommer i en fin kasse med flotte illustrationer og tekniske specifikationer printet på ydersiden.

Cougar_Phontum-box.JPG

Inde i kassen ligger headsettet godt beskyttet i en formstøbt plastikholder. Så tager det ikke skade under transport.

Cougar_Phontum-box_open.JPG

I kassen finder vi ud over selve headsettet, også et kabel, en mikrofon med tilhørende filter, et ekstra sæt ørepuder samt en brugervejledning og en reklame for andre COUGAR produkter.

Cougar_Phontum-content.JPG


Lad os kigge på selve headsettet.

Hvis vi lige starter med de ekstra ting der følger med, så er der jo et par ekstra ørepuder. De er ikke så høje og voldsomme, som dem der sidder på fra fabrikken, og er mere beregnet til at have med på farten. De klikkes nemt af og på uden problemer.

Cougar_Phontum-earpads.JPG

Puden på hovedbøjlen er ventileret i kunstlæder. Den er blød og behagelig, så man kan bruge den i lang tid ad gangen, uden at svede på hovedbunden.

Cougar_Phontum-headband.JPG

Der er et firkantet stik på den venstre ørekop, som skal bruges til mikrofonen. Det gør, at den ikke kan dreje i stikket, hvilket er ret godt.

Cougar_Phontum-headset_micrphone.JPG

Mikrofonen er en 15 cm lang svanehals mikrofon, som kan justeres i alle retninger. Der er et filter med, som fjerner diverse støj fra når man trækker vejret og diverse pop lyde. Som en slags pop-filter.

Cougar_Phontum-microphone.JPG

Her kan man se forskellen imellem de to typer ørepuder. Der er ret stor forskel på størrelsen, men umiddelbart synes jeg begge typer giver en rigtig god komfort.

Cougar_Phontum-headset_front.JPG

Som man kan se, så rækker mikrofonen fint ind over munden. Den justeres nemt og ubesværet.


Cougar_Phontum-headset_right.JPG

Ørekopperne justeres ved, at glide dem trinløst op og ned i metal bøjlen. Det virker ret simpelt, men også ret robust

Cougar_Phontum-headset_left.JPG

Oven på hovedbøjlen finder vi et fint COUGAR logo stemplet ind i kunstlæderet. Ganske nydeligt.

Cougar_Phontum-headset_headband.JPG

På selve mikrofonen er indikeret, hvilken side der er til at tale i, og hvilken der er beregnet til støjreduktionen. 

Cougar_Phontum-microphone_remote.JPG

På bagsiden af mikrofonen finder man det lille hul, som mikrofonen bruger til aktiv støjreduktion. Den fjerner simpelthen noget af den lyd den optager fra det lille hul fra det den optager igennem det store hul ud for munden. Det er ret smart.

Cougar_Phontum-microphone_face.JPG

Kablet fra headsettet til stikket er et stofkabel med 4 polet minijack stik i enden. Det er beregnet til mobile enheder, så man kan bruge headsettet sammen med sin smartphone (Hvis den har et stik mere) eller sin tablet. Kablet er 120 cm langt, hvilket er rigeligt til at have mobilen i bukselommen.

Cougar_Phontum-headset_cable_jack.JPG

Der er jo også et ekstra kabel beregnet til computer. I den ene ende af det kabel sidder der en fjernbetjening. 

Cougar_Phontum-remote_logo.JPG

Fjernbetjeningen har en mikrofonafbryder, så man nemt kan slukke for mikrofonen. Jeg er ikke den store tilhænger af fjernbetjeninger på kabler generelt, da de bare ligger og roder.

Cougar_Phontum-remote_mic.JPG

Fjernbetjeningen har selvfølgelig også en volumenkontrol, så man kan justere lydstyrken i headsettet. Alt sammen pakket ind i en fin lille plastikkasse.

Cougar_Phontum-remote_volumen.JPG

For enden af det 180 cm lange ekstra kabel, sidder der to guldbelagte jackstik, som man kan bruge til computeren. De ser ud til, at være lavet i god kvalitet med aluminiumskappe.

Cougar_Phontum-splitter_jacks.JPG

Headsettet er et såkaldt åbent headset som betyder, at man forholdsvis nemt kan høre hvad der sker omkring en. Det betyder også, at man nemt bliver forstyrret i sit spil, specielt hvis man spiller i et lokale med andre.

Cougar_Phontum-headset_earcup.JPG


Testen – Lyden og komforten.

Normalt bruger jeg et Sennheiser GSP-600, som er et lukket headset. Så jeg lagde specielt meget mærke til, hvor meget lyd der faktisk kommer ind i et åbent headset.

Der er ikke meget der er overladt stilheden, når man bruger et åbent headset. Jeg er imponeret over, at man kan lave et åbent headset som et gaming headset. Normalt skal headsettet jo også bruges med venner eller til LAN parties, hvor der er meget støj omkring en.

Lyden:

Det er desværre ikke på lyden COUGAR Phontum vinder, hvilket er en skam, da det jo er det man skal bruge et headset til. En ting er, at det ser godt ud. Men det skal bestemt også lyde godt.

Lyden i headsettet er desværre indeklemt, og mangler en masse detaljer. Alt bliver spillet i mellemtone- og bas-regimentet, hvilket gør, at man mister en masse detaljer fra både musik og spil.

Nu når headsettet er et standard stereo headset, kan man jo justere det hele med lydkortet i computeren, da de fleste lydkort har equalizer man kan finjustere med.

Men man kan jo også bruge headsettet med mobile enheder, og her kan man oftest ikke justere noget. Så derfor er det vigtigt, at grundlyden er i orden uden behov for justeringer elektronisk.

Mikrofonen:

Mikrofonen optager lyden rigtig fint, og jeg kan godt lide det filter der er med til den, som man kan vælge at bruge eller lade være.

Den optager måske lige rigeligt fra rummet, men det er jo en smagssag. Den mikrofon jeg bruger til hverdag er meget direkte, og støj reducerende.

I testvideoen kan høres en test med og uden baggrundsstøj. Det er mest for, at få en fornemmelse af, hvor meget mikrofonen optager fra omgivelserne, og om den gengiver stemmen som den skal. Det synes jeg faktisk den gør både med og uden støj i baggrunden.

Prisen.

COUGAR Phontum kan købes for lige omkring 300 DKK på nettet. Man får et headset med super komfort, men desværre også et headset med knap så god lyd. Det er vist en vurderings sag, for hvilke andre headset får man til samme pris med den komfort og de features som dette har.


Konklusionen.

COUGAR har igen formået at vise, at de vil brugerne det bedste uden, at komme helt i mål.

COUGAR Phontum er et lækkert headset som tyder på, at være lavet i lækker kvalitet. Det har nogle lækre features som mulighed for brug på mobil og udskiftelige ørepuder.

Komforten er i top, der er super bløde ørepuder med, og puden på hovedbøjlen er ventileret, så man ikke begynder at svede. Man kan bruge headsettet flere timer i træk uden, næsten bemærke man har det på.

Lyden er knap så god, og mangler detaljer. Det er en skam, og desværre noget man ofte ser i mange nye headsets. Selv efter flere timers indspilning (høj lyd imens man er på arbejde) har lyden ikke ændret sig. Det kan ellers nogle gange hjælpe, hvis man synes lyden er indeklemt, så er det fordi højttalerne er stive og nye, og lige skal motioneres. Men det hjalp desværre ikke med dette headset. Man kan selvfølgelig justere sig ud af det, når man bruger computer. Det er straks en anden sag når man tilslutter til mobil.

Mikrofonen optager som den skal, og stemmen er tydelig og klar selv med larm i baggrunden. Det er meget fedt, og filteret der følger med, tager de irriterende lyde fra munden. Den skal COUGAR have ros for.


Godt:

 • God komfort

 • Lange kabler

 • God mikrofon

 • Fedt design

 • Ekstra ørepuder

Mindre godt:

 • Lyden mangler detaljer og diskant


Lægger jeg det hele sammen, både pris og min vurdering af headsettet. Så havner jeg på en 8/10 vurdering. Jeg kan desværre ikke give headsettet nogen award, da headsettet fejler på det som det faktisk skal være perfekt til, nemlig lydkvaliteten. COUGAR bør kigge på, hvilket højttalerenheder de vælger til deres ellers glimrende headset, for et headset er ikke bedre end sin lyd.