Hovedtelefoner med indbygget fingeraftrykslæser

surface headphones fingeraftrykslæser microsoft
Microsoft har patenteret hovedtelefoner med indbygget fingeraftrykslæser. Microsoft arbejder muligvis på en anden type Surface Headphones med understøttelse af fingeraftryksgodkendelse. Ifølge en patentansøgning, der blev offentliggjort den 21. maj, har Microsoft opfundet et design til hovedtelefoner med en integreret fingeraftrykslæser.


I patentansøgningen bemærkede Microsoft, at hovedtelefonen vil have "dual-mode" med fingeraftryksgodkendelsesfunktion og mulighed for at logge ind på brugerkontoen. Det er muligt, at headsettet vil inddrage Windows Hello, som giver en alternativ måde at logge på enheder og applikationer ved hjælp af et fingeraftryk.

Microsoft påpeger, at fingeraftrykslæseren ville være integreret i selve hovedtelefonerne, muligvis på den udvendige overflade eller på en on-earcup dial-funktion.

Microsoft tilføjer, at fingeraftrykssensoren genererer signaler til kontrolleren til behandling af input. F.eks. vil kontrolleren konfigureres til at autentificere brugeren baseret på de forud gemte fingeraftryk.

headphones microsoft patens fingeraftrykslæser.JPG

“Specifically, in accordance with implementations of the subject matter described herein, in the case that the electronic device is in a sleep mode, the controller, together with a driver module included in the electronic device, is configured to cause the electronic device to be “woken up”, i.e., switch from the current sleep mode to a wake-up mode”

- Microsoft

Selvom konceptet er spændende, hopper vi ikke op og ned i stolesædet. Microsoft ansøger ofte om patent på nye koncepter, og patenter  bliver ikke altid til produkter.


Surface Headphones 2

I den første uge i maj annoncerede Microsoft Surface Headphones 2 med den samme minimalistiske æstetik. Surface Headphones 2 leveres med optimeret ørepuder og opkaldsfunktioner til lydstyrke og aktiv støjdæmpning.

Som sin forgænger leverer Surface Headphones 2 solid lyd, og oplevelsen kan finjusteres via Surface Audio-appen til Android og iOS. På Windows 10 kan du bruge den nye Cortana-app til at styre og justere hovedtelefonernes fulde lydoplevelse.


Source & Image credit:
Microsoft, Freepatensonline