Razer Hammerhead Duo In-Ear Headset

Razer_Hammerhead_Duo_in-ear_headset_tweak_dk_14

Hvis du er på udkig efter et sæt in-ears til når du er på farten, så kunne de nye Razer Hammerhead Duo måske være noget for dig? Vi har set nærmere på netop dette headset, som gør sig specielt ved at have to højttalerenheder i HVER øreprop! 

Tilbage i februar så vi på et yderst spændende in-ear headset fra Razer, i form af deres Hammerhead USB-C ANC som faktisk fik nogle gode ord med på vejen. Dog var prisskiltet på dette headset ret højt, og supporten af enheder en smule begrænset på grund af USB-C tilslutningen. Der er nu gået nogle måneder og Razer er klar med endnu et in-ear headset under næsten samme navn; Hammerhead Duo, som vi skal se på i denne test. 

 

Modsat det tidligere testede headset, har vi her at gøre med et sæt in-ears der benytter et normal 3.5 mm jack-stik, men stadig har in-line controller på kablet. En af de helt unikke features ved Hammerhead Duo headsettet, ligger dog i navnet – Duo. Hvor der normalt er én enkelt højttalerenhed i hver ørebøf/prop, kommer dette sæt in-ears nemlig med TO enheder i hver! Hvad dette har at sige for lyden, og hvordan de sidder i ørerne, finder vi alt sammen ud af i denne test! 

Razer_Hammerhead_Duo_in-ear_headset_tweak_dk_1 

Specifikationer og features


Inden vi skal have pakket Hammerhead Duo headsettet ud, skal vi først lige en tur forbi specifikationerne. Jeg har fundet informationerne i min reviewers guide, og de er som følger:

 • Type: In-ears
 • Frekvensgang: 20-20.000 Hz
 • Impedance 32 Ohm
 • Sensitivitet: 112 dB (Max SPL)
 • Input power: 10 mW/20mW
 • Enheder: Dynamisk + Balanceret Armature
 • Mikrofon frekvensgang: 100-10.000 Hz
 • Pick up mønster: Omni-directional
 • In-line controller: Ja; volume op/ned, play/pause, tage opkald
 • Kabel længde: 1.2 meter
 • Tilslutning: 3.5 mm vinkelt jack-stik
 • Vægt cirka: 17 gram

Unboxing og en tur rundt om Hammerhead Duo
Med styr på introduktionen og det tekniske, kan vi nu fortsætte til unboxingen af headsettet. Som et hvert andet Razer produkt, kommer Hammerhead Duo i en sort/grøn kasse, hvor vi på fronten finder et billede af selve produktet samt bliver gjort opmærksom på Dual Driver teknologien som det er udstyret med. Der står desuden mere omkring dette og andre features på bagsiden af kassen.

 

Kassen åbnes op som en bog, og vi bliver mødt af en hilsen fra chef og grundlægger af Razer i den ene side, mens at selve headsettet er placeret i den modsatte. Lad os tage tingene ud af kassen, og danne os et overblik over hvad man får med – vi finder følgende:

 • Manual/quickstart guide
 • Razer klistermærke
 • To ekstra sæt ørepropper
 • Razer Hammerhead Duo headset

 

Lad os smide tilbehøret til siden og tage en tur rundt om selve headsettet. Vi har at gøre med et kablet in-ear headset hvor kablet er 1.2 meter langt, og for enden byder på et normalt 3.5 mm jack-stik. Ledningerne mellem de to ørepropper er lavet i gummi, men samles i et tykkere kabel med stofbeklædning længere nede. 

Razer_Hammerhead_Duo_in-ear_headset_tweak_dk_6 

Hvis du også læste vores test af Hammerhead USB-C ANC headsettet, vil formen på Hammerhead Duo ikke være noget nyt for dig. Umiddelbart er de to headsets ørepropper nemlig identiske i udformningen. Sammenlignet med andre in-ear headsets, er størrelsen omkring gennemsnittet, hvilket er yderst imponerende nu når Razer har formået at udstyre hver øreprop med hele to højttalerenheder. Ørepropperne er fremstillet i metal, hvilket potentielt godt kan give lidt ubehag de første par sekunder man tager dem i ørerne. Der er desuden et diskret lille Razer logo på ydersiden. 

Razer inkludere tre forskellige størrelser af ørepropper, hvis vi inkluderer det sæt der er præmonteret på headsettet. Sammenlignet med USB-C ANC udgaven af Hammerhead, er dette to sæt mindre – der af også det lavere prisskilt. Ørepropperne er lette af udskifte, da de blot skal trækkes af og trykkes på. Dog sidder de stadig så godt fast at de ikke kan falde af ved en fejl inde i øret eller lignende.

 

 

Den integrerede in-line controller tilbyder en række forskellige funktioner. Det er både muligt at styre volumen op/ned, play/pause sange og sidst men ikke mindst er det også muligt både at besvare og ende telefonopkald – alt sammen via det tre knapper som denne er udstyret med. Der er naturligvis også en lille mikrofon i denne, dog på den modsatte side i forhold til det billede vi har taget nedenfor. Som tidligere nævnt er Hammerhead Duo udstyret med et 3.5 mm jack-stik, hvilket betyder at det kan bruges sammen med langt de fleste enheder på markedet, hvad end det måtte være smartphones, tablets, computere eller noget helt fjerde. 

 

Testen – Lytning og Komfort
Vi har nu været hele turen rundt om Hammerhead Duo headsettet fysisk, og det er blevet tid til at se hvordan det rent faktisk er at lytte til og have i ørene. I modsætning til USB-C ANC udgaven som var lidt besværligt at komme i gang med at bruge hver gang, var sagen en noget anden her. Det var rent ud sagt plug-n-play, da Hammerhead Duo som sagt benytter jack-stik. Til testen af headsettet brugte jeg min OnePlus 6 smartphone, sammen med en masse forskellige musik, både i form af YouTube, Spotify og FLAC-filer gemt direkte på telefonen. 

Ganske som ved USB-C ANC udgaven af Hammerhead, kunne testen gå i gang så snart jeg havde fundet den rette størrelse af ørepropper. Igen vil jeg starte ud med at knytte nogle ord til komforten, og eftersom at Hammerhead Duo mere eller mindre er helt identisk med USB-C ANC udgaven. Har jeg inddraget mine observationer og kommentarer til komforten fra netop den test: Som jeg nævnte lidt længere oppe, er det både godt og skidt at dette headset af lavet i metal. Det betyder nemlig at ørepropperne er meget kolde og ubehagelige at få i ørerne de første par sekunder/minutter, hvor efter det ikke længere er et problem. Når først metallet er tempereret, og man har den rette størrelse ørepropper monteret, sidder Hammerhead Duo rigtig godt og behageligt, og man mærker næsten ikke man har dem i. Ganske som med sin dyrere storebror USB-C ANC udgaven. Dog er Hammerhead endnu lettere med sine blot 17 gram, kontra 21 gram på USB-C ANC udgaven – yderst imponerende, når man tænker på hvad der gemmer sig af teknologi i de små propper. 

Men hvad så med lyden? Vi har nu fået slået fast at komforten på Hammerhead Duo er på samme høje niveau som sin dyrere storebror, men det er jo kun den ene side af sagen og det er også her lighederne mellem de to headsets stopper. Som navnet antyder har Hammerhead Duo jo nemlig hele to højttaler enheder i hver øreprop, og tilsluttes også med et jack-stik i stedet for USB-C. Jeg lyttede igen til en lang række af forskellige sange i forskellige genre, for at danne et samlet billede over lydbilledet som der blev leveret. Sjovt nok var karakteren i lyden meget op af USB-C udgaven, selvom de to headsets som sagt tilsluttes på to vidt forskellige måder. Det betød en meget lys lydgengivelse, hvor især diskanten og de høje toner var i fokus. Bassen var også til stede, men personligt ville jeg gerne have at den var lidt mere til stede, især til tungere genre som house og dance. 

Overall vil jeg dog sige at Hammerhead Duo gjorde et fint stykke arbejde. Til prisen får man lækker komfort, god lyd og mulighed for at spille ret højt også. Jeg syntes dog at det er lidt en skam at man hverken får nogen transporttaske med i kassen, eller samme mængde af ørepropper, da pasform i et in-ear headset betyder alt – især hvis det er noget man skal bruge meget og i længere tid af gangen. Sammenlignet med andre in-ears jeg har lyttet til, vil jeg dog ikke sige at der er noget voldsomt specielt eller anderledes ved Hammerhead Duo, hvilket jeg et eller andet sted lidt havde forventet – især når man har i baghovedet at der altså ikke bare er én, men TO højttalerenheder i hver øreprop. Hvis det ikke tilføjer nogen forskel umiddelbart, hvorfor så overhovedet implementere det? Med det spørgsmål hængende, vil jeg springe videre til en hurtig snak om prisen, og dernæst konklusionen. 

Razer_Hammerhead_Duo_in-ear_headset_tweak_dk_13

 

Pris
I skrivende stund d. 28/04 2019 er Hammerhead Duo headsettet stadig ikke lanceret. Dette betyder dog ikke at vi ikke kan knytte nogle ord til prisen. Razer har nemlig oplyst at Hammerhead Duo lanceres med en MSRP på 59.99,- USD, hvilket direkte omregnet svarer til godt 400,- DKK. Dette er en fornuftig pris for et in-ear headset i denne kaliber. Hammerhead Duo lyder godt og sidder fornuftigt i ørerne – takket være samme udformning som det dyrere og tidligere testede Hammerhead USB-C ANC headset. 

Ønsker du alle detaljerne på Hammerhead Duo headsettet, kan du besøge Razers hjemmeside. Klik blot på banneret nedenfor, og bliv sendt direkte til deres side i en ny fane. 

Razer_Hammerhead_Duo_in-ear_headset_tweak_dk_1'

 

Konklusion
Vi skal nu have samlet tankerne og rundet testen af Hammerhead Duo headsettet af. Det har været en positivt oplevelse langt det meste hen af vejen, at se nærmere på dette nye in-ear headset fra Razer. Jeg var så heldig at få lov til at se på den dyrere Hammerhead USB-C ANC udgave inden dette, så der var flere steder i min testperiode at jeg fik mig et deja-vu, da de to headsets minder meget om hinanden. Hvis vi starter med udformningen og komforten, så er Hammerhead Duo fuldstændig identisk med USB-C udgaven, hvilket betyder at det kommer med samme lækre komfort, selvom man må nøjes med tre sæt ørepropper i kassen, i stedet for fem. Med sin lave vægt på blot 17 gram, glemmer man nærmest at man har dem i ørerne, når først metallet lige bliver tempereret. 

Byggekvaliteten er god, og in-line controlleren har de funktionerne man forventer og har brug for hvilket er lækkert. Jeg havde dog gerne set at der var inkluderet en lille transporttaske i kassen, som vi så ved USB-C ANC udgaven af Hammerhead. På denne måde kunne man have styr på de ekstra ørepropper og let have det hele med på farten. Lyden i Hammerhead Duo headsettet, minder også utrolig meget om det tidligere Hammerhead headset som jeg har testet, selvom Duo udgaven er med jack-stik. Razer har også på en eller anden måde formået at få plads til to enheder i hver øreprop, hvilket er ret imponerende. Jeg ser dog ikke helt meningen med dette, da jeg personligt ikke syntes at det giver noget ekstra til lyden – dermed ikke sagt at Hammerhead Duo lyder dårligt. Det spiller rigtig fornuftigt til alle de testede genre, så længe man er med på at karakteren i lyden er til den lyse side, hvor de høje toner og diskanten er mest i fokus. 

Overall lander vi på en samlet score på 8/10 samt vores Safe Buy award. Hammerhead Duo er et fornuftigt in-ear headset der både tilbyder god komfort og samtidig også spiller ganske fint – så længe man er til lys lydgengivelse. Der mangler lidt tilbehør i kassen, sammenlignet med den dyrere USB-C ANC udgave af Hammerhead. Til prisen er det en fornuftig pakke man får, selvom jeg stadig er lidt skeptisk med hele ideen med to enheder i hver øreprop, jeg ser mest af alt dette som et ”salgstrick” da det for mig ikke tilføjede noget ekstra eller nyt til lyden. Men til prisen, job well done overall Razer. 

Godt

 • Lækker byggekvalitet i metal
 • Meget lyst lydbillede (smagssag)
 • Ekstra ørepropper inkluderet
 • In-line controller
 • Prisskiltet er fornuftigt
 • To enheder i HVER øreprop…

Knap så godt

 • … men hvad får man ud af dette?
 • Meget lyst lydbillede (smagssag)
 • Ingen transport taske inkluderet

Score: 8 + Safe Buy award

 

Razer_Hammerhead_Duo_in-ear_headset_tweak_dk_14