Bluesound PULSE Soundbar+ og SUB+: Test

Bluesound-PULSE-SUB-with-SOUNDBAR-2i-BLK_2048x1072px
Det er ikke en overraskelse for det fleste, at de indbygget højtalere i fjernsynet, ikke bringer den store film oplevelse hjem i stuen. Men der kan være stor forskel på ønsket til et surround system, og det er ikke altid løsningen at købe de største højtalere, og trække ledninger rundt i huset. Bluesound bygger på et andet koncept, som bringer til dels færre ledninger, vi tager et kig på om det også betyder et stort kompromis med lyden.

I denne test er jeg blevet forsynet med en soundbar og bas fra Hifiklubben, som er ene forhandler i Danmark på Bluesound. I forvejen har jeg deres Flex højtalere, som vil blive sat op som baghøjtaler og sammen med soundbar og bas, giver mulighed for at skabe surround sound.

Inden vi kaster os ud i selve testen skal vi have kigget på specifikationerne, som jeg har fundet på Bluesounds hjemmeside.      

Specifikationer på Bluesound Pulse Soundbar+ 

  • Type: Soundbar
  • Native Sampling Rate: Op til 192 kHz
  • Bit Depths: 16-24
  • Volume control: On soundbar
  • Drivers: 2 x 25mm (Tweeter) / 2 x 50 mm (Mid-Range) / 2 x 102 mm (Woofer) / 2 x 102 mm (Passive Radiator) 
  • Stik: Strøm, RJ45, USB-A, Optical In, Audio, SubW out, HDMI eARC.
  • Multi-channel audio format: Dolby Atmos, Dolby Digital
  • Størrelse: 1073 x 141 x 70mm (W x H x D)
  • Vægt: 6,8 kg
  • Support for følgende: iOS, Android, Windows Vista, 7, 8, 10, macOS 10.10-10.15, 11
  • App: BluOS

 Specifikationer på Bluesound Pulse Sub+

  • Type: Subwoofer
  • On Axis: 22-150Hz
  • LF Cutof -10dB: 20Hz
  • Crossover: 50Hz – 150Hz, LFE setting
  • Volume control: On Subwoofer
  • Drivers: 203mm Polypropylene cone, Rubber surround
  • Stik: Input, strøm, RJ45, USB-A
  • Multi-channel audio format: Dolby Atmos, Dolby Digital
  • Størrelse: 457 x 300 x 146mm (W x H x D)
  • Vægt: 8,28 kg
  • Support for følgende: iOS, Android, Windows Vista, 7, 8, 10, macOS 10.10-10.15, 11
  • App: BluOS

Rundt om Bluesound Pulse Soundbar+ og Sub+

Bluesound er et system, som giver dig muligheden for at tilslutte dine højtalere til netværket. Så du kan have flere højtalere rundt i huset, som alle kan spille samme musik. Udover det giver det dig også muligheden for at holde antallet af ledninger nede i hjemmet, da det eneste højtalerne har behov for er strøm og internet. Pulse Soundbar+ fra Bluesound kommer med hi-res lyd og understøtter Dolby Atmos og Dolby Digital, hvilket vi kigger nærmere på under testen. 

stereo surround speaker stereo PULSE multi-room sound Soundbar+ tv dolby atmos Bluesound SUB+ hi-res.jpg

surround stereo stereo atmos speaker sound tv multi-room dolby Bluesound hi-res Soundbar+ PULSE SUB+.jpg

Både i kassen til Pulse Soundbar+ og Pulse Sub+ får vi en masse tilbehør med. Hvis vi starter med at kigge på soundbarens tilbehør, så har vi vægbeslag, forskellige ledninger og fødder. Det giver os muligheden for at kunne sætte soundbaren på væggen uden at skulle tilkøbe til det, eller vi kan vælge at placere den på et bord, hvis dette ønskes. 

stereo Bluesound speaker atmos tv PULSE stereo multi-room hi-res dolby sound SUB+ Soundbar+ surround.jpg

Vi får ikke helt den samme mængde med til Pulse Sub+, men vi har dog alligevel strømkabel og montage til væggen. Hvilket også giver mulighed for at montere subwooferen på væggen, fremfor at lade den stå på gulvet. 

sound multi-room stereo Soundbar+ stereo speaker surround PULSE Bluesound tv hi-res atmos dolby SUB+.jpg

Bagpå er der indgang til strømstikket, RJ45, USB-A, Optical In, Audio in, SUBw out og HDMI eARC. 

surround SUB+ Soundbar+ stereo PULSE stereo dolby speaker Bluesound sound hi-res atmos tv multi-room.jpg

Da jeg i testen prøver at holde kablerne nede, for at udnytte ideen bag Bluesound og færre kabler, vil det kun være strømstikket og HDMI som kommer i brug. Hvor med Sub+, vil det kun være strømstikket, da den vil blive tilsluttet til soundbaren trådløst.

SUB+ sound atmos Bluesound hi-res tv stereo stereo dolby multi-room speaker surround Soundbar+ PULSE.jpg

Testen – Lyden 

Bluesound har deres egen software BluOS, for at kunne få mest udbytte ud af deres højtaler, kræver det også man sætter sig lidt ind i APP’en, for at kunne skabe den bedste indstilling. Som en start tilbyder PULSE soundbar+ muligheden for at vælge mellem tre indstillinger, nat, film og musik. Den store forskel ligger i måde højtalerne bliver udnyttet på om de skal spille i ”stereo” eller ”surround”. Det giver også muligheden for at indstille bas og diskant, under hver enkelt, hvilket jeg under testen hurtigt fandt ud af var nødvendigt. 

For de indstillinger som fungere til musik, fungere langt fra når der skal ses i film. 

hi-res multi-room dolby stereo sound Soundbar+ PULSE Bluesound tv surround speaker SUB+ stereo atmos.png

Min oplevelse med softwaren kan nemmest omtales som mangelfuld, selvom jeg har de ”vigtige” indstillinger, så føler jeg at BluOS begrænser sig selv, kommer med en masse unødvendige ting, og glemmer at give nogle af de mere vigtige, så jeg kan indstille lyden bedst muligt efter rummet. 

atmos dolby SUB+ multi-room surround stereo Soundbar+ Bluesound speaker hi-res stereo sound tv PULSE.png

Jeg har haft soundbaren og subwooferen til test i lidt under en måned, og i den tid, formåede systemet at miste lyden fire til fem gange, hvor jeg hver gang måtte genstarte systemet, for at de vendte tilbage. 

Vender vi over til hvordan sættet så fungere med lyden. Jeg har tidligere haft en mid range 5.1 setup, men er selv gået over til Bluesound Powernode, med højtaler for og bag. Det har på nogle punkter været en nedgang i lyden, men herhjemme har det været en prioritering omkring, hvor meget højtalerne skal fylde i hjemmet med eventuelt forstærker kontra lyd. Hvilket jeg vil tro er gældende i mange hjem. Selve ideen omkring en soundbar vil nok tiltale mange, i forhold til den ikke fylder for meget, og den på papiret stadig vil give en god oplevelse. Det gør sig også gældende i tilfældet med PULSE Soundbar+ fra Bluesound. For jeg oplevede i forhold til Powernoden, så formåede Soundbaren at skabe en langt bedre oplevelse med lyden som kommer bagfra, samt ved dialog. Det er ikke fordi jeg føler jeg har skabt en hjemmebiograf med dette setup, men det giver et godt kompromis, med lyd kontra hvor meget det skal fylde. Hvilket klart gør soundbar en bedre løsning, når film prioriteres med lyden. 

tv stereo dolby atmos speaker PULSE Soundbar+ SUB+ sound Bluesound surround hi-res stereo multi-room.jpg

Når det så gælder musikken, så falder soundbaren desværre lidt igennem, for selvom jeg fik indstillet diskant og bas til at passe musikken, så gav det desværre en oplevelse af musikken ikke kom ordentlig ud i stereo, og det gav en underlig fordeling i tonerne.

Pris

Bluesound kan i Danmark kun købes via HiFiKlubben, hvor PULSE Soundbar+ har en pris på 7999,- DKK og PULSE SUB+ har en pris på 6.299,- DKK. Hvilket er en dyr fornøjelse, hvor du nemt ville kunne få et fornuftigt mid range 5.1 setup til næsten samme pris. 

stereo tv Bluesound PULSE SUB+ atmos stereo dolby speaker Soundbar+ multi-room sound hi-res surround.png

Ønsker du at læse mere omkring Bluesound, kan du klikke på banneret ovenover. 

Konklusion

Det er blevet tid til at afslutte testen omkring Bluesound PULSE Soundbar+ og PULSE SUB+. Det kan være svært at finde det helt rigtige setup til hjemmet, og specielt hvis man ikke ønsker et hjem hvor væggen skal være dækket af en kæmpe skærm og med højtalere som fylder lige så meget. Udover det bliver det mere populært med multirums højtalere, hvor du kan gå rundt i huset og høre den samme musik, om du står i køkkenet, kontoret eller på toilettet. Det sætter selvfølgelig nogle krav til teknologien, og det påvirker desværre også prisen. 

Bluesound er ikke for dem som vil have det nemt, men det er mere for dem som ønsker et sikkert valg, hvor de er garanteret en god lyd, og muligheden for at fylde hjemmet med højtalere, eller hvis de ønsker at fjernsynets lyd skal opgraderes, uden at det skal være med kabler trukket hele vejen rundt, for at have surround sound, eller være tvunget til at have en stor receiver stående på tv bordet. 

PULSE Soundbar+ kommer med en rigtig god lyd, og specielt når du ser en film. Så formår Soundbaren, at bringe et rigtig godt lydbillede, og når det så kombineres med Bluesound SUB+ og deres Flex højtalere, så får man et fornuftigt lydbillede, som sagtens kan løfte oplevelsen af filmen, og skabe dybde i lydbilledet. Specielt hvis du formår at finde en film som understøtter Dolby Atmos, har du lidt ekstra at hente. 

Jeg er også tilbøjelig til at sige at oplevelsen omkring musikken kan være god, men hvis du er stor musik elsker, så vil du nok føle at du mangler det sidste i lyden for at blive tilfredsstillet helt. 

Jeg skrev tidligere at Bluesound ikke er for dem som vil have det nemt, her har jeg selvfølgelig deres BluOS i tankerne. Som tidligere skrevet så føles det som en APP, som aldrig rigtig er blevet færdiggjort, og der er blevet tilføjet en masse unødvendige ting, for mig, som jeg ikke selv kan vælge om skal være der eller ej. Som sagt har jeg før brugt Bluesound, og jeg har endnu ikke i den tid jeg har haft det, oplevet APP blive mere intuitiv, hvilket også får mig til at tænke, det nok ikke sker foreløbigt. Oven i det, så hjælper det heller ikke på et produkt, at jeg flere gange har været nød til at genstarte systemet, for at få lyden tilbage, selvom det drejer sig om noget, der er klaret på to minutter, burde produktet stadig være så stabilt, at det ikke skulle ske. 

Til sidst har vi prisen, 14,298,- DKK for en soundbar og en subwoofer. Hvis vi så også tager to Flex 2I højtaler med for at få surround sound, så ender vi på 19,696,- DKK. Det er en meget høj pris, hvor den næsten kun kan forsvares ved at du ønsker det ”trådløse” system, og muligheden for at lave multirums funktion. 

Jeg slutter testen af med at give Bluesound PULSE Soundbar+ og PULSE SUB+ en score på 8 ud af 10. Hvis jeg selv stod over for at skulle skifte over til soundbar løsningen, så ville Bluesound være en af de første jeg kiggede på. Den sikre en god overordnet lyd, og specielt ved film, kan den give en god oplevelse, til dels også til musik, ved casual behov. Der hvor Bluesound falder igennem er specielt omkring deres software, som godt kunne trænge til en udvikler, som gad at optimere og skabe et produkt som var beregnet til forbrugeren. 

Godt

  • God lyd til film  
  • Flot design
  • Forbindes via WiFi eller Ethernet
  • Et godt alternativ, hvis man ønsker et mindre setup, uden at miste for meget lyd
  • Understøtter HD-Lyd op til 24-bit/192kHz
  • Dobly Atmos

Knap så godt

  • BluOS føles som en beta version
  • Pris
  • Måtte genstarte et par gange i testperioden

Score: 8

Bluesound-PULSE-SUB-with-SOUNDBAR-2i-BLK_2048x1072px.jpg


Vores partnere