ARCTIC Accelero Hybrid III 120+140 GPU vandkøler

ARCTIC er kendt for at lave kølere og blæsere af høj kvalitet. Personligt har jeg haft en del produkter fra ARCTIC, så jeg glæder mig meget til at teste denne nye køler fra dem. Læs anmeldelsen her og vurdér, om dette er din nye opgradering af dit grafikkort, så du kan få det vandkølet.

Så er det blevet tid til at teste et par kølere til grafikkort. Vi skal kigge på 3. generation af ARCTIC's Accelero Hybrid 120 og 140 køler. En vandkøling til grafikkort med tilhørende VRM køler og VRAM køler. Det bliver spændende at se, hvor godt den klarer sig i forhold til min reference køler på mit R9 290X kort fra Sapphire.

 

Arctic logo

 

Skal vi ikke lige kigge på kasserne og indholdet:

 

Jeg har modtaget to sæt. Et 120 og et 140 mm sæt. Begge er beregnet til R9 290X grafikkort, men man kan få dem til mange andre modeller (Se hjemmesiden).
Til hvert sæt er der en radiatorkøler med pumpehoved, en VRAM-køler med formonterede kølepuder og en modelspecifik VRM-køler med en tilhørende 80 mm blæser. VRM-køleprofilen har ligeledes formonteret kølepuder. Brugervejledninger, skruer og MX-4 kølepasta følger også med.

 

 

Køleprofilerne:

 

Køleprofilerne, der følger med, er i sort aluminium. Der er forboret huller, lavet gevind og sat kølepuder på. Man skal simpelthen bare montere dem.

Den nederste profil er forskellig fra kort til kort, hvor den øverste er ens på alle kort. Den model jeg har er, som sagt, til et R9 290X reference kort.

 

 

Radiator og pumpehoved:

 

Radiatorerne er standard Asetek kvalitet. De er lige under 30 mm i tykkelsen på begge modeller, og ellers passer de til den respektive blæser - altså 120/140 mm.

Pumpehovedet er faktisk også et standard pumpehoved, som vi kender dem, men med et specielt beslag påmonteret. Der er et ARCTIC-logo trykt på hovedet og et klistermærke med modelnummeret. Selve kølefladen er i drejet kobber, og gummislangerne er ca. 400 mm.

 

 

Så er der blæserne:

 

På 140 mm modellen er blæseren monteret på forhånd. Den har hvide gummikanter som virker vibrationsdæmpende. Der er ikke nogen informationer på selve blæseren, og jeg kan ikke finde modellen på deres hjemmeside, så den må være specielt lavet til denne køler.

Det samme gør sig faktisk gældende om 120 mm modellen, men den har dog ikke nogen vibrationsdæmpning. Heller ikke her er der oplyst noget modelnummer eller noget, så jeg har ingen ide om, hvad denne yder.

Til sidst er der 80 mm blæseren, som følger med begge modeller, da det er blæseren til VRM-køleprofilen. Denne blæser er en PWM-blæser som kører 600-2000RPM.

 

 

Skal vi ikke komme videre til specifikationerne?