Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB

AIO all-in-one II water 360 A-RGB Freezer Cooler CPU Arctic Liquid 360mm Water-cooler
Det er ikke første gang vi har haft besøg af Arctic og deres kølere, og forhåbentlig heller ikke sidste gang. Denne gang skal vi tage et kig på deres velkendte Liquid Freezer II serie, hvor denne model byder på 360mm og selvfølgelig med RGB. Vi skal i denne test tage et kig på Liquid Freezer II 360 A-RGB.

Inden vi skal have kigget nærmere på Liquid Freezer II 360 A-RGB fra Arctic, jeg har fundet specifikationerne fra Arctics hjemmeside. 

De tekniske Specifikationer:

 • Intel Socket: 1200, 115X, 2066, 2011(-3)
 • AMD Socket: AM4
 • Fan Size: 120 mm x 120 mm x 25 mm
 • Fan Speed (100%): 1800 rpm
 • Noise Level (100%): 22.4 dBA
 • Pump speed (100%): 2000 rpm
 • VRM speed (100%): 3000 rpm
 • Pressure: 1.85 mm H2O (Max)
 • Tube length (mm): 450
 • Size & Weight radiator
  • (H x W x D) 398 x 120 x 38
  • 1.729 g


all-in-one Cooler Freezer AIO water Liquid 360 Arctic Water-cooler A-RGB CPU 360mm II logo.jpg


Rundt om Liquid Freezer II 360 A-RGB  

Liquid Freezer II 360 A-RGB fra Arctic kommer I en sort æske. På fronten har vi et billede af Liquid Freezer II 360 A-RGB, med navnet stående under billedet. Ude højre side har vi et lille logo som viser at Arctic tilbyder 6 års garanti på deres produkt, og fortsætter vi videre har en information omkring hvilke RGB typer som Liquid Freezer II 360 A-RGB fungerer sammen med. Udover det så kan vi også se at Arctic har lagt deres nyeste kølepasta med, nemlig MX-5.  

all-in-one AIO 360 CPU Liquid 360mm II Arctic Cooler Freezer Water-cooler water A-RGB.jpg

På bagsiden har vi samme tekst på flere forskellige sprog, og ellers en stor QR-kode, som fører dig hen til installations manual. 

all-in-one Cooler Water-cooler A-RGB water Arctic 360 II CPU 360mm Freezer Liquid AIO.jpg

Det er blevet tid til at få kigget på indholdet i æsken. Liquid Freezer II 360 A-RGB kommer allerede med monteret blæsere, og det er derfor en hurtig løsning med at få monteret, medmindre du selvfølgelig ønsker at de skal sidde anderledes. Udover det så gør Arctic brug af daisy chain, hvilket gør at ledningerne ikke kommer til at flyde rundt i dit kabinet og du får et pænt cable management.

AIO all-in-one II water 360 A-RGB Freezer Cooler CPU Arctic Liquid 360mm Water-cooler.jpg

Tager vi et kig på det tilbehør som følger med, får vi montageplader til AMD og Intel, de skal begge skrues på selve pumpehovedet, med en skrue hver, for at kunne fastgøre. Udover det har vi en plade som skal monteres bagpå bundkortet, og en masse skruer både til at fastgøre, men også ekstra til at kunne montere radiator til kabinettet. Til sidst har vi kølepastaen som Arctic nævnte på æsken, nemlig deres MX-5, som er den nyeste udgave.

360 Freezer AIO II Arctic CPU all-in-one water Cooler 360mm Water-cooler Liquid A-RGB.jpg

Liquid Freezer II 360 A-RGB har som mange af sine andre udgaver monteret en lille blæser på pumpehovedet, som skal være med til at holde temperaturen omkring CPU’en og VRM nede.

Cooler AIO Water-cooler II A-RGB Liquid Arctic 360mm Freezer all-in-one 360 CPU water.jpg

Slangerne fra radiator til pumpehovedet er i lækkert materiale og det er tydeligt at se Arctic gør alt for at deres produkter skal udstråle premium.

all-in-one AIO Arctic Freezer water CPU Cooler II Water-cooler Liquid A-RGB 360 360mm.jpg


Montering

Som tidligere nævnt har vi alt med til at montere køleren på enten AMD AM4 eller Intel. QR-koden på æsken tager os hen til Arctics egen hjemmeside, hvor manual til montage befinder sig, og har fine illustreret billeder og GIF til at fører dig igennem forberedelse og montage af køleren.

water II 360mm A-RGB all-in-one AIO 360 CPU Freezer Water-cooler Cooler Liquid Arctic.jpg

all-in-one 360 CPU Arctic A-RGB II 360mm Liquid AIO Cooler Freezer water Water-cooler.jpg

A-RGB 360 360mm AIO Cooler Freezer CPU II Liquid all-in-one Water-cooler Arctic water.pngTesten – Brugen og Ydelsen

Cooler 360mm A-RGB Freezer II water Arctic Water-cooler all-in-one AIO 360 Liquid CPU.jpg


Testsystem

 • ASRock Z390 Phantom Gaming SLI
 • Intel I7 8700K 
 • Nvidia GTX 1660 Ti 
 • 32 GB HyperX Fury DDR4 RGB 3200 MHz CL16
 • Samsung 970 EVO 500 GB SSD

Testsoftware

 • Prime95 (Benchmark)
 • HWinfo64 (Overvågning)


Procedure

Testen er sat op således, at vi først varmer systemet op med Prime95 stress test i 5 minutter. Derefter køre den videre i 30 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt. Blæserne bliver sat til at køre fuld hastighed, så man får et billede af den maksimale køle-ydelse med den belastning vi nu giver den. Det skulle give et reelt billede af hvor meget man kan spænde på de forskellige kølere, og om de kan tage mere eller mindre end hvad vi giver den. 

Målingerne: 

Rumtemperatur: ~ 25 grader
Blæserhastighed: ~ 1800 RPM

Vi starter som altid med at tage et kig på idle. Her skiller Liquid Freezer II 360 sig ikke meget ud, hverken positivt eller negativt. Den ligger sig pænt mellem de andre kandidater med en deltatemperatur på 3. Hvor den bliver overgået af vores tidligere testet modeller Lumen S36 fra Fractal Design og H150I Elite Capellix fra Corsair. 

AIO 360mm water Cooler Freezer 360 Liquid Water-cooler Arctic all-in-one A-RGB II CPU idle.png

Får vi sat lidt pres på maskinen, kan vi få lov til at se hvordan Liquid Freezer II 360 kommer til at fungere i forhold til de andre kandidater. Selvom det ikke er det værste resultat, så ender det alligevel med at være den køler med højeste temperatur, med en deltatemperatur på 42 grader, mod den laveste H150I Elite Capellix på 38 grader. 

AIO 360mm water Cooler Freezer 360 Liquid Water-cooler Arctic all-in-one A-RGB II CPU load.png


Støjniveau

lydskala decibel kølere amd intel gaming.jpg

Ved fuld hastighed under testen, endte køleren med et lydniveau på ca. 19,3 dBA. Hvilket også ender med at være det laveste lydniveau som måles blandt de valgte enheder. Med en markant forskel til nummer to ML360 Illusion som rammer 25,1 dBa.

AIO 360mm water Cooler Freezer 360 Liquid Water-cooler Arctic all-in-one A-RGB II CPU dba.png


Pris

Jeg har været inde og finde prisen på Liquid Freezer II 360 A-RGB og vi rammer dags dato en pris på 791,- DKK. Hvis vi skal sammenligne med vores anden 360 model som har været igennem testbænken, er det helt klart i den mere prisbillige ende af skalaen, hvor den har et lavere prisskilt end mange af de andre, og i nogle tilfælde en markant forskel. 

all-in-one Cooler Freezer AIO water Liquid 360 Arctic Water-cooler A-RGB CPU 360mm II logo.jpg Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Liquid Freezer II 360 A-RGB fra Arctic kan du klikke på banneret. 


Konklusion

Vi er nået til enden af hele testen, og sikke en tur. Sidst jeg havde en Liquid Freezer II igennem, var til en køling guide, hvor Liquid Freezer II 420 var med. Hvilket også endte med nogle meget flotte resultater. Denne gang er det en mindre model og med RGB. Jeg havde selvfølgelig håbet på at se Arctic endnu engang spænde musklerne og vise de andre nogle resultater, hvor de andre ikke kunne følge med. 

Det var desværre ikke det vi skulle se, alligevel formår Liquid Freezer II 360 A-RGB at vinde på nogle andre parametre end bare at komme med det bedste resultat under en test af load. Udover designet som jeg personligt er fan af, så kommer den med et lækkert prisskilt, og lydniveauet er helt nede hvor det kan gøre en forskel med støj. 

Kigger vi videre på det mere visuelle, så fungere det daisy chain rigtig godt, når det handler om blæsere og kølere. Det gør at det er nemt at arbejde med, og der skal ikke være for mange ledninger rundt omkring i kabinettet for at få gang i din køler og lys i blæserne. Det hele går igennem AIO, og du har derfor kun to ledninger som skal monteres. 

Vi slutter derfor også testen af med at give Liquid Freezer II 360 A-RGB en score på 8 ud af 10. Selvom Arctic ikke vandt ydelses testen i dag, så vinder deres produkt med mange andre funktioner og lækkerier, som gør at produktet bestemt er værd at overtage, hvis du skal ud og have en køler til dit setup, hvor måske udseende og støj også har en betydning for dig. 

Pros

 • Nem at montere
 • Flot design
 • Fornuftigt støjniveau
 • Pris
 • Kabler

Cons

 • Ydelsen kunne være bedre