Deepcool MATREXX 55 ADD-RGB Kabinet

Deepcool laver kabinetter i alle former og prisklasser, hvor vi senest så på deres Quadstellar som var et sandt monster. Denne test byder på et kabinet der er for normale dødelige, der måske ikke har så mange penge at gøre med, men stadig ønsker fede features og ikke mindst RGB! 

I denne test skal vi hilse på en producent som vi ikke har set meget til her på Tweak i de seneste år, jeg snakker om Deepcool her. Der er bestemt ikke tale om nogen ny producent, men blot en af dem vi ikke har så meget at gøre med her hjemme i Danmark.

 

Vi har modtaget deres MATREXX 55 ADD-RGB kabinet, som ud over at have et noget kryptisk navn, faktisk har en fed række features med i tasken. Jeg kan blandt andet nævne ting som hærdet glas, RGB-blæsere, åbent design og PSU-cover – for blot at nævne nogle af de spændende ting som MATREXX 55 (som jeg vælger at kalde det i denne test) byder på.

 

Traditionstro starter vi som altid ud med et kig på det tekniske, for dernæst at dykke ned i selve kabinettet og se hvad det har for en størrelse og er at arbejde med.

 

tweak_dk_Deepcool_Matrexx_55_ADD-RGB_miditower_kabinet_1

 

Specifikationer og features


Jeg har været en tur forbi Deepcools hjemmeside og fundet lidt oplysninger på MATREXX 55 kabinettet til jer. Nedenfor har jeg listet disse op, efterfulgt af nogle billeder, der viser enkelte af de mange features som kabinettet kommer med:

  • Type: Miditower
  • Bundkort support: Mini-ITX, Mico-ATX, ATX eller E-ATX
  • Materialer: Metal, plastik og glas
  • Dimensioner: 440 x 210 x 480 mm
  • Vægt: 6.97 kilo
  • Harddiskpladser: 2x2.5” + 2x3.5” (4x2.5” hvis ingen 3.5” monteres)
  • Frontpanel: 1xUSB 3.0, 2xUSB 2.0, RGB knap samt lyd ud/ind
  • PCI-slots: 7
  • Strømforsyning: ATX PS2 (mindre end 170 mm)
  • Kabelføring: 23 mm plads
  • CPU-køler maksimal højde: 168 mm
  • Maksimal grafikkort længde: 370 mm
  • Blæser support:
    - Front: 3x120/140 mm (3x120 mm RGB inkluderet)
    - Bagende: 1x120 mm
    - Top: 2x120/140 mm
  • Radiator support:
    - Front: 120/140/240/280/360 mm
    - Bagende: 120 mm
    - Top: 120/140/240/280 mm

 

En tur rundt om Deepcool MATREXX 55 ADD-RGB
Med styr på det tekniske og introduktionen, kan vi nu kaste det første blik på MATREXX 55 kabinettet fra Deepcool. Vi har at gøre med et sort og meget minimalistisk kabinet, som er yderst stilrent at se på. Den venstre side består af et hærdet glas panel, som er let mørktonet, mens at den højre side blot er en blank flade. Tre fjerdedele af fronten består desuden også af hærdet glas, hvor det er muligt at tage et kig ind i kabinettet. Glasset her er en smule mørkere end det vi finder på den venstre side.

 

Der løber ventilationshuller ned langs hver side af fronten, hvilket begrænser airflowet en del, men er med til at holde det stilrene design som MATREXX 55 har.

 

 

Vender vi blikket mod toppen af kabinettet, mødes vi her af frontpanelet som næsten er up to date. Vi finder en enkelt USB 3.0 port, samt to USB 2.0 porte. Derudover er der naturligvis også stik for lyd ind/ud, samt power og reset knap – men der er faktisk også en tredje en af slagsen. MATREXX 55 understøtter RGB kontrol af alle bundkort producenter på markedet, så længe de har et 5V RGB-stik. Skulle du dog ikke have et bundkort med dette, kan du bruge den tredje knap, til at skifte blandt en række prækonfigurerede lysshows som er indbygget i kabinettet.

 

Vi finder også et stort område med ventilation i toppen, som er dækket til at et magnetisk støvfilter af den lidt kedelige stive og billige type – dog er det stadig rart at se at det er der. Her oppe er der support for op til 2x120/140 mm blæsere, eller dertilhørende radiatorer. Med andre ord op til en 240/280 radiator kan monteres i toppen.

 

 

Giver man et ryk nederst i frontpanelet, kan dette afmonteres og der kommer tre 120 mm RGB-blæsere til syne. Det er dog ikke standard RGB-blæsere som vi normalt ser. Disse er nemlig af den type med flere LED’er som kan konfigureres i software til at lave en masse forskellige fede effekter, og ikke blot lyse én farve af gangen – mere om dette lidt senere. Hvis vi vender tilbage til fronten, så er denne i sig selv som den skal være, med støvfiltre monteret i siderne. Dog er det lidt øv at samtlige stik fra frontpanelet og RGB-controlleren er fastgjort hertil også. Det betyder at det kan blive tæt på umuligt at få fronten af, hvis du har stripset/fastgjort kablerne inde i kabinettet, som de fleste erfarende byggere nok vælger at gøre – så vær OBS her!

 

I bagenden finder vi det layout som må siges at være blevet en standard i alle moderne kabinetter. Der betyder at strømforsyningen monteres i bunden, efterfulgt af syv PCI-slots ovenfor, mens vi i toppen finder plads til en 120 mm blæser/radiator og hullet til bundkortets I/O panel.

 

 

Bunden af MATREXX 55 byder på fire plastikfødder med gummi monteret for at minimere vibrationer, samt at kabinettet kan stå fast. Vi finder endnu et støvfilter foran indsugningen til strømforsyningen hvilket er lækkert at se, selvom vi endnu en gang har med den billige og stive type at gøre.

 

Sidepanelet i hærdet glas er fastgjort med fire tommelskruer og guides på plads i nogle gummiholdere, som vist på det tredje billede herunder. Deepcool har også monteret støjreducerende skum i toppen og bunden hvor glasset skal hvile, for at sikre at det ikke rasler eller går i stykker når man flytter rundt på kabinettet – det er en lille, men fin detalje.

 

 

Med begge sidepaneler afmonteret, er det blevet tid til at tage en tur rundet indenfor i MATREXX 55 kabinettet. 2018 blev det år hvor PSU-covers, hærdet glas og åbent internt design for alvor blev at finde i stort set alle kabinetter, og dette er ingen undtagelse. I bagenden finder vi de før nævnte syv PCI-slots som alle er ventilerede, hvilket er et plus. Der er dog et gevaldigt minus omkring disse også. Hvis du ikke allerede kan se hvad, vender vi tilbage lidt senere når der skal hardware i kabinettet.

 

I fronten finder vi fri passage fra de tre præmonterede RGB-blæsere, således at der kan komme godt airflow hen over alle komponenterne i kabinettet – hvis de altså kan suge luft ind fra de små ventilationsåbninger i siderne på fronten. Bemærk desuden at Deepcool har lavet et hul i PSU-coveret som tillader at der kan monteres op til 280/360 mm radiatorer i fronten uden problemer. Du kan med andre ord lege med de helt store AIO køleløsninger uden problemer i MATREXX 55.

 

 

På det første billede herunder, kan vi rigtig se hullet i fronten af coveret som jeg netop nævnte ovenfor. Der er også et hul på siden, hvilket gør det muligt at vise frem hvilken strømforsyning man har monteret, hvis man vel og mærke går op i den slags. Der er desuden også to huller ovenpå, hvilket tillader stikkene fra frontpanels knapperne, lyd ind/ud og lignende at blive trukket uden problemer.

 

Kigger vi op af mod toppen, kan vi se at der er okay med plads over bundkortet til blæser/radiator montering. Monteringshullerne er desuden også forskudt således at de kommer mindst muligt i vejen hvis man monterer udstyr her oppe. Vi vender tilbage til hvor meget plads der reelt er lidt senere når hardwaren ryger i kabinettet.

 

 

Inden vi helt når dertil, skal vi dog lige tage et hurtigt kig på bagsiden af MATREXX 55 kabinettet også. Her omme kan vi rigtig se de mange kabelføringshuller som der tilbydes, hvilket er lækkert selvom der ingen gummi er i disse. Der er en god portion af steder hvor strips kan fastgøres, således at kablerne kan holdes på plads. Deepcool skriver på deres side at der er 23 mm plads her omme, hvilket ikke er helt ved siden af.

 

Kabelrodet i fronten skyldes RGB-blæserne i fronten som både skal have strøm til selve blæserne, men naturligvis også RGB-lyset. Det gule klistermærke gør opmærksom på at Molex strømstikket KUN skal tilsluttes, såfremt man IKKE kobler RGB-controlleren på et bundkort – så vær opmærksom på dette! I kælderen nede ved strømforsyningen finder vi et permanent fastgjort harddiskbur som kan huse to 2.5”/3.5” diske.

 

 

Montering af hardware
Er det virkelig alle de diske der kan være i MATREXX 55 kabinettet tænker du så – måske? Svaret er nej, der er nemlig yderligere to dedikerede 2.5” pladser på pladen hvor bundkortet monteres som det kan ses på det første billede herunder. Jeg har monteret vores 2.5” SSD, og markeret hvor plads nummer to er med den røde firkant. Montering på både bundkortpladen og harddiskburet i kælderen, foregår begge to med skruer.

 

 

Deepcool inkluderer desuden RGB-adaptere til samtlige bundkort producenter og typer, som kan ses på billedet herunder. Dette er en fed bonus at få med i kassen, og især med det prisskilt som MATREXX 55 kommer med.

 

Jeg nævnte tidligere da vi kiggede på de syv PCI-slots om i kunne spotte hvad jeg mente der var galt. Et hurtigt kig på billede to nedenfor, siger det hele. Ud af de syv PCI-slots er det kun ét enkelt af dem der kan genbruges, mens at resten skal brækkes af og efterlader huller såfremt man skifter hardware ud eller lignende. Dette er jeg uforstående for gang på gang, da det virkelig ikke kan koste mange ekstra kroner at gøre dette korrekt. Jeg har sagt det før, men jeg gør det gerne igen: Jeg betalte gladeligt 10-20 kroner ekstra for at få dette gjort korrekt, mere kan det virkelig ikke koste?

 

 

Med det lille sure opstød, vender vi nu blikket mod det færdige system som ud over de kedelige PCI-slots faktisk var virkelig let at samle. Det åbne design i MATREXX 55 gør at det er legende let at få plads til bundkort, grafikkort og alt i det store kammer. Det er en meget god ide at montere alle dine kabler på strømforsyningen, INDEN du monterer denne i kabinettet da pladsen efterfølgende er minimal – såfremt du altså benytter en modulær en af slagsen.

 

 

Lad os få vendt dyret rundt og sat noget strøm til det, så vi kan få noget smæk på RGB-lyset i de inkluderede blæsere. Nedenfor ser vi det færdige system i alt sin herlighed. Kigger vi ned i hullet i PSU-coveret kan vi se at vores lækre Seasonic Focus+ Gold 1000 watt strømforsyning er rigtig pænt repræsenteret. Det samme gør sig gældende for vores Corsair SSD som hænger på bundkortpladen og bader i RGB-lyset fra blæserne i fronten.

 

 

Med support for grafikkort på helt op til 370 mm, understøtter MATREXX 55 mere eller mindre alle modeller på markedet. CPU-kølere på maksimalt være 168 mm, hvilket begrænser tingene en smule på dette punkt. Dog er langt de fleste populære og gode luftkølere indenfor denne højde, så man bør ikke løbe ind i problemer.

 

Det samme bør man heller ikke gøre i toppen, hvis man monterer blæsere eller sågar en radiator. Som vi kan se på billede to herunder, er der faktisk OK plads over bundkortet, og holder man sig til en 120/240 mm radiator, er forskydningen på monteringshullerne så stor at de nærmest går fri for bundkortet og eventuelt høje RAM – vær dog alligevel opmærksom da alle builds jo er lidt forskellige.

 

 

Vi runder turen rundt om MATREXX 55 kabinettet af med tre farvestrålende billeder set skråt forfra, der blot viser en brøkdel af de indbyggede effekter som RGB-controlleren i kabinettet gemmer på. Kobler du blæserne direkte på et 5V RGB stik på et understøttet bundkort, er det nærmest kun fantasien der sidder grænserne for hvad du kan få lyset til! Det blev ordene for nu, lad os springe videre til et kig på prisen og runde testen af med en konklusion.

 

 

Pris
I skrivende stund d. 14/01 2019 kan MATREXX 55 kabinettet fra Deepcool findes på nettet til omkring 80,- USD. Det er desværre ikke lykkedes os at finde nogle danske forhandlere. Dette betyder at der naturligvis skal ligges dansk moms oven i den direkte omregnede pris som lyder på lidt over 500,- DKK. Selv med 2-300 ekstra oven i hatten, vil jeg sige at prisen på MATREXX 55 stadig er ganske konkurrencedygtig. Du får et solidt miditower med hele tre inkluderede RGB-blæsere, hærdet glas og et åbent og moderne design.

 

Ønsker du alle detaljerne på MATREXX 55 kabinettet, kan du naturligvis også give Deepcools hjemmeside et besøg. Klik blot på banneret med deres logo herunder, for at komme direkte til deres hjemmeside.

 

tweak_dk_Deepcool_Matrexx_55_ADD-RGB_miditower_kabinet_1

 

Konklusion
Vi er nu nået til sidste etape i vores test af MATREXX 55 kabinettet fra Deepcool. Som jeg startede ud med at sige i denne test, så kan jeg ikke mindes hvornår eller om jeg nogensinde havde set på et produkt fra netop denne producent. Med MATREXX 55 kabinettet pakket ud af kassen, var førstehåndsindtrykket overraskende godt, især med prisskiltet i baghovedet som gør dette kabinet yderst konkurrencedygtigt. MATREXX 55 er yderst stilrent at se på udefra med både front og venstre sidepanel i hærdet glas. Derudover er der ikke mindre end tre inkluderede RGB-blæsere i fronten, som alle er at den nyeste type som tilbyder en masse forskellige effekter, og ikke blot én enkelt farve som første generation så at sige.

 

Kabelføringsmulighederne er også OK, med en god portion af steder hvor strips kan fastgøres og fint med plads til at trække selve kablerne. Der er plads til to 3.5” samt to 2.5” diske – fire 2.5” diske såfremt ingen 3.5” bliver monteret. Dette er også på højde med andre og dyrere kabinetter. Der er også støvfiltre samtlige steder i både front, top og bund – dog er disse filtre alle sammen af den billige og stive type, hvilket faktisk er en af de første steder man bemærker det lidt lave prisskilt. Et andet sted dette også kan ses er ved de syv PCI-slots i bagenden. Her er det nemlig kun en af de syv der kan genbruges, da de resterende seks skal brækkes af som vi viste på vores ene billede. Alle kablerne til stikkene på frontpanelet er også permanent fastgjort til selve fronten, hvilket gør det besværligt at rengøre fronten, især hvis kablerne er stripset fast inde i kabinettet.

 

Dette er dog småting i det store billede, og MATREXX 55 overraskede mig faktisk virkelig positivt på mange af de punkter som virkelig betyder noget. Dette gør også at vi derfor lander på en solid score på 8/10 samt vores Safe Buy award. MATREXX 55 fra Deepcool er et virkelig gennemført miditower kabinet i budgetklassen, som byder på mange features og muligheder som vi ofte kun ser i betydeligt dyrere kabinetter. Dette gør at det i den grad er pengene værd, på trods af de små ”fejl” der nu en gang er. Overall job well done Deepcool, jeg ser frem til at se på flere kabinetter fra jer i fremtiden.

 

Godt

  • Stilrent og anonymt design
  • Tre inkluderede RGB-blæsere
  • Indbygget RGB-controller med mange effekter
  • Sidepanel og front i hærdet glas
  • OK kabelføringsmuligheder
  • Fås i sort eller hvidt
  • Der medfølger RGB-adapter til diverse bundkort
  • Åbent design = nemt at arbejde med
  • Støvfiltre alle tænkelige steder

Knap så godt

  • Fronten er ret lukket = knap så godt airflow
  • Seks af de syv PCI-slots skal brækkes af
  • Frontpanelet hænger fast på selve fronten

Score: 8 + Safe Buy award

 

tweak_dk_Deepcool_Matrexx_55_ADD-RGB_miditower_kabinet_36

 

Seneste kabinet

Vores partnere