Bedste harddisk til Plex i 2019

server-4393370_960_720
Brug af de rigtige harddiske med din Plex resulterer typisk i en bedre streamingoplevelse.


Plex er en fantastisk platform til streaming af alle dine medier fra en central placering til tilsluttede enheder. I stedet for at betale for Spotify og potentielt miste adgangen til bestemte numre, hvis tjenesten ikke længere tilbyder dem, kan du bruge alle dine lokalt lagrede medier fra cd'er eller downloades fra butikker som iTunes og Amazon til at opbygge et katalog med dit og familiens favorit indhold. Der er også bonusen ved at være i stand til at streame fotos og film såvel som musik.

Plex kræver en server for at få mest muligt ud af tjenesten, skønt en netværks lager (NAS) løsning er tilstrækkelig. Det er muligt at bygge din egen, som typisk er den ønskede fremgangsmåde for dem med know-how og en smule nysgerrig.

Når du har købt en NAS (Network Attached Storage) enhed eller selv har konfigureret en lille pc til projektet, har du brug for nogle harddiske til at gemme alt på. Ligesom med almindelig brug af NAS, anbefales det stærkt, at du opgraderer fra desktop-harddiske til specifikke NAS-versioner. Her er et par gode eksempler på, hvad du skal overveje.

Western Digital Red

WD RED Plex disk.jpg

Western Digital Red er en familie af unikt designet harddiske, der specifikt markedsføres til NAS-installation. Der er inkluderet en tre års begrænset garanti, og selve drevene er rated til kontinuerlig drift. Western Digital er også kendt for sine opbevaringsløsninger i absolut, og du kan være sikker på at få høj værdi ud af at bruge disse drev. Red serien fra Western Digital er ikke den hurtigste på markedet, og konkurrenterne kan godt matche Red på performance, selvom det i plex-termer ikke gør den store forskel.

Serien tilbyder kapaciteter på 1 TB, 2 TB, 3 TB, 4 TB, 6 TB og 8 TB. Er kravet om plads ikke stort, kan en Western Digital Red findes til små 450 kroner.

Seagate IronWolf

IronWolf Seagate Plex.jpg

Seagate IronWolf er pendanten til Western Digital Red. Konfigurationsmæssigt minder de to konkurrenter om hinanden på adskillige områder, herunder teknologi med AgileArray, som hjælper med at forbedre ydelsen og pålideligheden i forhold til traditionelle desktop-drev. Og hvis du har brug for at installere mere end otte af dem i en enkelt NAS enhed, er IronWolf Pro drev tilgængelige, men koster lidt mere.

På samme måde som vi ser på Red fra Western Digital, kommer IronWolf drev i 1TB, 2TB, 3TB, 4TB, 6TB, 7TB, 8TB og 10TB versioner og har en treårs garanti med i bagagen. Det mest budget overkommelige valg er 1 TB drevet, som koster dig lige omkring 450 kroner.

Dedikerede NAS-drev befinder sig desktop og enterprise diske. De er holdbare nok til distribution af delt lagerplads og er normalt optimerede til NAS brug. Forbedret ydelse og bedre effektivitet kan også findes på NAS diske sammenlignet med deres desktop-kolleger. Endelig har vi drev, der er specielt designet til overvågningssystemer. Disse anbefales ikke til en NAS, blot fordi de tilbyder lavere random access performance, men må betegnes som en sekundær mulighed, når samtalen falder på Plex eller NAS lager.

Vi anbefaler også du sigter mod et 7.200 RPM drev med 64 MB cache.