USB4 Specs publiceret

flash-drive-146163_960_720
USB Implementer's Forum (USB-IF), der er ansvarlig for at USB-specifikationer, offentliggjorde i dag de nyeste USB4 specifikationer. USB4 fordobler båndbredde fra nuværende USB 3.2, hvilket resulterer i en maksimal throughput på 40 Gbps ved brug af certificerede kabler.


USB-IF annoncerede USB4 spec i marts. Ud over øget throughput tilbyder USB4 "the ability to optimally scale allocations for display data flow”, hvilket gør det muligt at daisy chain enheder, selvom de er en blanding af eksterne skærme og datadrevne enheder, som for eksempel ekstern lager. Den næste generations USB interface er også bagudkompatibel med USB 2, USB 3.2 og Thunderbolt 3.

Den bagudkompatible kompatibilitet med Thunderbolt 3 - sammen med nogle af forbedringerne, der er foretaget til USB4 som helhed - er resultatet af, at Intel bidrog med sin Thunderbolt teknologi til USB-specifikationen. Det betyder, at Thunderbolt kompatible produkter heller ikke længere skal betale selskabet et licensgebyr, hvilket skulle tilskynde producenterne til at indføre Thunderbolt i deres produkter hurtigere end tidligere.

USB-IF planlægger at annoncere en ny specifikation for USB Type C til at håndtere USB4. Gruppen planlægger at afsløre mere om sine planer for USB4, USB Type-C, USB Power Delivery og "nye USB-IF branding strategier" på USB Developer Days konferencer i Seattle og Taipei senere på året.


Kilde & Image credit:
Credit: Vladimir Arndt/Shutterstock, USB Implementer's Forum (USB-IF)