AUTHOR : Jan Blaszkevizc
PUBLISHED : 2017-02-14 09:09:00

Cooler Master gaming mus - MasterMouse PRO L


Der er efterhånden ikke den type produkt, som Cooler Master ikke producerer. Hvad enten du skal have køling, strømforsyninger, kabinetter eller gamer udstyr, har de din ryg. Vi skal i dag kigge nærmere på deres nye MasterMouse PRO L som er en del af deres Maker-serie, der går under sloganet: Make It Yours. Dette betyder naturligvis, at musen kan tilpasses på andre måder, end blot på hastigheden. 

Cooler Master kan meget andet end at lave kabinetter og køling. Der er næsten ikke den ting som Cooler Master ikke laver i dag. En af deres nyeste line-ups, er deres ”Master” serie af produkter, som giver brugeren mulighed for at lave om på så meget som muligt. Deraf deres slogan: Make it yours. Vi har både kigget på headsets, og kabinetter i Master serien, og nu er turen kommet til at se nærmere på en gaming mus. Vi har modtaget deres MasterMouse PRO L, som både har RGB lys, mange programmerbare knapper og mulighed for at skifte toppen og siderne ud. Lad os ikke spilde tiden, og se at komme i gang med at kigge nærmere på den nye Cooler Master MasterMouse Pro L

 

cooler_master_mouse_tweak_dk

 

Specifikationer og features på Cooler Master MasterMouse Pro L:

Cooler Master har naturligvis listet en række specifikationer op på deres hjemmeside, som vi har lånt. Du finder disse listet op lige herunder. Vi har derudover også lånt en video fra deres side, som fremhæver mange af de unikke features som MasterMouse Pro L kommer med.

 • Dimensioner: 125 (130) x 67,8 x 38 mm
 • Vægt: 127/128 Gram med kabel – 98/99 Gram uden
 • Lavet for greb type: Palm og Claw
 • Materialer: Plastik og gummi
 • LED lys: Ja, RGB med 16,7 millioner farver
 • Sensor: Avago PMW3360 optisk
 • Kontakt type: Omron (20 millioner klik)
 • Polling rate: 1000 Hz
 • Indbygget processor: 32 bit ARM
 • Hukommelse: 512KB indbygget
 • Kabel længde: 1,8 meter med guldbelagt USB stik

 

Hvad finder vi i kassen?
Lad os hurtigt få taget et kig på kassen, så at vi kan få pakket computermusen ud. På fronten, som desuden kan åbnes op som en bog, finder vi et billede af selve musen, samt navn og lidt informationer om det indbyggede RGB lys. Med fronten åbnet op, kan vi se selve musen, men hvad der næsten er mere spændende, er billedet på indersiden, hvor musen er skilt fra hinanden. Bagsiden har features listet op, samt endnu et billede.

 

 

Med det hele ude af kassen, kan vi danne os et overblik over hvad man får med i kassen. Ud over selve gamer musen, finder vi naturligvis en manual. Derudover er der også en ekstra "skal" til toppen, samt en til hver side. Dette er en af de unikke features som MasterMouse PRO L har at byde på, ligesom alle de andre produkter i Maker serien – muligheden for at tilpasse sig brugeren og ikke omvendt.
De ekstra sidestykker har en glat overflade, mens toppen er lidt kortere end den der er monteret som standard. Mere om dette senere.

 

 

Det første kig på musen
Musen er yderst anonym at se på, med den sorte/grå farve og en rug overflade. Eftersom at designet er identisk på både venstre og højre side, betyder det at musen kan bruges i begge hænder uden nogen problemer. USB stikket som er monteret, er naturligvis belagt med guld, for at sikre høj holdbarhed.

 

 

På de to billeder herunder er det meget tydeligt at de to sider er ens. Der er naturligvis frem/tilbage knapper på begge sider også. Alle knapperne på PC musen fra Cooler Master, kan desuden omprogrammeres gennem softwaren, som vi skal se på lidt senere.

 

cooler_master_pro_l_tweak_dk

gamer_mus_cooler_master_PRO_tweak_dk

 

Forrest på MasterMouse Pro L finder vi naturligvis USB kablet. Derudover er det også her at scroll-hjulet er placeret. Hjulet har en god respons, og ruller ubesværet. Der er tilpas modstand, både ved rul og klik. Der er desuden også RGB lys på hver side af hjulet. Venstre og højre klik har også god respons, takket være Omron kontakterne. Dog syntes jeg at disse knapper larmer lidt meget, i forhold til andre mus jeg har kigget på.


Bagenden byder på et Cooler Master logo, samt en LED stribe hele vejen hen langs musen. Denne kan ligesom med lyset i hjulet, naturligvis ændres i softwaren.

 

 

Vi tager en tur ned og kigger på bunden af computermusen. Her finder vi forrest en stor teflon fod, samt to mindre i bagenden. Sensoren er naturligvis placeret i midten og er modellen PMW3360 fra Avago. Vi finder også en DPI knap placeret hernede, som jo gør det muligt at skifte hastigheden på musen. Jeg mener at placeringen ikke er optimal, og havde hellere set den oppe bagved scroll-hjulet.
Der er også en lille gummiprop at finde i bunden, som gemmer på en lille skrue. Når denne løsnes, kan topcoveret afmonteres og skiftes ud.

 

 

Det samme gør sig også gældende for siderne på MasterMouse Pro L. Disse klikkes dog ganske enkelt af og på med magneter. Cooler Master har inkluderet et ekstra topcover, samt et cover til hver side. Det ekstra sæt til siderne er glatte, kontra de rug der er monteret som standard.

 

 

Top coveret har derimod samme overflade, men er en smule mindre og lavere end det der er monteret som standard. Forskellen er ikke super stor, men kan godt ses på billederne herunder. Billede et er det ekstra cover, og billede to er det musen leveres med som standard – overfladen på de to covers er den samme.

 

 

Softwaren
Med turen rundt om musen overstået, skal vi lige have kigget lidt på softwaren, inden vi tester musen. Jeg vil mere eller mindre lade billederne herunder tale for sig selv. Det første billede man mødes af, er stedet hvor du kan tilpasse knapperne, til lige hvad du måtte ønske. Storm TX gør det muligt at give hver knap to funktioner, ved at programmere en af knapperne til at skifte mellem lag et og to – smart!
I LED menuen kan du tilpasse det indbyggede lys i lige den farve og med den effekt du måtte ønske. I sensormenuen kan du skifte hastigheder, i alle de fire forskellige DPI niveauer hver profil har – der er fem profiler som følger en nede i bunden. Du kan sågar uploade et billede til hver profil.

 

 

OS sensitivity gør det muligt at indstille hastigheder på klik og mus i Windows, hvilket ikke er en funktion jeg har set før. Den anden af de tre hovedmenuer i toppen, er stedet hvor du kan optage macroer, som fungerer ganske fint. I biblioteket kan du gemme dine indstillinger på musen, eller på computeren.
Softwaren er super, og med masse af muligheder for at tilpasse musen. Der var den en enkelt ting som jeg fandt ret belastende, og håber Cooler Master kan fikse i en opdatering. Hver gang man trykkede gem/apply, hvad enten det var hastighed, lys eller noget helt tredje, ”genstartede” softwaren og loadede sig selv op igen. Dette tog unødvendigt lang tid, og var ret irriterende!

 

 

Testen og komfort
Vi skal nu have sat nogle ord på ydelsen og komforten som musen leverer. Testen gik i alt sin enkelthed ud på at jeg skiftede min Logitech MX Master mus ud med MasterMouse PRO L i nogle uger, og brugte den til dagens opgaver og spil. Til testen blev der brugt en Corsair MM600 musemåtte.

 

Hvis vi starter med hvordan MasterMouse Pro L gaming musen klarede de mest basale opgaver, var der ikke nogen slinger i valsen. Websurfing og billedredigering foregik uden nogen problemer. Sensoren var super præcis og hurtig. Selvom det er muligt at indstille sensoren helt op til 12.000 DPI, plejer jeg altid kun at benytte omkring 1200 på mine mus, hvilket også var den indstilling jeg fandt frem til med denne mus. Scroll-hjulet som jeg allerede har snakket lidt om tidligere i testen, er rigtig godt med flydende rul og god modstand, både når der rulles og klikkes. Eneste negative ting jeg kan komme i tanke om til dagligdagens opgaver, er at venstre og højre klik larmer unødvendigt meget i min optik. Der er mange andre mus med samme Omron kontakter, der støjer meget mindre.

 

 

Når det kommer til gaming, er støjen fra knapperne dog ikke noget problem, da man som oftest har headset på eller godt med lyd. Sensoren gjorde et formidabelt job, da jeg startede Call of Duty Black Ops II – Multiplayer op, og begyndte at flække skaller. Igen var præcisionen formidabel, og det samme var hastigheden. For god ordens skyld testede jeg også musen på en stofmusemåtte, og resultatet var det samme. Avago sensoren er altså ret ligeglad med overfladen på den måtte, og den leverer varen uanset.

 

Cooler Master gamer musen lå også naturligt i hånden, og havde rigtig god komfort. Jeg fandt de præ-installerede coveres mest behagelige, da det gav et bedre greb på musen, samt at toppen var lidt højere. Jeg bruger normalt Claw grebet på mine mus, og det er også en af de to typer som Cooler Master anbefaler til denne mus. Det er ikke rigtig mere at sige for nu, lad os hoppe til konklusionen og runde af.

 

 

Pris
Musen kan findes på PriceRunner.dk, til en pris der i skrivende stund lyder på omkring 450,- DKK inklusiv fragt. Dette er bestemt ikke nogen tosset pris for en mus af denne kaliber. Sammenlignet med konkurrenterne, er prisen lige der hvor den skal være. Klik på banneret herunder for at komme til prisoversigten.

 

Hvis du ønsker alle detaljerne fra Cooler Master selv, kan du besøge deres hjemmeside, ved at klikke på Cooler Master logoet som du finder herunder eller klikke her 

 

cooler_master_mouse_tweak_dk

 

Konklusion
Det er blevet tid til at samle tankerne og runde vores test af MasterMouse PRO L af. Det er sket utrolig meget med Cooler Master siden de startede helt tilbage i 1992, og det er denne mus endnu et godt eksempel på. Med pænt og modulært design, lækker sensor og ikke mindst RGB lys, tilbyder MasterMouse PRO L alt hvad en moderne mus skal. Dertil kommer muligheden for at skifte top og side covers, samt en rigtig gennemført software, med masser af funktioner, så at du kan ”Make it yours”, der jo er Cooler Masters vision med Maker-serien. Storm Tactix funktionen er genial for de personer der skal bruge mange knapper på deres mus, som for eksempel MMO spillere.

 

Som ved stort set alle produkter, er der dog et par ting som kunne være bedre. For det første kan jeg ikke forstå placeringen af DPI knappen på bunden. Her havde jeg hellere set den placeret bag scroll-hjulet, som giver mere mening. Derudover larmer venstre/højre klik også unødvendigt meget i forhold til andre computermus jeg har testet. Dette er dog kun et problem hvis man ikke hører musik, spiller eller har headset på. Den sidste ting er som sådan ikke en fejl, men mere et irritationsmoment. Hver gang man trykker gem/apply i softwaren, kommer der en sort skærm, med en loading bar, som om at softwaren lige genstarter. Please fix dette med en opdatering Cooler Master!

 

Godt

 • Pænt neutralt design
 • Mulighed for at skifte topcover og sider
 • Indbygget RGB lys
 • Rigtig god software med mange muligheder
 • God optisk sensor
 • Kan bruges til både venstre og højre hånd
 • Storm Tactix – dobbelt op på knapper
 • Komforten er god med godt greb

Knap så godt

 • Venstre/højre klikker højlydt
 • DPI knap sidder på bunden
 • Softwaren ”genstarter” når indstillinger gemmes

 

Conclusion
It's time to collect our thoughts and wrap up our review of the Master Mouse PRO L. There has happened a lot with Cooler Master since they started back in 1992, and this mouse is another good example of that. With a nice modular design, awesome sensor and of cause RGB light, the Master Mouse PRO L offers everything a modern mouse should. You also get the possibility of changing the top and side covers and a great software with lots of features so that you can "Make it yours", which of course is the vision of Cooler Master, with the Maker series. The Storm Tactix feature is brilliant for those who use many buttons on their mice, such as MMO players.

 

As with virtually any product there are a few things that could be better. Firstly, I cannot understand the position of the DPI button on the bottom. Here I would rather have seen it placed behind the wheel, which makes more sense. Besides that, the left/right click is also unnecessarily noisy compared to other mice I have tested. This is only a problem if you do not hear music, play games or wear a headset. The last thing is not really a fault, but more of an irritation. Each time you press save/apply in the software, a black screen with a loading bar appears, as if the software reboots. Please fix this with an update Cooler Master!

 

Pros

 • Nice neutral design
 • Top cover and sides can be switched
 • Build in RGB lightning
 • Nice software with a lot of options
 • Great optical sensor
 • Can be used in both left and right hand
 • Storm Tactix – twice the buttons
 • The comfort is nice with a good grip

Cons

 • Left/right click is a little loud
 • DPI button is located on the bottom
 • The software “reboots” every time the settings is saved

Score: 8 + Safe Buy award

 

cooler_master_mastermouse_pro_l_tweak_dk

 


VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic
Gigabyte