Mionix CASTOR FPS mus

Tweak.dk kigger denne gang på en mus fra producenten Mionix. Musen hedder CASTOR, og er en FPS mus. Den har RGB belysning i 2 zoner, og en masse features og indstillingsmuligheder i hele 5 profiler. Klik her og læs anmeldelsen af musen.

Mionix er en umiddelbart ukendt producent fra anmelders side, så jeg glæder mig rigtig meget til at stifte bekendtskab med dem. Produktet jeg skal kigge på i dag er deres CASTOR FPS mus. Denne mus har et væld af muligheder for indstillinger og tilpasning rent softwaremæssigt.

 

Mionix logo

 

Lækkert med lækkert på.

 

Allerede første gang man får kassen i hånden mærker man, at der er kræset om dette produkt. Kassen er udformet så man kan åbne den som en bog, og der er alle detaljer om produktet udenpå. Når man åbner selve kassen, ligger musen lige så fint og præsenterer sig selv; man kan slet ikke vente med, at tage den i brug. Når man har pakket det hele ud, har man ud over musen, nogle klistermærker og en brugervejledning.

 

 

Design til alle greb.

 

Musen er designet til stort set alle greb, hvilket jeg synes er super lækkert; den passer perfekt til min ret store hånd. Personligt bruger jeg 3 fingre på toppen i palm-grip hvilket slet ikke var noget problem. Lillefingeren lagde sig automatisk på den øverste 'hylde'. Jeg har før været ude for at mit greb slet ikke passede til andre FPS mus.

 


Show me the details.
 

 

Lad os tage et kig på hvad man egentligt får for sine penge. Som sagt er der tale om en FPS mus, hvilket vil sige, at den har de knapper der skal til for at pege og skyde, og ikke så meget mere. Der er et scrollhjul med indbygget knap, højre og venstre museknap samt tilbage og frem knapper til tommelfingeren. I midten ved scrollhjulet har vi en ekstra knap, som man typisk vil bruge til DPI indstillinger. Alle knapperne er programmerbare ved hjælp af softwaren.

 

Musen er lavet i det lækre soft-touch materiale, og har gummi på tommelfinger siden. Under musen kan man se, at der er nogle gode glidepuder som gør, at musen suser hen over overfladen uden problemer. Mionix har valgt at sætte en stofledning på musen; dog en ret blød en af slagsen. Normalt er stofledning noget stift noget, men ikke i dette tilfælde, hvilket er super lækkert. Stikket er guldbelagt med Mionix logo støbt ind i.

 

 

Der går et lys op i CASTOR.

 

Mionix CASTOR har 2 lyszoner; den ene er logoet bagpå, hvor man kan justere lyset med softwaren. Der er flere forskellige muligheder, og selvfølgelig RGB farver. Den anden zone er scrollhjulet, hvor man ligeledes kan justere lyset som man lyster. En super lækker detalje, som man sagtens kan eksperimenterer en del med.

 

 

Softwaren der kan alt.

 

Softwaren der følger med til musen er intet mindre end imponerende; man kan justere og tilpasse alt hvad hjertet begærer. Det er første gang jeg ser software der kan scanne overfladen på underlaget, og fortælle hvor godt det er i forhold til musen. Som man ser er min musemåtte måske ikke det bedst egnede, da den har 60% signalrespons. Musen understøtter op til 5 profiler som man kan skifte imellem, og alle knapper kan programmeres med faste funktioner eller macro funktioner; kort sagt masser af legetøj til technørden.