Xtrfy XG-M2 FPS mus

Den legendariske eSport organisation NiP (Ninjas in Pyjamas) har ikke uden grund valgt lige netop Xtrfy som en af deres hovedsponsorer. Xtrfy er en relativt ny og ukendt, men voldsomt interessant hardware producent. De laver produkter af rigtig høj kvalitet og nem brugbarhed. Produkter som er lige til at gå til og plug'n'play. Lad os se om NiP har valgt en sponsor som også Tweak.dk vil anbefale.

Vi har før testet et par ting fra Xtrfy, som er en af hovedsponsorerne hos NiP. Denne gang skal vi så teste en mus, som er decideret udviklet og testet sammen med NiP. Musen er gearet mod FPS med lækre lysdetaljer og optisk sensor på 4000 DPI.

 

Xtrfy logo

 

Lad mig unboxe kassen for dig.

 

 

Et nærmere kig på produktet.

 

Musen kommer med en 2 meter lang stofledning med fine gule detaljer. Stikket er et almindeligt plastikstik med guldbelægning for at sikre en god kontakt hele tiden. Der er 5 knapper foruden DPI knapperne på musen, og ingen af dem er programmerbare; det vil altså sige at denne mus er en standard mus, uden nogen form for software. På siden af musen har vi to knapper til tommelfingeren, og så er der højre og venstre museknap samt knap i scrollhjulet.

 

 

Bag på musen, er der et Xtrfy logo som lyser op, når man tilslutter den, hvilket jeg viser frem senere. Under selve musen har vi den optiske sensor som går helt op til 4000 DPI; og man har også en kontakt, hvor man kan skifte den ønskede pollingrate. Der er desuden store teflon glidepuder, som sørger for at musen glider let og ubesværet på stort set alle overflader.

 

 

Jeg nævnte noget om noget lys?

 

Ja, det gjorde jeg da, og det vil jeg med glæde vise dig. Musen har lys hele fire steder. Farven på mine billeder er ret misvisende; jeg ved ikke hvorfor det lige blev sådan på billederne, men det ér altså gult lys der er i den som på ledningen. På bagsiden har vi et fint Xtrfy logo som lyser op, og på siden under tommelfinger knapperne er en stribe. Også scrollhjulet har en fin stribe i midten. Alt i alt nogle lækre rene linjer der er på musen.

 

 

CPI (Counts Per Inch) knapperne på toppen, skifter farve for hver indstilling man vælger. Der er 5 indstillinger i alt, som er på henholdsvis 400/800/1600/3200/4000 CPI. Det giver et ret godt udvalg af indstillinger, som stort set alle burde være tilfredse med.

 

 

Hvordan griber man denne mus an?

 

Denne mus kan bruges til alle greb for en FPS mus. Jeg selv bruger palm grip med 3 fingre på toppen. De fleste bruger dog kun to fingre på toppen med palm grip. Herunder har Mionix illustreret de forskellige greb for os.

 

 

Hvordan føles den så?

 

Xtrfy har faktisk formået at lave en super fed mus her. Den har ”soft touch” over det hele, og gummi i siderne for at man har et bedre greb om musen. Knapperne sidder på rette sted til min hånd, og lys effekterne er lige tilpas kraftige. Man kan diskutere, om man vil have en mus der kan programmeres til alt muligt, eller en mus hvor man vil have alle mulige lyseffekter. Xtrfy har valgt at det er der under normale forhold ikke behov for. Så hvorfor så bruge penge og tid på udvikling af den slags.

 

Til gengæld virker musen super solid. Man kan indstille de få ting som virkelig betyder noget, såsom pollingraten og CPI; og ellers får man bare en mus der ligger godt i hånden. Formen gør at hånden bare falder godt til ro om musen, og knapperne sidder lige som de skal. Denne mus vejer 112 gram, hvilket faktisk er ret meget med tanke på at man ikke kan tilpasse det. Min egen Logitech G9 mus vejer små 88 gram, hvilket er fint til mig. Så denne mus er faktisk lidt tung, selvom de 20 gram ikke lyder af meget; det var noget jeg skulle lige vende mig til det. Når man løfter og flytter rundt på musen, så kan man faktisk godt mærke det efter noget tid.

 

Igen, sammenlignet med min egen mus, så bliver knappen i scrollhjulet også aktiveret ret let på denne mus, så det skulle jeg også lige vænne mig til. Når jeg skulle scrolle, så kunne jeg ikke trykke så hårdt på scrollhjulet som jeg plejer, men efter noget tid var det slet ikke noget problem.