Corsair Nightsword RGB

29_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_på_måtte_logo (1)
Corsair er klar med endnu en mus som benytter deres lækre PMW3391 sensor lavet i samarbejde med Pixart.

Man har næsten lyst til at sige at vi i dag skal se på endnu en mus fra Corsair, men dette har en lidt negativ klang eller er det bare mig? Ikke desto mindre er dette netop hvad vi skal. Corsair er klar med endnu en mus som benytter deres lækre PMW3391 sensor lavet i samarbejde med Pixart. Sidste gang vi stiftede bekendtskab med denne sensor var i deres Glaive RGB PRO mus, og der inden Ironclaw RGB Wireless. Nu er der altså tale om en tredje mus med samme sensor, med det lidt spøjse navn: Nightsword RGB.

Vi har at gøre med en fysisk stor mus, som ud over at komme med PMW3391 sensoren, også tilbyder features som indbygget vægtsystem, RGB-lys i fire zoner og naturligvis fuld support af Corsairs iCUE software. Dog skal du være indstillet på at flytte rundt med en lettere tung klump på bordet. Hvad jeg helt præcist mener med dette, finder du ud af lidt senere. Lad os skyde denne test i gang med at få det tekniske overblik, og dernæst tage en tur rundt om Nightsword RGB musen.

1_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_logo (1).jpg

Specifikationer og features

Jeg har været en tur forbi Corsairs hjemmeside og fundet en række oplysninger på Nightsword RGB musen til jer. Nedenfor har jeg listet specifikationerne op, efterfulgt af en række billeder der viser nogle af de unikke features som netop Nightsword RGB kommer med:

- Type: FPS / MOBA gamermus

- Programmerbare knapper: 8

- Sensor: Pixart PMW3391

- Maksimal hastighed: 18.000 DPI (intervaller af 1)

- RGB-lys: Ja, i fire zoner

- Indbygget hukommelse: Ja

- Kontakt type: Omron (50 millioner klik)

- Grebs type understøttet: Palm

- Indbygget vægtsystem: 119-141 gram

- Kabel: 1.8 meter USB med stofledning

- Report rate: 125/250/500/1000 Hz

- Software: Ja, Corsair iCUE


2_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_features_1.jpg

3_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_features_2.jpg

4_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_features_3.jpg


En tur rundt om Corsair Nightsword RGB

Som stort set alle nyere Corsair produkter, kommer Nightsword RGB musen også i en sort og gul kasse, hvor vi på fronten ser et billede af selve musen. Bagsiden byder på et mere detaljeret overblik, over blandt andet det indbyggede vægtsystem med beskrivende tekst.

5_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_kasse_front.jpg

6_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_kasse_bagside.jpg

Med alt tilbehøret ude af kassen, kan vi danne os et overblik over hvad man får med. Jeg har listet det op, for at gøre det mest muligt overskueligt, vi finder følgende:

- Corsair Nightsword RGB mus

- Diverse papirer

- Plastikkasse med vægte

7_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_overblik_indhold.jpg

8_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_tilbehør_vægte_stik.jpg

Lad os smide tilbehøret til siden for nu, og i stedet vende blikket mod selve Nightsword RGB musen. Det første jeg bemærkede da jeg pakkede den ud af kassen, var hvor meget beskyttende plastik der var klistret på musen. Dette skyldes at Corsair har valgt at bruge virkelig meget højglans plastik på Nightsword RGB, hvilket er fedtede fingres bedste ven. Jeg er personligt ikke en fan af dette, og havde hellere set en mat finish, om ikke andet muligheden for selv at vælge?

9_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_oversigt_musen.jpg

Ser vi på Nightsword RGB musen lige forfra, kan vi se at vi har med en ergonomisk formet mus at gøre. Siderne er ikke ens, og vi finder en massiv støtte i den venstre side. På hver side af det 1.8 meter lange USB-kabel finder vi områder med indbygget lys, mens at hjulet er placeret i midten med dybe mønstre for at sikre maksimalt greb når der rulles. I bagenden finder vi et diskret Corsair logo, og en noget anderledes overflade end hvad vi er vandt til at se fra Corsair. Dette gør dog ikke mig noget, da det giver et anderledes design, som samtidig er rigtig lækkert at holde på og giver et godt greb på musen.

10_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_fronten.jpg

11_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_bagenden.jpg

På den venstre side af Nightsword RGB sker der en hel masse, da vi ikke blot finder de normale frem/tilbage knapper som nærmest forventes på enhver nyere mus. Ud over disse to knapper, finder vi nemlig yderligere tre af slagsen. En placeret nede foran tommelfingeren, kaldet sniperknappen, og to oppe foran ved siden af venstreklik. Det er også på den venstre side at Corsair har placeret DPI/profil indikator lysene, så man let og hurtigt kan se hvad profil eller hastighed man kører med. Modsat den venstre, sker der ikke det store på den højre, som blot byder på mere skridsikkert gummi, for at give godt greb. Bemærk dog højglans plastikken hele vejen rundt om Nightsword RGB – ikke fan.

12_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_venstre_side.jpg

13_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_højre_side.jpg

Ud over de mange knapper på den venstre side, er dette også stedet hvor tommelfingerstøtten er placeret. Denne gør at man ikke trækker siden af fingeren hen over musemåtte, men i stedet lader den hvile på musen – perfekt til palm grebet og større hænder. Oppe bagved hjulet finder vi desuden yderligere to knapper. Alle knapper kan naturligvis tilpasses fuldstændig som man har lyst til i iCUE softwaren, og alt kan gemmes Nightsword RGB’s indbyggede hukommelse.

14_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_hjul_knapper.jpg

Inden vi springer videre til næste trin og tager et kig på softwaren som Nightsword RGB kommer med, skal vi først lige en tur ned i bunden. Hvor vi normalt ser to eller tre teflon fødder, er der intet mindre end fem af disse på Nightsword RGB! Dette skyldes naturligvis den fysisk store størrelse og den store flade som ligger på bordet/måtten, når musen bruges. Lågen i midten af musen, som faktisk går rundt om sensoren, gemmer på pladsen til de seks inkluderede vægte. Ved at montere disse, kan man justere vægten fra de 119 gram som Nightsword RGB vejer i sig selv, og helt op til 141 gram, hvis man foretrækker en virkelig tung mus. Der er dog et trick mere i ærmet, men dette kan i først se lidt længere nede, hvor vi nu ser på softwaren.

15_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_bunden_vægtkasse.jpg

16_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_vægtsystem.jpg


Softwaren – Corsair iCUE

Corsair iCUE hentes hurtigt via Corsairs hjemmeside, og efter en hurtig installation er man klar til at komme i gang. Når softwaren åbnes op, mødes man af en oversigt over tilsluttede enheder som er understøttet – i vores tilfælde er det kun Nightsword RGB musen, så vi trykker der. Den første funktion man får derefter kaldes ”Actions”, som kort fortalt giver mulighed for at tilpasse knappernes funktioner, og optage macroer som kan gemmes direkte i musens indbyggede hukommelse.

17_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_software_1.jpg

18_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_software_3.jpg

Det næste menupunkt kaldes ”Lighting Effects” og er stedet hvor du kan styre de hele fire RGB-zoner i musen, helt som du måtte have lyst til. Der er en masse forskellige effekter som kan indstilles uafhængigt af hinanden, helt som man lyster. Under fanen ”DPI” kan du indstille hastigheden på musen, på de op til fem forskellige niveauer. ”Performance” fanen giver mulighed for at tænde/slukke angle snapping og tilpasse præcisionen på markøren, samt ændre på profilfarven.

19_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_software_4.jpg

20_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_software_5.jpg

21_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_software_6.jpg

Det næstsidste officielle menupunkt kaldes ”Surface Calibration”, og for dem der kan engelsk, giver dette også lidt sig selv. Her kan man ved at bevæge musen i cirkulere bevægelser, bede sensoren om at skanne overfladen den ligger på, og derved få det bedst mulige resultat når man bruger musen – lækkert, og en feature vi efterhånden har set på en del highend mus. Sidst men ikke mindst har vi også en menu der hedder ”Weight Tuning”. Her kan du få iCUE til at hjælpe dig med at beregne vægten på musen, og hvordan vægtene skal placeres.

 ”Settings” fanen i toppen af iCUE giver en mulighed for at opdatere softwaren og firmware på musen, samt ændre indstillinger for selve softwaren også. Dette er faktisk mere eller mindre alt hvad softwaren har at tilbyde, og der er mere end nok for selv den krævende nørd, samtidig med at det er dejligt let at have med at gøre. Det er med andre ord nu blevet tid til at få smidt musen på bordet, og se hvordan den er at bruge!

22_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_software_7.jpg

23_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_software_8.jpg

24_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_sofware_9.jpg


Testen – Brugen og Komfort

Sidste stop inden konklusionen er nu nået, og det er naturligvis blevet tid til at se på hvordan Nightsword RGB musen fra Corsair er at bruge. Ligesom mine foregående og nyere tests af Corsair mus, brugte jeg igen deresMM350 musemåtte, som er en stor stofmåtte med fokus på FPS gaming alene på grund af sin størrelse. Det var også denne måtte jeg brugte i min test af Glaive RGB PRO og Ironclaw RGB Wireless musen som vi også har testet for nyligt. Lad mig starte med at knytte nogle ord til hjulet på Nightsword RGB. Jeg har haft en lidt blandet oplevelse med de hjul Corsair har brugt i deres nyere mus. Dog er jeg glad for at kunne rapportere at hjulet i Nightsword RGB er tæt på perfekt i min optik. Der er rigtig god feedback både ved rul og klik, samtidig med at størrelsen også er god. Ligeledes sikrer de dybe riller i gummiet på hjulet, at man har et rigtig godt ”greb” på hjulet når der skal rulles. 

Hvis vi skal sidde nogle ord på den deciderede komfort som Nightsword RGB leverer, så er dette også et stærkt punkt – i hvert fald hvis du er typen der bruger palm grebet på din mus. Alene størrelsen på Nightsword RGB gør at det er palm grebet og kun dette, der kan bruges på denne mus. Til gengæld ligger musen også rigtig godt og naturligt i hånden til denne type greb, hvilket er lækkert at se. Sammenlignet med min ASUS ROG Pugio mus som jeg bruger til dagligt, og har gjort det lige siden den blev testet. Ligger Nightsword RGB rigtig lækkert og mere naturligt i hånden, selvom den er betydeligt større rent fysisk. Dette betyder også at personer med små/mindre hænder måske kan få problemer med størrelsen. Nightsword RGB er nemlig ikke en lille mus, og let er den heller ikke. Med en minimumsvægt på 119 gram, UDEN nogle vægte monteret, hører Nightsword RGB til i sværvægtsklassen, når det kommer til vægt alene.

25_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_mus_på_måtte.jpg

26_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_måtte_mus_bag.jpg

 

Med det sagt, er det nu blevet tid til at knytte nogle ord til sensoren som er brugt i Nightsword RGB. Ligesom i deres andre nyere highend mus som Glaive RGB PRO og Ironclaw RGB Wireless, benytter Nightsword RGB også deres nyudviklede PMW3391 sensor lavet i samarbejde med Pixart. Denne sensor er ikke nogen ny sag for mig længere, da jeg nu har testet et par mus med den, og ved hvad den er i stand til at levere. Hardcore facts byder på hastigheder på op til vanvittige 18.000 DPI, og mulighed for at justere hastigheden i intervaller på 1! Jeg plejer at bruge mine mus ved to hastigheder – en til gaming, og en til normalt brug, så dette var også hvad jeg indstillede Nightsword RGB musen til. Sammen med MM350 musemåtten, var der fart over feltet, men også masser er præcision til krævende opgaver som billedredigering og når der skulle rammes headshots i spil som PUBG eller CS. PMW3391 sensoren leverer varen uden at blinke eller tøve, og er uhyre præcis og lækker at arbejde med – ganske som i de andre mus Corsair har udstyret med den.

Inden vi springer videre til konklusionen og et kig på prisen, vil jeg hurtigt knytte nogle ord til det indbyggede vægtsystem. For ikke nok med at vægten kan ændres fysisk i bunden af musen, så kan iCUE softwaren nemlig også guide dig og lave beregninger på hvor det er bedst du placerer vægtene og hvad det måtte have af betydning – dette er epic og ikke noget jeg har set før. Det er sjovt at lege rundt med, men jeg endte med at bruge Nightsword RGB uden nogle vægte monteret, eftersom at jeg personligt foretrækker en let mus. Vægten er klart noget man skal have i baghovedet, hvis man er til lette mus og kigger på Nightsword RGB. I så fald er dette nok ikke den rigtige mus for dig. Men nok om dette, lad os springe videre til sidste afsnit – det er blevet tid til at snakke pris og konkludere!

27_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_mus_måtte_side.jpg

28_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_måtte_med_plante.jpg


Pris

I skrivende stund d. 02/07 2019 kan Corsair Nightsword RGB musen findes på nettet til omkring 600,- DKK inklusiv porto. Sammenlignet med andre Corsair mus og lignende med samme features, er dette en yderst fornuftig pris. Man får en bundsolid sensor der leverer varen, god komfort og uanede muligheder i iCUE softwaren, krydret med masser af RGB-lys!

Alle detaljerne på Nightsword RGB musen kan naturligvis findes direkte hos Corsair selv. Klik blot på banneret med deres logo nedenfor, og bliv sendt direkte til deres hjemmeside i en ny fane.

Corsair logo med link

Konklusion

Nightsword RGB musen fra Corsair er for dig der ønsker en fuldvoksen mus med masser af muligheder, potent sensor og indbygget vægtsystem. Ganske vidst skal du være bevist med at vi har med en mus i den tunge ende af vægtklassen at gøre, som vejer 119 gram – vel og mærke UDEN nogle vægte monteret. Hvis du er til tunge mus, er dette et klart plus, og samtidig hvis du også bruger palm grebet når du holder på din mus. Nightsword RGB er stor fysisk, og har en meget ergonomisk form, der gør at hånden falder naturligt ned over den. Dette kombineret med en dedikeret tommelfingerstøtte og en rug gummioverflade gør at Nightsword RGB kan bruges i mange timer uafbrudt uden at miste greb eller føle ubehag.

Hjulet som Corsair har monteret i Nightsword RGB er også blandt de bedste, jeg længe har set fra dem. Der er tilpas modstand til både klik og rul, og lige ledes er størrelsen og overfladen på hjulet også spot on. Via iCUE softwaren har du en masse forskellige muligheder med sin Nightsword RGB mus, så du kan få tingene præcist som du måtte ønske. Du kan tilpasse hastighed, RGB-lys i hele fire forskellige zoner, og om programmere de otte knapper helt som du lyster. 

Alt i alt er Nightsword RGB fra Corsair en virkelig solid mus som gør rigtig mange ting rigtig godt, men der er også nogle småting som jeg bemærkede. For det første har Corsair valgt at bruge en stor portion højglans plastik, hvilket jeg ikke er fan af. Det betyder nemlig tydelige fedtede fingre når man har brugt musen. Ligeledes skal du som nævnt være indstillet på kun at kunne bruge palm grebet på Nightsword RGB, på grund af størrelsen og udformningen. Men kan du leve med dette og den høje vægt på minimum 119 gram, så er der ikke meget der taler imod at investere i denne mus. Derfor lander vi også på en samlet score på 9/10, samt vores Safe Buy award – her går du ikke galt i byen!

Læs flere test af Computermus HER


Godt

- Custom Pixart PMW3391 sensor – god performer!

- Omron kontakter benyttet

- Indbygget RGB-lys i fire zoner

- 8 programmerbare knapper

- God rug gummioverflade = godt greb

- Masser af muligheder i iCUE softwaren

- Fedt vægtsystem og overflade kalibrering

- Lækker komfort og pasform…


Knap så godt

… egner sig dog kun til palm grebet

- Højglansplastik = fedtede fingre

- Er en “tung” mus med sine 119 gram 


Score: 9 + Safe Buy award


29_Corsair_Nightsword_RGB_gamermus_på_måtte_logo (1).jpg

Powered by Froala Editor