COUGAR Minos X5

COUGAR Minos X5, en FPS mus beregnet til claw greb. Hele 12000 DPI og 2000Hz i opdateringsfrekvens. Lad os se om den opfylder kravene til den hærdede gamer.

COUGAR Minos 5, er den nyeste model i Minos serien. Den har fået opgraderet sensoren til en sprit ny PMW3360 sensor med hele 12000 DPI opløsning. Det sammen med en opdateringsfrekvens på 2000 Hz skulle gøre denne nye mus enestående. Lad os se om det holder.

 

 

Lad os starte med en lille introduktionsvideo.

 

 

De tekniske specifikationer og features.

Som man kan se, har musen fået den nye PixArt PMW3360 sensor, som giver en opløsning på imponerende 12000 DPI. Der er hukommelse i musen, så den gemmer profilerne, og 6 programmerbare Omron kontakter. Guldbelagt stik og 1.8 meter kabel.

 • Sensor PixArt PMW3360 Optical gaming sensor
 • Resolution 100-12000 DPI
 • Game Type FPS/MMORPG/MOBA/RTS
 • Polling Rate 2000Hz
 • On-board Memory 512KB
 • Software COUGAR UIX™ System
 • Programmable Buttons 6
 • Switching Omron Gaming Switches (50 Million Clicks)
 • Profile LED Backlight 2 Zones 16.8 million colours
 • Maximum Tracking Speed 250 IPS
 • Maximum Acceleration 50 G
 • Interface Golden-plated USB plug
 • Cable Length 1.8m
 • Dimension 120(L) X 65(W) X 38(H) mm
 • Weight 88g (0.19 lbs) (Excluding cable)

Unboxing.

Kassen er printet i nydelige COUGAR farver, nemlig orange og sort. Der er fine illustrationer af musen, samt specifikationer og features printet på den.

 

 

Man kan åbne kassen, så man kan se produketet inde i. Man kan lægge hånden på musen, så man kan fornemme om størrelsen passer til ens hånd. Det er ret smart.

 

 

 

Inde i kassen finder man foruden musen, også klistermærker, reklame materiale og en brugervejledning. Der ligger også ekstra glidepuder i kassen, så man kan skifte dem ud når man føler de gamle er nedslidte.

 

 

 

Et kig om produktet.

Selve musen er en nydelig velformet mus. Der er gummikabel på med et USB stik i fin størrelse.

 

 

Der er nogle gode store museknapper til fingrene, og overfladen er i mat gråt design, som giver en god fornemmelse af grebet. Ikke særlig modtagelig for fedtfingre, som vi kender det fra soft touch materialet.

 

 

På siden af musen finder vi et par knapper til tommelfingeren. De er godt placeret, så man ikke skal rykke hånden for at nå dem. Selve siden er beklædt med blød gummi, så man har et godt greb om musen.

 

 

Bag på musen finder vi et COUGAR logo, som kan lyse i alle regnbuens farver. Man kan også give lyset effekter, som jeg vil vise senere under gennemgangen af softwaren.

 

 

På højre side finder vi også gummi belægning, så man har et godt greb om musen. Det er godt, når man skal løfte musen, og korrigere placeringen på musemåtten.

 

 

Under musen finder vi et par gode glidepuder samt hullet til sensoren. Det er imponerende lille, når man tænker på hvor fin opløsning sensoren kan detektere.

 

 

På toppen af musen finder vi en DPI knap, så man hurtigt kan skifte følsomheden på musen. Der er også scroll hjulet, som er belagt med blød gummi for at give en god og fejlfri betjening. Der er lys i scroll hjulet, men det viser jeg lidt senere.

 

 

Gummi kablet, som er 1.8 meter langt, er forholdsvis blødt. Nogle mener der skal være stofkabel på gaming produkter, andre er ligeglade. Jeg hører til den sidste kategori, så længe kablet er blødt.

Stikken er guldbelagt, så der er sikker forbindelse hver gang man tilslutter musen.

 

 

Softwaren - COUGAR UIX.

COUGAR har lavet en driver software til deres produkter. De kalder den UIX. Når man henter og kører UIX første gang, checker den firmwaren i musen, og hvis det ikke er den nyeste, bliver den installeret.

En ting jeg bemærker er, at man skal installere en ny driver hver gang man skifter COUGAR produkt, der er en driver til hvert produkt, og ikke en samlet software til dem alle, som mange producenter ellers laver.

 

 

 

Inde i UIX er der 3 primære sider, hvor den første er PERFORMANCE. Her indstiller man følsomheden og andre tekniske indstillinger på musen. 

 

 

I KEY ASSIGNMENTS, indstiller man hvad de forskellige knapper skal gøre. Der er selvfølgelig en standard, men man kan tilpasse det hele til sine egne behov.

 

 

LIGHTING CONTROL styrer lyset i musen, og her kan man se, at hver DPI indstilling har sin egen effekt. Så man kan justere alting efter den DPI man nu bruger. DPI lyset vises i scroll hjulet, så man altid kan se hvilken DPI indstilling man er på.Logoet bag på musen kan også få effekter. Dem ser man dog ikke når man bruger musen, så det er mere for show, når den står på bordet for sig selv.

 

 

Testen - Brugen og komforten.

Jeg har brugt musen over en periode, hvor jeg både har gamet og surfet samt redigeret artikler. Det er blevet til nogle timer, og jeg har faktisk fundet mig ret godt tilfreds med den.

 

Man kan jo justere så godt som alting på musen, så det er ikke på den tekniske side man finder problemer.

 

Personligt er jeg til palm grip, men denne mus er typisk lavet til claw grip. Det betyder, at det er en mindre mus, som man styrer med fingerspidserne. Dog, hvis du har en mindre hånd, så vil du også kunne bruge denne mus til palm grip.

 

Alt i alt, er det faktisk en lækker mus. Jeg synes dog, at den larmer en smule når man klikker på de store museknapper. Det er småting, og nok ikke noget man normalt vil bemærke, men da jeg ikke hører højt musik, eller bruger headset hele tiden, er det noget jeg bemærker. Man slipper selvfølgelig ikke for de sædvanlige klik lyde, men der er noget andet der larmer samtidig med. Jeg kan desværre ikke helt specificere hvad det er.

 

Lyset.

Lyset i musen er diskret og yder en god praktisk visuel support i form af scroll hjulet, som lyser i farve og effekt efter DPI indstillingen.
Det betyder, at man kan vælge hvilken farve eller effekt de forskellige DPI indstillinger skal have, så man kan se forskel. Det er ret smart.

 

 

Bag på musen finder vi et COUGAR logo, som man også kan vælge effekter på. Der er faktisk flere dioder under logoet, så man kan se farveskifte i samme logo. Det ser faktisk meget sejt ud.

 

 

Prisen.

Jeg har været på nettet, og kigge efter prisen på COUGAR Minos X5. I skrivende stund, kan jeg finde den til omkring 350 DKK, hvilket faktisk er en ganske fin pris for denne mus. Man får en god mus, med mange features til en god pris.

 

Konklusionen.

COUGAR har faktisk formået, at lave en lækker mus. Den har nogle rigtig gode specifikationer, og selve udførelsen er bestemt også i orden.

 

Godt:

 • God form og størrelse til både claw og palm greb, alt efter håndens størrelse.
 • Gummi på siderne så man har et godt greb om musen.
 • Lækker overflade som ikke suger fedtfingre til sig.
 • Høje specifikationer, hele 12000 DPI og 2000 Hz opdateringsfrekvens.
 • Lækkert lys med mulighed for personlig touch
 • God software, som er nem og overskuelig at bruge.

Knap så godt:

 • Gummikabel, nogle mener stofkabel hører til gaming produkter.
 • Mislyd fra museknapperne, som gør den larmer lidt rigeligt.
 • Ny driver til hvert produkt, i stedet for en samlet software.

Lægger man alting sammen med prisen på musen, så synes jeg man rammer en flot 8/10 score. Oven i det, vil jeg gerne give en Safe Buy award, da jeg bestemt ikke mener man går galt i byen når man køber denne mus. Man skal bare lige være opmærksom på de småting jeg har fremhævet her i artiklen.