5 ændringer på vej til PowerShell 7.0

Powershell_256
PowerShell gennemgår en opgradering til version 7.0 på tværs af alle linjer, hvilket blandt andet bringer paritet med Windows versionen til alle operativsystemer, nye funktioner og forbedret sikkerhed.


Microsofts programmeringssprog for PowerShell (PS) har gennemgået flere revisioner i de sidste par år. Foruden fremskridt i understøttede funktioner i nyere Windows operativsystemer gik PowerShell i retning af open source for at inkludere support til Linux og macOS og flyttede sit development site til GitHub for øget community support fra udviklere, programmører og IT-administratorer over hele verden.

Den næste version af PowerShell, der frigives, er 7.0. Selvom PowerShell 7.0s stadig er under udvikling, har Microsoft gjort release candidates tilgængelige for brugere til download og test.

Nye features i PowerShell 7.0

Bemærk: Microsoft arbejder stadig aktivt på den endelige release code, så visse funktioner, der ikke er tilgængelige nu, kommer muligvis i den endelige udgivelse; omvendt kan funktioner, der i øjeblikket er implementeret, fjernes (helt eller delvist), når udviklingscyklussen bevæger sig mod den endelige frigivelse.

.NET Core 3

Før skiftet mod open source var PowerShell kun Windows baseret og baseret på .NET framework. Som en dle af skiftet, ændrede Microsoft også en del i PowerShell ”sproget” og ændrede de underliggende framesworks til .NET Core, som understøtter alle operativsystemer, så PowerShell kan køre på Linux og macOS, sammen med Windows.

En advarsel til PowerShell Core (PSC) er, at mange af cmdlets, som admins sætter deres lid til, endnu ikke er blevet overført. Imidlertid har udviklere arbejdet på at bygge bro mellem disse via fremtidige opdateringer og nye udgivelser.

Windows kompatibilitet

Et af de store mål med denne nye version af PowerShell Core, er at bygge bro mellem PS (none-core) og PSC versionerne med hensyn til antallet af tilgængelige cmdlets. Windows-only PowerShell (none-kerne) har størstedelen af de understøttede cmdlets, men det har langsomt ændret sig over tid. Et mål med version 7.0 er at øge kompatibiliteten med moduler for at skabe paritet mellem disse versioner, så administratorer fuldt ud kan migrere til PowerShell Core uden store unødvendige bump på vejen.

Long-term support (LTS)

Microsoft understøtter typisk applikationer i en bestemt periode og går derefter videre til den nyeste version af applikationen og slipper herefter effektivt support til ældre versioner - PowerShell ændrer ikke kernen i dette i den nye version. Preview-releases vil blive gjort tilgængelige hver måned for at få feedback så tidligt som muligt. Mere vigtigt er, at LTS-releases understøttes i tre år efter den første udgivelse sammenlignet med aktuelle udgivelser, som kun understøttes i tre måneder, efter at en efterfølgende LTS-release er tilgængelig.

Sikker styring af legitimationsoplysninger

Scripting hjælper ofte med at forenkle IT-administratorernes liv ved at automatisere opgaver - både i mængde (dvs. antallet af scripts, der skal opretholdes) og kvalitet (dvs. standardiseret styring) - men med voksende afhængighed af lokale, cloud- og hybridressourcer, kan dette få ethvert antal ressourcer, der kræver flere legitimationsoplysninger, til at fungere på en utilsigtet måde. PowerShell har inkluderet metoder til at sikre legitimationsoplysninger til en vis grad for ikke at inkludere legitimationsoplysninger i almindelig tekst, indlejret i scripts.

For at tage det et skridt videre, arbejder Microsoft med at oprette legitimationslager, der fungerer som et sikkert depot til at bevare administratoroplysninger enten lokalt eller eksternt via lageret, så brugeren aldrig behøver at indtaste legitimationsoplysninger på en usikker måde.

Centraliseret logning

PowerShells logfunktion er begrænset til den lokale maskine. Hver gang scripts og cmdlets udføres - uanset om det udføres lokalt eller eksternt - forbliver de genererede logfiler på den lokale enhed, som cmdlets kører op imod. Dette kan gøre sortering gennem logfiler da feedback på problemer kan være ganske tidskrævende, hvilket kræver, at brugeren skal gennemgå alle disse enheder separat. PowerShell 7.0 standardiserer logopsamling gennem en politik, der dirigerer alle logfiler til et målrettet system (eller syslog-type-server) til centraliseret OS-agnostisk styring.


Læs mere om PowerShell 7.0


Image & Kilde:
Microsoft