Beskyt din data med VPN

Tweak.dk - vpnportalen.dk
Et offentligt Wi-Fi er usikkert, og derfor kan hackere nemt få adgang til din computer og smartphone. Du kan mindske risikoen for, at det sker for dig, med VPN. Men hvordan beskytter det dig egentligt.


Internettet har generelt mange fælder, og dit privatliv på nettet er udsat. Antivirusprogrammer og netværk med kodeord er klart en anbefaling, men det er ikke altid nok til, hvis du eksempelvis gerne vil beskytte dine feriebilleder eller din bankbog.

Hackere kan have opsat et falsk Wi-Fi-spot for at lokke dig i deres fælde. Logger du ind på det falske netværk, kan hackerne følge med i, hvad du søger på, samt få adgang til dine adgangskoder til som din netbank, e-mail, Instagram eller Facebook. 

Kriminelle kan opsnappe oplysninger om dig, mens oplysninger er på vej frem og tilbage mellem serveren og din enhed. De kan også tvinge sig adgang til at se, hvad du foretager dig på nettet, og hvad du indtaster på tastaturet. De kan muligvis også narre dig til at installere noget på din computer, som giver dem uhindret adgang til alt, der foregår på din computer eller smartphone.

Bliv mere sikker på internettet med VPN

VPN gør din internetforbindelse ”usynlig”, så det ikke længere er muligt for andre at overvåge dig, uanset hvor du logger dig ind henne. Forbindelsen kan også bruges, hvis du ikke ønsker, at din aktivitet på nettet skal kunne spores. VPN er nemt at bruge og er effektivt til flere formål.

En aktiv VPN-forbindelse, sender al din internettrafik igennem en sikker server. Når du besøger en hjemmeside, vil det derfor ikke være din enheds IP-adresse, der bliver gemt i serveren, men IP-adressen på den server, du er koblet op til gennem VPN.

Med VPN-forbindelsen skaber du en ”tunnel” med krypteret internettrafik til og fra din computer eller smartphone. Det vil derfor være nærmest være umuligt for hackere at opsnappe de date som du indtaster, som eksempelvis kan være brugernavne og adgangskoder. Du kan derfor koble dine elektroniske enheder på et åbent, trådløst netværk uden du behøver at frygte, at du bliver overvåget, og dine data registreres.

Surfer du på internettet eller skriver mails på en VPN-forbindelse, kan det ikke spores tilbage til dig. Forbindelsen er ofte også krypteret, og det gør dine data ulæselige for hackere. Formålet med en VPN-forbindelse er derfor at opnå anonymitet og sikkerhed.

Du kan få adgang til indhold på eksempelvis dr.dk og det amerikanske Netflix i Danmark med en VPN-forbindelse. Hvis du bruger din VPN-forbindelse til dette, kan du dog komme i strid med copyright-betingelserne, hvis du altså ikke har ret til at se indholdet.

VPN er derfor kun lovligt, hvis du naturligvis bruger det til lovlige formål.

Hvordan finder jeg en god VPN-forbindelse?

Du køber adgang til VPN på nettet hos forskellige udbydere. En overskuelig app til at håndtere dit daglige brug af forbindelsen følger oftest med i købet. Du tegner et abonnement på serveren og modtager siden en e-mail, som forklarer dig, hvordan du skal installere VPN-appen på din computer eller smartphone.