Google planlægger at teste 6GHz

Google 6GHz
Mens 5G til mobil stadig er i sine tidlige faser og gradvist rulles ud, har Google efter sigende arbejdet på at forbedre vores Wi-Fi med et nyt 6 GHz netværk. Ifølge nylige FCC-registreringer planlægger Google at afprøve det nye højhastighedsinternetværk i flere stater i USA i en periode på 24 måneder.

De fleste af os ved, at Google er et firma, der altid prøver at være forud for sin tid. Så for at bringe hurtigere internethastigheder til forbrugerne er Google i gang med at afprøve et nyt 6Ghz netværk i flere stater; herunder blandt andet Colorado, Florida, Arizona, Illinois, Kansas, New York, Californien. 

Den indledende fremgangsmåde er at udføre radioeksperimenter i og omkring 6GHz-båndene (5650 MHz - 7125 MHz) installeret i nogle af byerne i ovennævnte stater. Selvom virksomheden sigter mod at teste netværket i to eller tre byer i de fleste stater, planlægger Google at afprøve netværket i omkring syv byer i sin hjemstat Californien, herunder Los Angeles og San Francisco.

“Google proposes to conduct experimental propagation testing in the 6GHz band to produce technical information relevant to the utility of these frequencies for providing reliable broadband connections”, lyder det fra Google.

Det nye netværk vil efter sigende fordoble de nuværende Wi-Fi-hastigheder og levere mere pålidelige forbindelser end nuværende generations netværk. Forvent dog ikke at 6 GHz netværk invadere markedet med det samme. Virksomheden er lige begyndt at arbejde på den nævnte teknologi. 

Google har anmodet den amerikanske regering om at give tilladelse til at gennemføre forsøgene herover 24 måneder.Læs også:

Det nye 5G internet

De 15 bedste 5G byer på verdensplan