Ny verdensrekord i internethastighed

verdensrekord i internethastighed
Hvad der hævdes at være verdens hurtigste internethastighed, er sat af forskere fra Australien.


Internethastigheder varierer fra land til land og fra udbyder til udbyder. Nu har forskere fra Monash, Swinburne og RMIT universiteterne i Australien formået at opnå verdens hurtigste internethastigheder, hvor de formåede at ramme hele 44,2 Tb / s (terabits per sekund).

Resultatet er en million gange hurtigere end det, der er kommercielt tilgængeligt i Australien i øjeblikket, hvor den gennemsnitlige downloadhastighed er på 43,4 Mbps. Dette blev opnået ved at bruge en “micro comb” - optisk chip, der indeholder hundreder af infrarøde lasere til at overføre data, og for at toppe det hele af, blev det også opnået ved hjælp af eksisterende kommunikationsinfrastruktur i landet, hvilket betyder, at forskerne ikke var nødt til, at sætte sin lid til en specialiseret infrastruktur. Dermed er mulighederne for at inddrage det allerede eksisterende udstyr tilstede for at opnå bedre hastigheder.

I et interview med The Independent forklarede Dr. Bill Corcoran fra Monash University:

“There’s a bit of a global race on at the moment to get this technology to a commercial stage, as the micro-comb at its heart is useful in a really broad range of existing technologies”

Bill Corcoran forklarede også, at de inden for en tidsramme på fem år, kunne have teknologien tilgængelig for kommercielt brug.


Source & Image credit:

independent, Flicker