Valg af internetforbindelse når du gamer

computer-3923644_1280 kopier
Hvis du gamer, har du sikkert prøvet det. Fjenden er på kornet, og du er klar til at ”take him down”. Et splitsekund før du trykker på aftrækkeren, lagger din forbindelse. Sekundet efter er du tilbage, men fjenden er væk, og i stedet er det dig, der er man down på grund af connection issues.


SPONSORERET INDHOLD I SAMARBEJDE MED FIBIA:

Hvis man bruger mange timer på at game, og gerne vil performe bedst muligt, er der nogle forudsætninger, der skal være på plads. Man skal sidde godt, og det gør absolut også ens fornøjelse ved at spille større, hvis man har en computer, skærm, mus og så videre. af en hvis kvalitet.

Men hvad nytter det, at hardwaren er i orden, hvis ens internetforbindelse ikke kan følge med? Så kan man investere nok så mange penge i udstyret, men hvis man konstant har dårlige pingværdier eller udfald på forbindelsen, så hjælper det ikke noget. Og oven i det kan man hurtigt blive en belastning for sine holdkammerater, når man konstant lagger.

Hvad skal man vælge?

Det er meget forskelligt, hvilke behov man har, når der skal vælges en internetpakke. Hvis man bare lejlighedsvist surfer på nettet og sender lidt mails, så kan man sagtens nøjes med en forbindelse på 2-10 Mbit. Hvis man kun er en enkelt bruger på forbindelsen, kan 20-50 Mbit for nogen være nok til at game.

Men hvis man er flere, der skal dele forbindelsen på samme tid, og alle gerne vil have en god spiloplevelse, så går den ikke. Man kan indstille begrænsninger på sin router til at prioritere en forbindelse, men hvis flere gerne vil streame eller game på samme tid, kan det måske være svært at blive enige om, hvem der har førsteretten til den gode forbindelse. Selvom man ikke skal dele forbindelsen med nogen, kan man stadig have samme problem, hvis man gerne vil streame noget mens man spiller -  og hvor man måske har et par downloads og en opdatering kørende i baggrunden.

Hvis man har mobilt bredbånd, skal man selvfølgelig ikke deles om forbindelsen på samme måde, men det anbefales ikke at bruge mobilt bredbånd til gaming, da forbindelsen ikke er stabil nok.

Hvis man vil have den bedste og mest stabile forbindelse, skal man se, om man kan få fibernet. Det er dog ikke ikke alle steder i Danmark, man kan få det endnu.

Hvorfor fibernet?

Selvom man kan få langt højere hastigheder med fibernet i forhold til mobilt bredbånd og det traditionelle kobbnernet, så er det ikke kun derfor, at det er en fordel med fibernet, når man gamer. Fibernet sender data via lyslederkabler i stedet for kobberkabler, hvilket er meget hurtigere, og du får derved de lavest mulige pingværdier, hvilket i sidste ende giver den bedste spiloplevelse.

Så hvis man er en seriøs gamer, eller bare er flere i husstanden, der gerne vil have alle computere, smart TVs og tablets til at streame og spille uden det hakker, så skal man vælge fibernet.

Du kan se, om du kan få fibernet og bestille her – så kan du tage dine esport-skills til et nyt niveau med fibernet!