64 core Threadripper 3990X: Ventetiden bliver lang

tweak_dk_amd_ryzen_threadripper_2_2920x_2950x_processor_09
Rygtemøllen hævder, at 3990X flagskibet først kommer til januar 2020.


AMD’s Ryzen Threadripper 3960X, 3970X og 3990X, udgør det officielle sortiment af 3. gen chips fra AMD, som er i pipelinen fra producenten. Nu forlyder der fra rygtebørsen, at flagskibet kommer lidt senere end forventet.

Ifølge Videocardz, har en intern AMD kilde lækket fortrolige dokumenter, der viser den tilsigtede lanceringsplan for de førnævnte processorer. Selvom Videocardz noterer, at selvom disse datoer var korrekte for et par uger siden, kunne tidsplanen meget nemt ændres hurtigt, som ikke er en uvant proces inden for hardware verden.

Under alle omstændigheder må AMD’s hensigt være at frigive alle tre af disse Threadripper 3000 CPU'er den 5. november sammen med TXR40 bundkort (og bundkortproducenter vil efterfølgende være i stand til at kunne fremvise deres respektive produkter bygget på det chipset.

På dette tidspunkt vil core counts og frekvenser for 3960X og 3970X sikkert blive fremvist, men ikke specifikationerne for for 3990X flagskibet - kun sidstnævnte eksistens vil blive afsløret (via en ”teaser”) den 5. november.

Den fulde afsløring af Threadripper 3990X vil formodentligt ske i januar 2020, hvor specifikationerne vil blive annonceret - så de muligvis kan planlægge et event under CES - med en lancering, der følger senere i måneden.

Med hensyn til lanceringen af 3960X og 3970X efter 5. november, sælges disse chips fra 19. november (sammen med TXR40 bundkort). Al information er naturligvis baseret på rygter, og som tidligere nævnt, selvom det var sandt på det tidspunkt, hvor dokumenterne blev skrevet, kan lanceringsplanen muligvis stadig ændre sig.

Eksistensen af en Threadripper 3960X blev også potentielt bekræftet i går via lækket benchmarks fra Ashes of the Singularity, hvilket viser, at det (angiveligt) er en 24 core chip. AMD har også tidligere udtalt, at de vil starte med frigivelse af en CPU med 24 kerner - så det stemmer overens med rygtet.

Faktum er, at vi den kommende tid, vil se flere leaks og officielle informationer, som vanen tro kommer forud for officielle lanceringen af denne kaliber.


Kilde & Image credit:
Videocardz, AMD,