AMD med rekord omsætning for 2020

amd_regnskab_2020
AMD har offentliggjort deres regnskaber for 2020, og selv om det overordnet ser godt ud, så har nogen områder skuffet investorerne.


AMD har netop offentliggjort deres regnskab for Q4 2019 og samlede regnskaber for 2019. På overfladen ser det meget positivt ud for AMD, men graver man lidt ned i tallene er der nogen områder, som skuffer en smule. 

Det har også betydet at regnskabet, sammen med lidt nedtonede forventninger til Q1 2020, har medført et fald i AMDs aktieværdi på omkring 5,5%. 

amd_2020_regnskab.png

Overskriften i regnskabet er naturligvis, at AMD i 2019 have en omsætning på 6,73 milliarder dollars, og alene i Q4 have en rekordhøj omsætning på 2,13 milliarder dollars. I den forbindelse udtalte AMDs CEO Lisa Su: 

“2019 marked a significant milestone in our multi-year journey as we successfully launched and ramped the strongest product portfolio in our 50-year history.”

amd_opsamling_2020.jpg

Lisa SU kom også kort ind på deres voksende markedsandele for deres Ryzen og Epyc processorer, og at der hos AMD generelt var positive forventninger til 2020. 

AMD deler deres forretning op i to segmenter. Det første er Computing and Graphics, hvilket dækker over de produkter, som de flere af os almindelige forbrugere stifter bekendtskab med, som deres Ryzen CPUer og deres Radeon grafikkort. 

amd_radeon_grafikkort.jpg

Andet segment er Enterprise, Embedded and Semi-Custom segment, der dækker over de professionelle løsninger som for eksempel deres Epyc serie af server CPUer. Semi-Custom delen er de ting AMD laver i samarbejde med andre virksomheder, som for eksempel Microsoft, der bruger AMD komponenter i deres Xbox konsoler. 

I det første segment har AMD haft stor succes, specielt med deres Ryzen CPUer, som nu med 3000 serien har taget det almindelige forbrugermarked med storm. AMD har har formået at give Intel hård konkurrence, og det kan ses i AMDs regnskaber. 

amd-leadership.jpg

I det andet, og samlet set noget større segment, er det dog ikke gået så hurtigt for AMD. Her har specielt lavere salg i semi-custom delen af markedet holdt dem tilbage. Det hænger uden tvivl sammen med, at vi befinder os lige i slutningen af den nuværende konsolgenerations livstid. Derfor holder mange forbrugere sig tilbage og køber ikke nye konsoller, men venter i stedet på de nye som vi snart kan se frem til. 

I følge markedsanalytikere så skulle salget til dette segment være faldet med 36% eller mere for AMD, hvilket har været en af årsagerne til at regnskabet ikke er blevet modtaget helt så godt af investorerne. 

amd_threadripper_ryzen.jpg

Hvis vi kigger frem igennem 2020 så forventer AMD dog, at deres omsætning stiger med 28-30% samtidigt med, at det er blevet bekræftet at deres 7nm Navi refresh og deres næste generations 7nm+ RDNA grafikkort kører som planlagt for 2020. De ting burde være med til at kunne hjælpe den positive udvikling på vej for AMD.