AMD sælger mere end Intel for første gang

5k-AMD-logo
AMD har for første gang i historien bedre salgstal end Intel i Korea og fordobler salget i Europa.


Endnu en gang finder AMD sig badet i positiv omtale i overskrifterne forud for sin earnings report i morgen. I Korea har selskabets processorer efter sigende performet bedre end Intel for første gang i historien. 51,3% af alle prækonfigurerede pc'er gemmer angiveligt en AMD CPU under overfladen, mens de resterende 48,7% blev drevet af Intels CPU’er.

235365_172104_4837.jpg

Source : http://www.newsa.co.kr

AMD har traditionelt gjort det godt på gør-det-selv-markedet, hvor kunderne køber dele separat og bygger deres egne pc'er. Selvom det prækonfigurerede OEM-marked har været meget svær nød at knække for AMD, hvor Intel i årtier har siddet på magten, har de altså formået at sætte mere end en fod i døren,

At AMD har slået Intels salgstal, er i sig selv en stor bedrift, og især på et marked, hvor begge AMD's konkurrenter, NVIDIA og Intel, traditionelt har været meget stærke.


AMD pc-salget for dobbelt i Europa

Historien slutter ikke med Korea, for det viser sig, at det ikke kun er koreanere, der har valgt at købe AMD-drevne pc'er over Intel-optionerne. I Europa har virksomheden også set salget af prækonfigurerede systemer med Ryzen CPU'er dobbelt i løbet af det sidste kvartal

Her må årsagen placeres hos 3. generation af Ryzen 3000 CPU'erne plus Intels igangværende 14nm produktionsmangel, som forventes at fortsætte i mindst seks måneder mere, når overgangen til 10nm accelererer.

Det samlede pc-marked voksede med 4% i dette kvartal sammenlignet med samme kvartal sidste år. På den anden side så AMD sit salg af pc'er i Vesteuropa næsten dobbelt og voksede fra 355.000 solgte enheder i 3. kvartal sidste år til 629.000 enheder i samme kvartal i år.

AMD er klar til at offentliggøre sin earnings report for 3. kvartal i morgen efter markedets lukning.


Kilde & Image credit:

AMD, The Register