AMD vinder CPU markedet i Europa

CPU-Rankings-Intel-vs-AMD
Nye tal fra The European Hardware Association (EHA) vister at AMD har overtaget 1. pladsen på CPU markedet i europa blandt deres læsere.


The European Hardware Association (EHA) har netop opdateret deres forbrugerundersøgelse, hvor de undersøger markedet for CPU og GPU køb. Undersøgelsen er lavet baseret på mere end 10.000 svar, hentet ind fra EHAs mere en 22 millioner læsere. Så det er altså med det publikum i tankerne, at man skal se de nye tal, da tallene ikke nødvendigvis repræsenterer salgstal set på tværs af alle forbrugergrupper. 

amd-vs-intel.jpg

The European Hardware Association indhenter dog svar fra, hvad man anser som, tech entusiaster, first movers og influencers, så tallene kan alligevel give en ret god indikation af, i hvilken retningen de nye trends bevæger sig.

I de nye tal kan man se,at over 60% af de adspurgte nu har en AMD CPU i deres system. Det er en flot stigning fra starten af 2017, hvor det kun var omkring 40% der kunne sige det samme. 

amd-vs-intel-salg.png

AMD har med deres lancering af Ryzen over de seneste år taget en god bid af markedet. Med deres seneste CPU serie i Ryzen 3000 familien er det blevet endnu mere klart, at AMD nu er i stand til at konkurrere med Intel på både ydelse og pris. Selv om Intel overordnet set stadig sidder på flest systemer, baseret på deres mangeårige dominans på markedet, så er det tydeligt at se på salgstallene fra for eksempel den tyske forhandler Mindfactory.de, at det fremadrettet kunne se ud at ændre sig.

På GPU siden er AMD dog stadig bagud, og selv om der er flere og flere Ryzen CPUer i systemerne derude, vælger de fleste fortsat at kombinere dem med et Nvidia grafikkort. Her er AMD dog også kommet bedre ind på tavlen med en stigning fra 19% tilbage i maj op til næsten 235 her i slutningen af året. 

Alene for konkurrencens skyld kunne man som tech entusiast håbe på, at markedet for grafikkort vil være det næste område AMD formår at sparke døren ind til, så de for alvor kan udfordre Nvidias dominans her.