AMD Zen3 viser vanvittig performance

Zen 3 performancetal leak
Nye benchmarks fra Golem viser imponerende performance fra AMD’s Zen3. Helt op imod 81% performance forbedring sammenlignet med første generation af Zen arkitekturen.

AMD Ryzen-serien debuterede tilbage i 2016 med Ryzen 7 1800X som flagskibs-SKU med 8 kerner og 16 tråde. CPU'en havde ”kun” et turbo-clock på 4,1 GHz, hvilket er langt fra de 5,0 GHz, som nogle Ryzen-CPU'er nu kan ramme. Siden første generation af Zen, har AMD introduceret en række processorer med de nye iterationer af arkitekturen til mobile og desktop-systemer.

I det nyeste test-setup fra Golem, har de testet fire processorer med den samme kernekonfiguration af 8-core og 16-thread, men baseret på forskellige arkitekturer. De er alle testet ved hjælp af X470- og X570-bundkort (afhængigt af hvilken CPU der understøttes). Hvad der er værd at huske på er, at de har udtalt, at hukommelsesfrekvensen er indstillet i overensstemmelse med AMD Zen arkitektursupport. Som du måske ved, understøttede den første generation kun 2666 MHz hukommelse, Zen + havde 2933 MHz support, mens de sidste to generationer (Zen2 og Zen3) understøtter DDR4 hukommelse op til 3200 MHz.

Løbende er vi blevet Ryzen-erfarne nok til at vide, at netop hukommelse kan have stor indflydelse på AMD Ryzen CPU-ydeevne.

Ifølge Golem tilbyder AMD Ryzen 7 5800X 180,9% bedre performance sammenlignet med Ryzen 7 1800X-ydeevnen i de 7 spil, der blev testet af Golem. Processoren ser også ud til at være 72% hurtigere end Ryzen 1800X i applikationer. Bemærk, at Golem-journalisten ikke sammenlignede 3800XT, der blev frigivet i juli, da CPU'en er baseret på Matisse (Zen2) ligesom den orignale ikke-X-version.

AMD-Ryzen-Generations-Games.png

AMD-Ryzen-Generations-Apps.png

AMD Ryzen Generationer, Kilde: Golem


Et mere detaljeret diagram er udarbejdet af 3DCenter, der tog individuelle resultater i betragtning og konkluderede på diagrammet via linket


AMD Zen3 + og Zen4

AMD forventes at lancere en ny serie baseret på Zen3 + -arkitektur med kodenavnet Warhol et eller andet sted i 2021. Serien kan stadig være en del af 5000-serien eller løfte en nye Ryzen 6000 igang. I mellemtiden skulle den første Zen4-baserede processor komme, når AMD er klar til at understøtte DDR5-hukommelse på mainstream-platformen. Processorerne med kodenavnet Raphael forventes at understøtte den nye hukommelsesteknologi, men også til et nyt AM5-socket.


Source & Image credit:

Golem, 3DCenter via TechPowerUP