Apple slår kløerne i Intels mobile forretning

dims
Apple kan nu underskrive sig som ejer af Intels mobile modem division, og dermed potentielt snart undgå at bruge Qualcomm-chips i sine enheder.


Intel har dermed afsluttet sit salg af "flertallet" af virksomhedens smartphone-modem-forretning til Apple. Handlen - som blev annonceret i juli - værdisættes til 1 milliard dollar.

Ved at eje Intels modemteknologi vil Apple være i stand til at købe flere komponenter til sine tilsluttede enheder i stedet for at henvende sig til leverandører som Qualcomm - et firma, som Apple har et stramt forhold til.

Salget inkluderer kun Intels smartphone-modem-forretning; chip producenten vil stadig designe modems til pc'er, IoT-gadgets og autonome køretøjer.

Intel hævder, at Qualcomms konkurrencebegrænsende patenteringstaktik tvang salget af deres smartphone-modem-forretning til Apple. Virksomhedens topfolk har vidnet om kravet i retten som en del af FTC's igangværende antitrust-sag mod Qualcomm. En dommer afgjorde sagen, men Qualcomm appellerede beslutningen og anlagde appelsag til 9th U.S. Circuit Court of Appeals.

Når aftalen er afsluttet, vil Apple eje mere af egen teknologi-enheder og forsyningskæden, og vil derfor være mindre afhængig af tredjepartsleverandører, når det kommer til at designe og fremstille nogle af de mest afgørende komponenter i deres mobile enheder. 

Apple rygtes til at udfase Intel CPU'er på nogle af sine computere og erstatte dem med virksomhedens egne ARM-baserede processorer.


Kilde & Image credit:

Apple, Intel, Reuters