Derfor forsinkes AMD Ryzen 9 3950X

AMD-Ryzen-9-3950X-CPU-Official
I sidste uge annoncerede AMD, at de ville skubbe lanceringen af deres 3. Gen Ryzen processor, Ryzen 9 3950X, til november. Flere insidere rapporterede, at forsinkelsen muligvis skyldtes TSMC’s kapacitet på 7 nm, da der var øget efterspørgsel efter 7nm, men Digitimes rapporterer, at produktions og forsyningsspørgsmål ikke er den største synder i forsinkelsen af AMD Ryzen 9 3950X CPU’en.


Ifølge Digitimes rapporteres det, at hovedårsagen til udsættelse af Ryzen 9 3950X skyldes utilfredsstillende clockhastigheder. 3. Gen Ryzen processorer tilbyder uovertruffen performance, men kort efter lanceringen blev det afsløret, at processorerne ikke var i stand til at ramme de lovede boostfrekvenser, som AMD havde annonceret. Dette førte til, at AMD frigav et BIOS-fix, som leverede bedre samlet ydeevne end hvad vi fik oprindeligt, dog er der stadig plads til forbedringer, og vi er overbeviste om, at AMD arbejder på at udvikle fremtidige opdateringer til deres nyligt frigivne Ryzen 3rd Gen-processorer.

Mens den nuværende stak af 3. Gen Ryzen CPU’er har fået BIOS-fix, er det kommende flagskibet endnu ikke frigivet. AMD sampler naturligvis chippen til bundkortproducenter, men introduktionen og de tilstødende problemer, har gjort vejen unødvendig bumlet for AMD. Det er især manglen på boost frekvensen, som besværliggøre samarbejdet med AiB’erne, og det faktum, at bundkortproducenter ikke får vedvarende boosthastigheder på deres produkter, når de tester dem med Ryzen 9 3950X, og nogle insidere har fået nys om dette.


Følgende er udsagn er fra kilden:

”Last week’s news about TSMC extending 7nm chip production lead time because of strong demand provoked knee-jerk speculation that it was the cause of AMD delaying the launch of its Ryzen 9 3950X. It has turned out that unsatisfactory clock speed – rather than foundry support – has prompted AMD to adjust the design of 16-core processor, according to sources from the motherboard suppy chain”

via DigiTimes

Det, der er interessant her, er, at DigiTimes fortæller, at disse tidlige resultater muligvis får AMD til at foretage designændringer. Vi kan ikke sige med sikkerhed, hvilke ændringer der ville blive foretaget, eller det bliver tilføjelse af nye dies.

AMD-Ryzen-9-3950X-Official-CPU-1-740x416.jpg

Med hensyn til specifikationer vil AMD Ryzen 9 3950X indeholde 7nm Zen 2 kernearkitektur. Der ville være tre chiplets i Ryzen 9 lineuppet, der inkluderer to Zen 2 matricer og en enkelt I / O matrice, som er baseret på en 14nm process node. AMD Ryzen 9 3950X ville være fuldt aktiveret og kunne tilbyde 16 kerner og 32 tråde. Kernekonfigurationen har aldrig været tilgængelig på mainstream platforme som AM4, eller sågar 12 kerner, 24 thread Ryzen 9 3900X konfiguration har ikke været set på mainstream platforme, og AMD er den første til at bringe så høje core counts ind på markedet, der tidligere var HEDT eksklusiv, ned til mainstream brugere.

Med hensyn til clockhastigheder kører AMD Ryzen 9 3950X ved en basefrekvens på 3,5 GHz og øges til en 4,7 GHz, som er den højeste for AMD’s Ryzen 3000 serien. Chippen vil indeholde 72 MB total cache og ligesom de andre Ryzen 9 enheder har en TDP på 105W. TDP er baseret på basisfrekvensnumrene, så det ville faktisk være højere, når chippen øger eller manuelt overclockes. Når det kommer til overclocking, ved vi også, at Ryzen 9 3950X ligesom alle andre Ryzen CPU'er vil have et loddet design, der skal hjælpe med at levere bedre termik end TIM.