Haswell er tilbage: Genoptager 22nm processen

Intel-logo
Verdens største chipmaker tager lidt af en alternativ deroute. Forsyningsproblemer med 14nm har plaget Intel i næsten to år, siden de begyndte at skifte til den forbedrede 10nm node, som ikke har været effektiv nok til at tilfredsstille markedets efterspørgsel.


På trods af flere undskyldning og et utal af ”løsninger”, har Intels problemer begrænset salget af prækonfigurerede pc'er og bærbare computere og tvinger Dell og andre i samme boldgade til at se i retning af AMD, som et alternativ.

Intel har angiveligt henvendt sig til Samsung og TSMC om hjælp, og nu viser det sig, at Intel også vælger at holde fast i deres ældre chips.

Intel har officielt annulleret deres varsel om afslutning af livsnerven til Pentium G3420, en 22 nm Haswell-chip, der blev udgivet tilbage i 2013, kun en uge efter, at de officielt trak stikket til denne chip.

Den aldrende dual-core vil ifølge “continue to be available for orders as usual” 

I deres produktændringsmeddelelse lister Intel grunden til G3420 genopstående som en "ny roadmap-ændring", som selvom det lyder som en bizar undskyldning, som næsten garanteret refererer til deres mangel på 14nm. 

G3420 var mildt sagt uinteressant, da den først blev frigivet for seks år siden, med to kerner, to tråde og en frekvens på 3,2 GHz. På nuværende tidspunkt kommer processoren til kort på et frembrusende marked, og understøtter ”kun” DDR3-1600. OEM’s ser muligvis ideer i disse i budgetsystemer, men et åbenlys og bedre alternativ som Ryzen APU'er, som tilbyder meget bedre værdi.


Kilde & Image credit:

PCGamer