Her er Intels rival til AMD Ryzen 5800X

Intel logo dec 2020
Et nyt leak afslører Intel Rocket Lake. En 8-core CPU, der kan konkurrere med AMD’s Ryzen 5800X processor.

Intels kommende Rocket Lake flagskib, er blevet spottet i en lækket benchmark, der viser, at den er på lige fod med AMD’s Ryzen 5800X (som også har 8 kerner).

Den altid tilstedeværende Twitter-leaker, Tum_Apisak, gravede Geekbench 5 resultatet frem, som viser en 8-core Rocket Lake-processor inde i en HP Omen pc (som pc-producenten formodentlig bruger i test-regi).

apisak leak dec 2020.JPG

Eftersom vi ikke har nogen form for validering af informationerne, anbefaler vi du tager alle former for leaks med et vist forbehold.

En score på 1.645 i singel core meget tæt på Ryzen 5800X, der rammer omkring 1.660, som vi er vidne til via Wccftech. Der er lidt mere afstand, når det kommer til multi-core, hvor Rocket Lake præsenterer et resultat på 9.783 sammenlignet med 10.400 for 5800X (så Intel er omkring 6% of her).

Imidlertid viser Rocket Lake CPU’en et 3,4 GHz basis clock i benchmark-resultatet og 5 GHz boost - sidstnævnte vil helt sikkert være højere, når det kommer til den endelige specifikation for processoren (vi har tidligere hørt rygter om potentielt boost clock på op til 5,5 GHz).

Med andre ord, ydeevne bør være lidt bedre med det endelige produkt.

Sammenlignet med Intels nuværende Comet Lake line-up og 8-core 10700K er denne Rocket Lake-chip henholdsvis 21% og 9% hurtigere i single-core og multi-core.


Lovende takter

Det er et lovende glimt af næste generation af Intels 8-core CPU, og vi har også hørt rygter om, at især spilydelse vil være være bedre. Det samme gælder formodninger om cachen vil blive forhøjet, om derved sende bedre performance ind på scenen fra Intel. Dette leak viser Rocket Lake processor med 4 MB L2-cache og 16 MB L3.

Rocket Lake forventes at ankomme tidligt i 2021 med spekulationer, der peger på en debut i marts, og synet af en chip i en HP-testmaskine er forhåbentlig en lille indikation på, at Intel er på rette spor med sin lanceringsplan.

Rocket Lake-chips er bagudkompatible med Z490-bundkort og kommer med understøttelse af PCIe 4.0.


Source & Image credit:

Apisak