Intel 18 Core Cascade Lake X CPU benchmarks lækket

tweak_dk_intel_core_i9_9900k_02
Intel er måske ikke helt klar til at tage låget af sine Cascade Lake-X (CSL-X) processorer, men testresultaterne for de kommende 14nm core spækket chips er allerede begyndt at dukke op på forskellige medier og dertilhørende benchmark leaks.


De første Cascade Lake-X leaks kom tilbage i april, hvor vi fik det første glimt af en ny 10 core-chip, som efter al sandsynlighed kunne være den direkte erstatning for Intel Core i9-9900X, selvom det er bemærkelsesværdigt, at denne sandsynligvis er en pre-production silicon. Det betyder, at disse chips kan ændres, før de kommer på markedet, skønt de tydeligvis kommer tæt på.

I dag er en endnu ukendt 18 core enhed, kodenavnet Intel 0000, vist ansigtet i Geekbench 4 databasen. Både Skylake og Cascade Lake familierne falder ind under Intel Family 6 Model 85 identifikatoren. Skylake bærer imidlertid Stepping 4, og den lækkede processor har Stepping 7 identifikatoren, hvilket betyder, at det er en Cascade Lake-chip.

Intel 0000 processoren er udstyret med 18 kerner, 36 tråde og 24,8 MB L3 cache. Af specifikationerne alene kan vi udlede, at det sandsynligvis er efterfølgeren til Intels nuværende flagskib Core i9-9980XE processor. Geekbench 4 registrerede den 18 kernede Cascade Lake sample med 2,19 GHz base frekvens og et 3,28 GHz maksimalt boost. De lave frekvenser vil helt sikkert undre mange, men lad os ikke glemme, at denne Cascade Lake chip sandsynligvis er en meget tidlig Engineering sample, og der er en stor sandsynlighed for, at Geekbench 4 simpelthen ikke identificerede frekvenserne korrekt.

intel 18 core cascade lake x lækket.PNG

Den 18 kernede Cascade Lake processor overgår tilsyneladende Core i9-9980XE med 3,36% i enkeltkernede workloads og ca. 7,4% i multi core workloads. Dette alene siger os, at de tidligere omtalte frekvenser er unøjagtige. Selvom performanceforskellen mellem de to generationer af chips ser plausibel ud, skal du stadig tage resultaterne med en portion forbehold på nuværende tidspunkt.

Intel har allerede skubbet sine Cascade Lake Xeon dele ud, men der er endnu ingen officiel udgivelsesdato for Cascade Lake X chips. Måske er lanceringskrigen startet mellem AMD og Intel om, hvem der først sender sine HEDT (High-End Desktop) processorer.


Kilde & Image credit:

Intel & Geekbench