Intel annoncerer ENDELIG 10 generation Ice Lake

2019-08-01-image-11
Intel har introduceret næsten et dusin nye 10. gen Intel Core processorer designet specielt til bærbare computere og 2-i-1'er. Baseret på Intels 10nm procesteknologi, er de elleve nytilkomne, med kodenavn Ice Lake, designet med en helt ny grafikarkitektur med op til 1 teraflop GPU engine compute samt Wi-Fi 6 (Gig +) og Thunderbolt 3 forbindelse.


De inkluderer Core i3, Core i5 og Core i7 varianter med kerne / core counts på 2/4 og 4/8. TDP skalerer fra 9W på nedre ende modeller op til 28W til high end Core i7-1068G7. Alle modeller har Gen11 integreret grafik, og de fleste med Intels Iris Plus.

Intels nye Ice Lake chips er planlagt til at monteres i nye bærbare computere og 2 i 1'er fra pc producenterne meget snart, men vi behøver ikke vente indtil da med at få idé om, hvordan de fungerer i praksis.

Intel inviterede for nylig udvalgte medier til at prøve Ice Lake ved hjælp af Software Development Systems laptops, der typisk sendes ud til Intels softwarepartnere til test. Disse referencedesignsystemer banebrydende lækre designs, som ender i butikkerne efterfølgende, men de tilbyder en platform til benchmarking af Ice Lake, og det er alt nok til at få testet de nye 10 generation Ice Lake. De er stort set bare funktionelle demoer.

Nedenstående billeder og grafer: courtesy AnandTech

AnandTech var blandt publikationerne hos Intels fremvisning, og tilbragte ca. otte timer med testsystemer, der afviklede Intels Core i7-1065G7 i 15W og 25W tilstande. Testfolkene skabte et scenarie af meget tekniske test såvel som syntetiske / ældre benchmarks for sammenlignings skyld på Intels referencesystem samt en Huawei Matebook 13 2019 med en Whisky Lake i7-8565U med 8 GB DDR4-3200 og en Matebook X Pro 2018 bygget med en Kaby Lake-R Core i7-8500U.

Vi har medtaget resultater fra nogle af de mere populære tests, selvom du bestemt bør tjekke AnandTechs fulde gennemgang ud for dybtgående detaljer.

Intel Ice Lake CineBench R20 MT.JPG

Der er umildbart ikke banerydende performance gains at hente, når man går fra Whisky Lake til Ice Lake i CineBnech R20's multi-threaded test.

2019-08-01-image-18 (1).jpg

Mærkeligt nok faldt ydeevnen i Final Fantasy XV lidt, da de skiftede fra 15W til 25W. Hastigheds bumpe sammenlignet med Whisky Lakes integrerede grafik fremhæver yderligere, at dette er en GPU-bundet test.

2019-08-01-image-21.jpg

World of Tanks er på den anden side langt mere modtagelige for den ekstra frekvens, som den ekstra TDP giver.

Som PCMagogså fremhæver, er det meget tidlige dage for Ice Lake. At Intel endda tillod pressemedlemmer at preview deres nye chip, er en afvigelse fra normen, men en, der er velkommen for tech medierne.

Den generelle konsensus synes at være, at Intels seneste release giver et solidt - men ikke banebrydende - løft i CPU minded performance. Hvis du også har brug for integreret grafik, ja, det er her tingene bliver endnu mere interessant. Men vi bliver nødt til at vente til senere på året for at få en fundemental viden om nøjagtigt hvad Ice Lake er i stand til, da der er behov for mere praktisk tid med chips.

2019-08-01-image-22.jpg