Intel stopper samarbejde med AMD om Core CPU’er

tweak_dk_intel_core_i9_9900k_04b
Intel har stoppet udviklingen af Kaby Lake-G processorerne, som de i samarbejde med AMD udviklede Radeon grafik chips til.


Intels kortvarige samarbejde med AMD er stoppet. Intel afslørede denne uge, at de ophører produktionen af sine Kaby Lake-G serie processorer, som er selskabets Core processorer blandet med diskrete AMD Radeon RX Vega M grafikløsninger.

I en meddelelse til deres OEM partnere, har Intel sat en slutdato på lydende på 31. januar 2020, som dermed markerer den sidste dato for, hvornår de kan afgive ordrer for chips. Forsendelser slutter den 31. juli 2020.

"Market demand for the products listed in the "Products Affected/Intel Ordering Codes" table below have shifted to other Intel products. The products identified in this notification will be discontinued and unavailable for additional orders after the "Last Product Discontinuance Order Date" (see "Key Milestones" above)."

Samarbejdet, som Intel og AMD først annoncerede i 2017, førte til lanceringen af en processor og GPU-pakke fra Intel i begyndelsen af 2018. Intel lancerede oprindeligt sin egen NUC PC baseret på den kombinerede platform, men chipsene fik ikke meget trækkraft på markedet.

Intel og AMD samarbejdet virkede som en ulige parring i starten, men det blev i vid udstrækning læst som værende et forsøg på at imødegå NVIDIA's dominans af grafikmarkedet. Siden da har Intel annonceret sin hensigt om at hoppe ind på GPU markedet med sine egne mobile løsninger og GPU’er til desktops og servere. Virksomheden forventes at komme ind på det diskrete GPU-marked i 2020, hvilket betyder, at det sandsynligvis ikke giver mening at samarbejde videre med AMD.


Kilde & Image credit:
Intel, AMD