LEAK: 11 generation 14nm Rocket Lake-S benchmarks

intel logo maj
Endnu en omgang Intel Rocket Lake Desktop CPU benchmarks er lækket via 3DMark databasen, og denne gang er der tale om en 6 core og 12 threaded CPU. Intels 11 generation processor-familie forventes at blive lanceret senere på året og vil indeholde en splinterny CPU & GPU arkitektur indlejret i den samme die.


Det seneste leak kommer fra TUM_APISAK og Rogame, der fremviser en 6 core / 12 trådet Rocket Lake-S CPU. Vi blev også præsenteret for et leak i sidste måned, som omhandlede en 8 core / 16 trådet Rocket Lake-S CPU i samme benchmark. Her var der tale om en engineering sample med hastigheder på kun 1,8 GHz. Til sammenligning har 6 core / 12 trådet Rocket Lake-S desktop CPU en basisfrekvens på 3,50 GHz og et boost clock på 4,1 GHz.

Intel-Rocket-Lake-S-6-Core-12-Thread-Desktop-CPU-Leak.jpg
Vi anbefaler du ser billederne i fuld størrelse ved kilden

Endnu en gang er de rapporterede frekvenser ikke i nærheden, hvad vi forventer, og frekvenserne må formodes ændres inden de rammer butikkerne. Rocket Lake-S CPU'er er til trods for at de er baseret på en ny arkitektur, stadig udviklet på 14nm.

Med hensyn til hastigheder tilbyder 14nm noden op til 5,30 GHz på en 10 core / 20 trådet, som det ses på toppen af poppen, Comet Lake Core i9-10900K. Baseret på det kan vi forvente, at frekvensen på denne 6 core chip, ender et sted omkring 4,5 GHz (boost clock).

_rogame.JPG


_rogame_1.JPG

Det kunne tyde på, at der skal udføres en masse optimeringsarbejde for Rocket Lake-S CPU'erne, før de lanceres. Dette set ud fra, at Rogame desuden offentliggjorde ydelses-resultatet for chippen i 3DMark 11. CPU'en scorede 11887 point i Physics benchmarks og 1900 point i Graphics Tests. 

Grafiktesten var omkring 4% hurtigere end Core i5-10400 CPU, som indeholder en ældre Gen 9.5 grafikchip, men i CPU tests slog Core i5-10400 leaket CPU med 8%. 

Intels Rocket Lake-S desktop CPU platform forventes at have understøttelse til LGA 1200, der vil debutere med Comet Lake-S CPU'er, selv om de henvendes til 400 seriens bundkort. Intel Rocket Lake-S processorer vil blive lanceret sammen med 500 seriens bundkort, men det er siden blevet bekræftet, at LGA 1200 bundkort vil tilbyde understøttelse til Rocket Lake-S CPU'er, især i betragtning af at PCIe Gen 4.0 er et fremtrædende træk ved Z490 bundkort, som kun ville være aktiveret ved brug af Rocket Lake-S desktop CPU'er.

Intel-12th-Generation-Rocket-Lake-S-Desktop-CPU-Lineup-Platform-Details.jpg

Lækket platform diagram-overview af Intels 12th Generation Rocket Lake-S desktop CPU familie. (Image Credits: Videocardz)


De vigtigste punkter i Intels Rocket Lake Desktop CPU'er inkluderer:

- Forbedret ydelse med ny processor-kernearkitektur

- Ny Xe grafikarkitektur

- Forøgede DDR4-hastigheder

- CPU PCIe 4.0 baner

- Integreret HDMI 2.0, HBR3

- Tilføjet x4 CPU PCIe baner = 20 samlede CPU PCIe 4.0 baner

- Forbedrede audio (12 bit AV1 / HVEC, E2E komprimering)

- Nye overclockingsmuligheder

- Integreret CNVi & Wireless-AX

- Integreret USB 3.2 Gen 2x2 (20G)

- 2,5 GB Ethernet Discrete LAN

- Discrete Intel Thunderbolt 4 (USB4-kompatibel)


Som altid anbefaler vi en portion sund forbehold for rygter.

 Source & Image credit:

 _rogame, TUM_APISAK