LEAK: AMD Zen 3 & Zen 4 roadmap

amd-ryzen-logo
Med ankomsten af Zen - specifikt AMD’s seneste Zen 2-baserede Epyc CPU'er – tegner der sig en spændende fremtid for server CPU markedet. Fra 2019 og 2021 med det kommende Epyc Milan og Epyc Genoa, vil AMD videreudvikle CPU’er mod for forbedret IPC, reduceret latenstid og øget ydelse pr. watt.


På HPC-AI Advisory Council UK konference afslørede AMD nogle detaljer om sine kommende Zen 3 og Zen 4 arkitekturer samt etablering af en roadmap for den næste generations Epyc Milan og Genoa processorer.

AMD’s Zen arkitektur og Epyc-processorer har været intet mindre end et banebrydende øjeblik for AMD på server siden, hvor Intel for to år siden sad på ~ 99% af markedet. I øjeblikket kan AMD være på vej til at kræve op imod 10% af det lukrative marked i 2020, og AMD ser ud til at opretholde sin fremadrettede innovation i kølvandet på Zen 2 Epyc "Rome" CPU'er.

Epyc Milan og Genoa CPU.jpg

AMD satte sig for at opdatere sin Zen arkitektur på årsbasis, og dette seneste roadmap leak tyder på planen fortsættes. Milan er allerede i spil, hvilket betyder, at chips sandsynligvis samples blandt nogle af AMD’s nærmeste kunder. Milan vil brøste sig af Zen 3 kerner på en opdateret 7 nm + mode og bør gå ind i volumenproduktion i 3. kvartal 2020. Milan chips vil skalere op til 64 kerner, det samme som den nuværende Rome, og passe i den samme SP3 socket. Derudover ser Milan ud til at udnytte 2 tråde pr. core, hvilket maner rygter til jorden om, at det kunne komme med så mange som 4 tråde pr. core.

Epyc Milan og Genoa leak.jpg

Milan vil også bruge den samme nine-die-konfiguration som Rome, med otte compute dies og en I / O-die. Imidlertid ser det ud til, at AMD vil foretage nogle ændringer under overfladen, hvilket kunne resultere i hver CCD (core complex die) får op mod 32MB samlet L3-cache.

Genua, der sandsynligvis vil bruge Zen 4 cores, er at finde længere ude i horisonten. Ser man på roadmappet, vil Genoa også signalere afslutningen for SP3 soklen, og introducere SP5 platformen. Genova ville også ankomme med understøttelse af DDR5 hukommelse, og AMD vil sandsynligvis hoppe på PCIe 5.0 toget. Genoa chips er i øjeblikket i "design-fasen" og skulle lande på markedet i 2021.